Αναζήτηση
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Υλικά
6 μέτριες κόκκινες γλυκοπατάτες (2 κιλά περίπου)
2 κ.σ. λάδι
2 πράσα ψιλ/να, μόνο το άσπρο μέρος
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο μπαχάρι
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και άσπρο πιπέρι
5-6 κ.σ. ψιλ/νος μαιντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες και βράζω σε αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Αφήνω να κρυώσουν ελαφρά, στραγγίζω και αλέθω να γίνουν πουρές, προσθέτοντας όσο ζουμί χρειαστεί από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το πράσο, το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και ανακατεύω 2 λεπτά να καραμελώσει.
Προσθέτω στην κατσαρόλα τον πουρέ γλυκοπατάτας και το βούτυρο και ανακατεύω καλά, ώσπου να ζεσταθεί ο πουρές και να λιώσει το βούτυρο. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω τον πουρέ ζεστό.
Γαρνίρω με το ψιλ/νο μαιντανό.
Προσοχή: Χρειαζόμαστε ΚΟΚΚΙΝΗ γλυκοπατάτα με τη ροζ φλούδα. Με την λευκή αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EfiK στις Τετ Δεκ 21, 2011 12:28 pm, 2 φορές συνολικά
Απ: ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Πολύ ιδιαίτερη γεύση. Εφάκι τι πιάτα συνοδεύουμε με αυτό το πουρεδάκι?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τι λες τώρα!!!!!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Μου αρέσουν οι γλυκοπατάτες και όταν είναι η εποχή τους τις μαγειρεύω συχνά. Με πράσο δεν είχα δοκιμάσει, θα γίνει και αυτό. Η αλήθεια είναι ότι φέτος μου φαίνεται ότι έχει έλλειψη γλυκοπατάτας. Μία ή δυο φορές τις βρήκα στη λαϊκή.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Εγώ στη λαίκή μας δεν βρήκα αυτές, μονο τις κιτρινες είχε, αυτές τις βρήκα στο ΣΜ.
τις κόκκινες δεν τις έχω πάρει ποτέ. Είναι καλύτερες από τις άλλες?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Δεν έχω δοκιμάσει πουρέ, συνήθως τις ψήνουμε στο τζάκι με τη φλούδα και τις τρώμε με βουτυράκι και αλατοπίπερο!
Εγώ τις άλλες δεν ξέρω...δύο φορές όλες κι όλες κόκκινη χρησιμοποίησα γιατί έτσι συνιστούσε η συνταγή που ακολούθησα...τι να σας πω?
Να σας πω ότι τον σέρβιρα τον πουρέ με χοιρινό μπούτι στο φούρνο και ήταν απίστευτος ο συνδυασμός. Από εδώ και πέρα υιοθετείται απαραιτήτως! Το λέω γιατί είχα φτιάξει το πουρεδάκι δοκιμαστικά και δεν είχα κρέας για να το συνοδέψω την μέρα που το έφτιαξα. Δεν παίζεται ο συνδυασμός! Και εννοείται ότι μπορούμε να παίξουμε με τις ποσότητες των υλικών αλλά κυρίως με τα μπαχαρικά μας.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης