Αναζήτηση
ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
Σήμερα δεν έχουμε ακριβώς συνταγούλα, πιο πολύ κολπάκι το λες.
Τέρμα ο κόπος για το καθάρισμα της κολοκύθας, και μη μου πείτε ότι το διασκέδαζε κανείς σας, ε?
Η ιδέα ήρθε από το Pioneer Woman και είναι απλούστατη.
Πλένουμε την κολοκύθα μας, την ξεσποριάζουμε με ένα κουτάλι, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά.
Δεν βάζουμε τίποτα για να μείνει ουδέτερη για κάθε χρήση μελλοντική. Πουρεδάκια, πίτες, κέηκ και γλυκά. Ούτε λάδι, ούτε μπαχαρικά, σκέτη όπως είναι. Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, εγώ δεν το είχα καν διανοηθεί οπότε καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου!
Μόλις ψηθεί και αφού κρυώσει λίγο την ξεψαχνίζουμε εύκολα μέχρι τη φλούδα, αν τυχόν μας αρπάξει λίγο πετάμε το σημείο αυτό και συνεχίζουμε.
Λιώνουμε στο μούλτι ή με την πρέσσα του πουρέ (καλύτερα το μούλτι) και αφού κρυώσει καλά, κλείνουμε σε σακουλάκια από 1 φλιτζάνι και φυλάμε στην κατάψυξη. Ετσι παίρνουμε κάθε φορά όση ποσότητα χρειαζόμαστε.
Καλό μεσημέρι!
Απ: ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
Μεγάλη ευκολία Εφάκι. Χρήσιμο κολπάκι.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
Ναι, μη το συζητάς, εγώ είχα πρόβλημα με το καθάρισμα και το τρίψιμο..πάλη κανονική...χααχαχαχαχ! Ενώ έτσι ...μεγάλη άνεση και ευκολία στο καθάρισμα. Τη φυλάς σε σακουλάκια από 1 κουπα και ξέρεις ακριβώς πόση θα χρησιμοποιήσεις, στην κατάψυξη.
Απ: ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
ΕFIK Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ .ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΒΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ .ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ .ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ,
FELITSIA- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Registration date : 24/10/2012
Παρόμοια θέματα
» Σούπα κίτρινης κολοκύθας της Στέλλας Σπανού
» ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
» Αποθήκευση και χρήση μπαχαρικων
» ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
» Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
» ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
» Αποθήκευση και χρήση μπαχαρικων
» ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
» Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης