Αναζήτηση
ΠΟΥΤΙΓΚΑ....LEFT OVER
+4
despoina_67
EfiK
Rena
SpIrToKoYto
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΟΥΤΙΓΚΑ....LEFT OVER
..." left over "...έτσι λέγεται όταν...μαζεύουμε ότι μας έμεινε από φαγητό ή γλυκό εν προκειμένω και...τα ανακυκλώνουμε...
Εδώ,υπό νέα επεξεργασία ετέθη η μισή δεύτερη βασιλόπιτα - την οποία μερικές μερικές ξέχασαν να πάρουν φεύγοντας - και παρέμεινε παραπονεμένη και μόνη σαν το λεμόνι στο ψυγείο...
ΥΛΙΚΑ
- 3 κούπες τσαγιού περίπου κέικ ή τσουρέκι που μας έχει περισέψει(..ή και μπαγιάτικο ψωμί,απλά σε αυτή την περίπτωση,αντί για 3 κουταλιές ζάχαρη,βάλτε μία κούπα )
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 μήλο κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα,μουλιασμένη σε κονιάκ
- 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ το κέικ με το μήλο, τις σταφίδες και την κανέλα...
Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το βάζουμε να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο...
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε το ζεστό μίγμα του γάλακτος...
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νέο μίγμα στο μπολ με το κέικ και το αδειάζουμε όλο μαζί σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα...
Βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτουμε καυτό νερό να σκεπαστεί η φόρμα μέχρι τη μέση...
Ψήνουμε την πουτίγκα στον προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που θα μπήξουμε στο κέντρο της πουτίγκας.
...και η ανακυκλωμένη βασιλόπιτα,αλλάζει εμφάνιση και γεύση και μας ξανασυντροφεύει στο καφεδάκι μας...
ΤΙΠάκι: αν θέλουμε,μπορούμε τη στιγμή που τη σερβίρουμε,να τη περιχύσουμε με cream anglaize,την οποία φτιάχνουμε ως εξής :
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1/2 λίτρο γάλα σε μέτρια φωτιά, που μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε καλά με ένα αναδευτήρι 4 κρόκους αβγών 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα στο μπολ με τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά σε μπεν-μαρί να σιγοβράζει, ανακατεύοντας ελαφρά έως ότου αρχίσει να πήζει.
Κατόπιν την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
...καλή επιτυχία...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την SpIrToKoYto στις Πεμ Ιαν 14, 2010 12:16 pm, 1 φορά
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΠΟΥΤΙΓΚΑ....LEFT OVER
Αυτό ήταν...με αποτελείωσες, και με την κρέμα θα είναι τέλεια. Σου είπα ότι ξεκίνησα δίαιτα σήμερα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
-
Σε σόκαρα ε?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
οχι..σκιάχτηκα...
-
κι ο Γιάννης που έφαγε τη μισή - αν έχετε το Θεό σας βρε παιδιά...αλήθεια λέω - το ίδιο μούγκρισε...
-
Βιβή, θα στο ξαναπώ και ας ξανακοκκινίσεις: είσαι καταπληκτική!!!
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Nαι Βιβή μου αλλά χάθηκε του παιδιού να του βάλεις και λίγη λευκή σοκολάτα μέσα, να λιώσει? Ψυχολογικό τραύμα θα του δημιουργήσεις!
Κατά τα άλλα το left over με άφησε speechless!!!!
Κατά τα άλλα το left over με άφησε speechless!!!!
Υπέροχη η πουτίγκα σου, μόνο που δεν περίσσεψε δείγμα βασιλόπιτας
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Φοβερή και τρομερή η left over πουτίγκα. Την βρίσκω πολύ του γούστου μου.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του Γιάννη δεν μου κάνουν καμμία εντύπωση γιατί και ο δικός μου άντρας ίδιος και χειρότερος είναι.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του Γιάννη δεν μου κάνουν καμμία εντύπωση γιατί και ο δικός μου άντρας ίδιος και χειρότερος είναι.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Registration date : 12/07/2009
Υπέροχη. Μπαίνει στα υπόψιν για όταν υπάρχουν περισσεύματα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης