Αναζήτηση
ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Ένα ελαφρύ γλυκάκι για όλες τις εποχές του χρόνου
Υλικά (για 4 άτομα):
50γρ. βούτυρο
200γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 λεμόνι, το ξύσμα
100ml φρέσκο χυμό λεμονιού
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
250ml γάλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχουν μια κρεμώδη υφή και ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τους κρόκους, το αλεύρι και το γάλα, σταδιακά κι όχι όλα μαζί, καθώς χτυπάτε τα υλικά μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια σε όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τα δυο μείγματα μεταξύ του με απαλές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα.
Παίρνετε ένα πυρέξ και το βουτυρώνετε ελαφρά. Ρίξτε μέσα το χυλό και τοποθετήστε το πυρέξ σε ένα σχετικά ρηχό ταψί όπου έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με βραστό νερό (μπαιν μαρί δηλαδή).
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε την πουτίγκα για 45-50 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να σφίξει ελαφρά κι από κάτω να έχετε ένα είδος παχύρρευστης κρέμας.
Βγάλτε το πυρέξ από το μπαιν μαρί, πασπαλίστε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε όπως είναι ζεστή. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Υλικά (για 4 άτομα):
50γρ. βούτυρο
200γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 λεμόνι, το ξύσμα
100ml φρέσκο χυμό λεμονιού
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
250ml γάλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχουν μια κρεμώδη υφή και ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τους κρόκους, το αλεύρι και το γάλα, σταδιακά κι όχι όλα μαζί, καθώς χτυπάτε τα υλικά μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια σε όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τα δυο μείγματα μεταξύ του με απαλές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα.
Παίρνετε ένα πυρέξ και το βουτυρώνετε ελαφρά. Ρίξτε μέσα το χυλό και τοποθετήστε το πυρέξ σε ένα σχετικά ρηχό ταψί όπου έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με βραστό νερό (μπαιν μαρί δηλαδή).
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε την πουτίγκα για 45-50 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να σφίξει ελαφρά κι από κάτω να έχετε ένα είδος παχύρρευστης κρέμας.
Βγάλτε το πυρέξ από το μπαιν μαρί, πασπαλίστε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε όπως είναι ζεστή. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Απ: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Τώρα με πάτησες εκεί που πονάω!! Λεμονογλυκάκι και μάλιστα τόσο αφράτο και λαχταριστό.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα τη σκαρώσω το βραδάκι κιόλας! Ευχαριστώ !!!!
Απ: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Αυτή η πουτίγκα νομίζω ότι θα είναι ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα με αρκετά λιπαρά, θα αφήνει φρεσκάδα στη γεύση και πιστεύω θα είναι και ελαφρύ γλύκισμα. Στα λεμονογλυκά κι εγώ δηλώνω πιστή φίλη.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Και εγώ λεμονο-fun. Ελαφρύ και εύκολο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υπέροχο και το φαντάζομαι με την κρυσταλλωμένη ζάχαρη από πάνω μμμμμιαμ!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Κορίτσια, αν και ζεστό επιδόρπιο, λόγω του λεμονιού είναι δροσιστικό και πραγματικά πολύ ελαφρύ κι ότι πρέπει μετά από βαρύ σε λιπαρά γεύμα, όπως αναφέρει και η Ρένα. Δεν είναι δύσκολο να το ετοιμάσετε και πιστεύω θα σας ικανοποιήσει
Παρόμοια θέματα
» πουτιγκα
» ΠΟΥΤΙΓΚΑ....LEFT OVER
» ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ MEGA)
» Μπουγάτσα, εύκολη
» ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» ΠΟΥΤΙΓΚΑ....LEFT OVER
» ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ MEGA)
» Μπουγάτσα, εύκολη
» ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης