Αναζήτηση
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
+8
seranaki
pansofix
boxeraki
sofia
anastazie
EfiK
Rena
AnaCook
12 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Λόγω των ημερών,αλλά και επειδή την αγαπάμε μικροί μεγάλοι,αλλά και επειδή μας περισσεύουν μακαρόνια(σπανίως!)
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ.σπαγγέτι ( ή ο,τι άλλο μας περισσεύει)
200 γρ.φέτα τριμμένη
6 κ.σούπας πεκορίνο
3 κ.σούπας λάδι
3 αυγά
500 γρ. φρέσκο γάλα
4 κ.σούπας αλεύρι που φουσκώνει
τριμμένη φρυγανιά
αλατι-πιπέρι
Λαδώνουμε ένα ταψί για πίτες.Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Στρώνουμε τα μακαρόνια,ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και 4κ.σούπας πεκορίνο.Ανακατεύουμε ελαφρά.
Χτυπάμε το γάλα με τ'αυγά το αλεύρι,το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και φροντίζουμε να καλύπτονται τα μακαρόνια για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο..
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί,λίγη φρυγανιά και λάδι και ψήνουμε στους 200 β. να ροδοκοκκινίσει.
βουρρρ...είτε ζεστή είτε κρύα...είναι νοστιμότατη για τους μακαρονοτυρενιους τύπους...
ΥΓ΅:το έχω πει και στο μπλόγκ...σε αυτές τις συνταγές,όλη η νοστιμιά βρίσκεται στις πρώτες ύλες...τουλάχιστον ας έχουμε καλή φέτα και φρέσκα χωριάτικα αυγά...
Απ: ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Πολύ ωραία ιδέα! Μέχρι τώρα την ήξερα με φύλλο, κι έτσι τη δοκίμασα και χθες από το Εφάκι μας.
Φαίνεται πεντανόστιμη κουκ μου και είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε ζυμαρικά που περίσσεψαν και να "ζωντανέψουμε" το φαγητό μας.
Φαίνεται πεντανόστιμη κουκ μου και είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε ζυμαρικά που περίσσεψαν και να "ζωντανέψουμε" το φαγητό μας.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ετσι δεν την έχω φάει πουθενά ...ούτε και στα μέρη μου..και επειδή υποψιάζομαι ότι θα είναι κάτι άλλο διαφορετικό...ξεφεύγει από αυτή με το φύλλο και επειδή μου κάνει και πιο κρατσανιστή θα δοκιμαστεί αμεσότατα!
Ετσι κι αλλιώς τα μικρά τρελαίνονται για τις πίτες! Θα καθαρίσουν το ταψί στο πιτς φυτίλι!
Ετσι κι αλλιώς τα μικρά τρελαίνονται για τις πίτες! Θα καθαρίσουν το ταψί στο πιτς φυτίλι!
την ιδεα την πηρα στο διαδίκτυο,περιπλανωμενη...εχω αλλαξει καποια πραγματα μα δε θυμαμαι τι...
Εξαιρετική ιδέα Cook. Ευχαριστούμε μας αρέσουν πολύ και τα ζυμαρικά και οι πίτες (πρωτότυποι είμαστε ε? χιχι)
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Πολύ καλή η συνταγή σου. Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Ωραία κρούστα έχει κάνει. Δε γλιτώνει αυτή η πίτα. Την έβαλα ήδη στα αγαπημένα μου.
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Μιαμ μιαμ, μου ήρθε ο θάνατος
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
sofia έγραψε:Πολύ καλή η συνταγή σου. Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί?
σοφια
τα υλικα είναι για ενα αρκετά μεγαλο ορθογώνιο ταψί,πιο μεγάλο από το κλασσικό πυρέξ... εγώ βέβαια την κάνω λεπτή,αν τη θέλεις πιο χοντρή σε πάχος, βάζεις μικρότερο(αλλά νομίζω πως οι νόστιμες πίτες είναι λεπτές..έτσι έμαθα στα μέρη που βρίσκομαι τώρα!)
Μακαρονοπιτούλα εύκολη και γρήγορη!
Αυγουλάκια φρέσκα από τις κοτούλες μου έχω μπόλικα, θα την φτιάξω μέσα στη βδομάδα!
Αυγουλάκια φρέσκα από τις κοτούλες μου έχω μπόλικα, θα την φτιάξω μέσα στη βδομάδα!
Τα μακαρόνια που βάζουμε στο ταψί είναι βρασμένα ή ωμά;
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Βρασμένα Vivian και μπορούμε να βάλουμε και μακαρόνια που μας περίσσεψαν.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
μπορουμε επισης να φτιάξομε σαλτσα γαρίδας για σπαγγέτι και να την ανακατέψομε με τα μακαρόνια και να τα πασπαλίσομε με μτσαρέλα και στο φούρνο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης