Αναζήτηση
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
+5
EfiK
pansofix
Λίλα
Rena
Ειρήνη
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά
1 κούπα νισεστέ (τώρα γιατί όχι κορν φλάουρ δεν γνωρίζω)
3 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας λάδι ή 3 κουταλιές μαργαρίνη
1 κούπα αμύγδαλα ή φουντούκια (εγώ είχα μια συσκευασία με ανάμικτούς ανάλατους ξηρούς καρπούς και έβαλα από αυτούς)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ διαλύουμε το νισεστέ (δεν είμαι σίγουρη αν είναι αρσενικό ή ουδέτερο!)με την μισή κούπα ζάχαρη μέσα στις 3 κούπες νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι ή την μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο μίγμα του νισεστέ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό μέχρι να πάρει καφετί χρώμα και να καραμελώσει. Την προσθέτουμε στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 10-15 λεπτά.
Αν θέλετε, στο τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια του ψημένου χαλβά με ζάχαρη και βάλτε το στο γκριλ για 5-10 λεπτά. Γίνεται καραμελένιο και κριτσανιστό.
Επειδή τα δικά μου γούστα είναι σχετικώς άγλυκα, αν τον θέλετε πιο γλυκό αυξήστε τη ζάχαρη σε 1 1/2 κούπα.
Επίσης, όσοι δεν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι ή τη μαργαρίνη με 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο για περισσότερο αρωματικό αποτέλεσμα.
Η φωτογραφία είναι της Βάνας που όταν το είχα ανεβάσει στο Hungry for Life, το έφτιαξε και μας το παρουσίασε τόσο ωραία.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Τον θυμάμαι τον χαλβά σου αυτόν Ειρήνη. Αν και δεν αξιώθηκα να τον φτιάξω, βλέπεις δεν τον πολυτρώω, η όλη διαδικασία έχει μια ιδιαιτερότητα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Barbie μου τέλειο το χαλβαδάκι σου! Όταν το φτιάξεις φέρε και μια μεριδούλα προς τα εδώ!!!!!
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ότι θέλει η Λίλα.
Όσο για τη Μπάρμπι, μα είδες μια σκανδαλιστική ομοιότητα? Αφού όταν περπατάμε η Μπάρμπι και εγώ στο δρόμο μας μπερδεύουν όλοι. Έλεος πια!
Ρένα κι εγώ ότι δεν τρώω δεν το μαγειρεύω.
Όσο για τη Μπάρμπι, μα είδες μια σκανδαλιστική ομοιότητα? Αφού όταν περπατάμε η Μπάρμπι και εγώ στο δρόμο μας μπερδεύουν όλοι. Έλεος πια!
Ρένα κι εγώ ότι δεν τρώω δεν το μαγειρεύω.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
δν τον εχω επιχειρησει ποτε μονο εξω τον ειχα φαει στα λαμια σε μια εκδρομη απο ενα παραδοσιακο ζαχαροπλαστειο...ηταν τελειος εφερα και στην αθηνα!!!
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Θα επιχειρηθεί αλλά το ΣΚ, ευτυχώς νισεστέ έχω, όπως και ξηροκαρπίδια πάντα στο ντουλάπι!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ειρηνάκι,ούτε εγώ τον έχω φτιάξει αυτόν ποτέ..Οσο για τον έτοιμο - ας είναι κι από τη Λαμία,την πατρίδα - καμία σχέση δεν έχει με τον χαλβά τον σαπουνέ - έτσι λέγεται αυτός - που έτρωγα όταν ήμουν μικρή( προσφάτως)...
Ο νισιστές τώρα,είναι το αμυλάλευρο και το απομονώνουν από το σιτάλευρο...
Το κορν φλαουρ,είναι αυτό που λέμε άνθος αραβοσίτου,του καλαμποκιού...το πολύ λεπτό και εκλεκτό αλεύρι,ο αφρός δηλ. του αλευριού...
Το αντίστοιχο άνθος του σιταριού,λέγεται νισιστές..
κάνουν την ίδια δουλειά,χωρίς να είναι το ίδιο πράγμα...
Ο νισιστές τώρα,είναι το αμυλάλευρο και το απομονώνουν από το σιτάλευρο...
Το κορν φλαουρ,είναι αυτό που λέμε άνθος αραβοσίτου,του καλαμποκιού...το πολύ λεπτό και εκλεκτό αλεύρι,ο αφρός δηλ. του αλευριού...
Το αντίστοιχο άνθος του σιταριού,λέγεται νισιστές..
κάνουν την ίδια δουλειά,χωρίς να είναι το ίδιο πράγμα...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
θα τον βαλω σε προτεραιοτητα!...ειναι αγαπημενος μου αν και ποτε δεν τον εχω φτιαξει...
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο αγαπημένος χαλβάς. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Βιβή thanks για τη διευκρίνιση κορν φλάουρ - νισεστέ.
Κίκη μου μη με θαυμάζεις και τόσο. Πανεύκολη είναι η παρασκευή του.
Κίκη μου μη με θαυμάζεις και τόσο. Πανεύκολη είναι η παρασκευή του.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης