Αναζήτηση
Πιτα με ζαχαρουχο γαλα...
+2
irene
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πιτα με ζαχαρουχο γαλα...
...ή αλλιώς η Μαίρη ξαναχτυπά
Υλικά
½ - ¾ κουτιού ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα (όχι απαραίτητα – αλλά με τα καρύδια έχει πιο πλούσια γεύση)
Ζύμη
100 γρ. βούτυρο Ολλανδίας
¼ - ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. αλάτι
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
4 κρόκοι αυγών
Αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών. Ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι).
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί σε λεπτό στρώμα γυρίζοντας τις άκρες προς τα πάνω έως 3 cm. ύψος. Απλώνουμε τα καρύδια.
Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να ροδίσει από πάνω. Μόλις ροδίσει σκεπάζουμε το ταψί με ασημόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180° και ψήνουμε 15-20 λεπτά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πιτα με ζαχαρουχο γαλα...
Κάθε φορά που μου στέλνεις email τρομάζω Μαιρούλα..αναρωτιέμαι τι άλλο θα δουν τα μάτια μου και θα κρεμάσει το σαγόνι μου. Αυτό θα δοκιμαστεί άμεσα. Γρήγορο, εύκολο και σίγουρα πολύ γιαμι!!!!!!
Rena- Admin
-
Και εντελώς διαιτητικό θα προσθέσω εγώ!!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Ναι, ναι..για εμάς που προσέχουμε τη γραμμή μας είναι λίγο επιβαρυντικό, αλλά ως συνήθως θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα...
'Oταν μου φτιάχνεις τα μπανόφι δε τα σκέφτεσαι αυτά
'Oταν μου φτιάχνεις τα μπανόφι δε τα σκέφτεσαι αυτά
Rena- Admin
-
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε και σύντομα, δεν είναι και ψυγείου και θα το φάνε και τα μικρά εύκολα! Αν το αφήσουν οι μεγάλοι, δηλαδή!
Αυτή τη Μαίρη να την έχουμε από κοντά...έτσι Ρένα μου? χαχαχαχα!!!
Αυτή τη Μαίρη να την έχουμε από κοντά...έτσι Ρένα μου? χαχαχαχα!!!
Από πολύ κοντά χαχχαχαχχα αυτό της έγραφα στο mail της...Ρεμάλια, το νου σας καλά ρεμάλια...μη μου κουράζετε τη φιλενάδα. Την Τετάρτη ή Πέμπτη θα πάω στη δουλειά για καφεδάκι να την δω και θα της κάνω εγγραφή, να τα λέμε live...Το επόμενο βήμα θα είναι να κανονίσω φωτογράφιση στο σπίτι της μανούλας της, της κυρίας Ελένης...αχ αυτή η γυναίκα, το τι φτιάχνει δε λέγεται...λιγώνομαι και που τα σκέφτομαι! Μη σου πω ότι πέρα από τη φωτογράφιση θα πάρω και συνέντευξη..Εφού, εκεί να δεις ζυμάρια και τουρσιά να πάθεις πλάκα. Πείνασα πάλι, γμτ...
Rena- Admin
-
Τα ξερω από την Κατερίνη εγώ αυτά...οι Πόντιοι είναι απαιχτοι σε κάτι τέτοια...τρελα σου έρχεται με τα καλούδια που φτιάχνουν!
Ενημερωμένη σε βρίσκω...Όχι που δε θα ήσουν!
Rena- Admin
-
Πάντα...my dear!!! Οχι που θα μου ξέφευγαν αυτά....έχουμε τρελαθεί μήπως?????
Και που να δεις την άλλη συνταγή που μου έστειλε για ψωμάκι και έχω σαλτάρει τελείως. Αλλά θα τη φτιάξω πρώτα και μετά θα τη βάλω για να βγάλω φωτος.
Rena- Admin
-
Rena έγραψε:Κάθε φορά που μου στέλνεις email τρομάζω Μαιρούλα..αναρωτιέμαι τι άλλο θα δουν τα μάτια μου και θα κρεμάσει το σαγόνι μου. Αυτό θα δοκιμαστεί άμεσα. Γρήγορο, εύκολο και σίγουρα πολύ γιαμι!!!!!!
χαχα..εγραψες!!!!ετσι ακριβως το νοιωθω!!!ΕΛΕΟς!!!!!
Για δες ποια μιλάει χαχααχχαχα που μας έβαλες το αρνάκι και ψάχνουμε από το απόγευμα πετσέτες για τη σιελόρροια
Rena- Admin
-
Επειδή το ζαχαρούχο το τρώω και σκέτο η αυτό το γλυκό θα το φτιάξω και θα το τσακίσω!!
Κι εγώ έτσι Λίλα, μα δεν είναι τέλειο? Μαίρη η πίτα καρατσεκάρεται και δοκιμάζεται άμεσα. Ευχαριστούμε
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Φρέσκο Γάλα
» Χαλβάς με γάλα
» ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ
» Τυρινή Εβδομάδα
» ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ (DULCE DE LECCE)
» Χαλβάς με γάλα
» ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ