Αναζήτηση
ΡΑΒΑΝΙ!
+5
SpIrToKoYto
Λίλα
seranaki
EfiK
pansofix
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΑΒΑΝΙ!
ΧΘΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ!!!
ΥΛΙΚΑ (για το ραβανί):
1 1/2 πακέτο μαργαρίνη
1φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο
ΥΛΙΚΑ (για το σιρόπι):
2 ποτήρια νερού νερό
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
μισό λεμόνι στημένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε πολύ καλά για ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φαρίνα και το γάλα εναλλάξ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και χτυπώντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προς την ίδια φορά Μετά αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σκορπώντας από πάνω τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά. Τέλος, περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί πριν το σερβίρουμε.
Υ. Γ. 1: Το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο γλυκό αφού το αφήσουμε περίπου 10 - 15 λεπτά από την ώρα που θα το βγάλουμε από το φούρνο και αφου το χαράξουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι για να ποτίσει μέσα από το σιρόπι.
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
Αγαπημένο γλυκό. Το έχω δοκιμάσει με τη συνταγή της Ρένας, θα το φτιάξω κι έτσι. Ευχαριστούμε
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
Θεούλη μου...ας μη το δει ο άλλος...ας μη το δει...
...θα μου ψήσει το ψάρι στα χείλη να του το φτιάξω...που θα το φτιάξω δηλ.'ετσι κι αλλιώς γιατί κι εμένα μ'αρέσει πολύ...ευχαριστούμε για τη συνταγή...
...θα μου ψήσει το ψάρι στα χείλη να του το φτιάξω...που θα το φτιάξω δηλ.'ετσι κι αλλιώς γιατί κι εμένα μ'αρέσει πολύ...ευχαριστούμε για τη συνταγή...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
και η φωτο που ξεχασα να βαλω...πριν την επιθεση γιατι τωρα λιγα κομματια εχουν μεινει!!!
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
οταν κρυωσει το ραβανι μπορειτε να βαλετε απο πανω κρεμα ζαχαροπλαστικης
χτυπημενη με λιγη σαντιγυ και να πασπαλισετε καβουρντισμενα φιλε αμυγδαλου
χτυπημενη με λιγη σαντιγυ και να πασπαλισετε καβουρντισμενα φιλε αμυγδαλου
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
Να είχα ένα κομματάκι τώρα. Ωραίο σου έγινε.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΑΒΑΝΙ!
Πολυ ωραίο φαίνεται. Μπράβο!
Το φτιάχνω και εγώ συχνά γιατί είναι το αγαπημένο γλυκό του γιού μου.
Το φτιάχνω και εγώ συχνά γιατί είναι το αγαπημένο γλυκό του γιού μου.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης