delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΡΑΒΑΝΙ!

+5
SpIrToKoYto
Λίλα
seranaki
EfiK
pansofix
9 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από pansofix Πεμ Μαρ 04, 2010 6:16 am


ΡΑΒΑΝΙ! Dcfc00111


ΧΘΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ!!!

ΥΛΙΚΑ (για το ραβανί):
1 1/2 πακέτο μαργαρίνη

1φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

6 αυγά

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο


ΥΛΙΚΑ (για το σιρόπι):

2 ποτήρια νερού νερό

4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

μισό λεμόνι στημένο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε πολύ καλά για ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φαρίνα και το γάλα εναλλάξ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και χτυπώντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προς την ίδια φορά Μετά αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σκορπώντας από πάνω τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.



Για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά. Τέλος, περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί πριν το σερβίρουμε.


Υ. Γ. 1: Το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο γλυκό αφού το αφήσουμε περίπου 10 - 15 λεπτά από την ώρα που θα το βγάλουμε από το φούρνο και αφου το χαράξουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι για να ποτίσει μέσα από το σιρόπι.

pansofix
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 50
Registration date : 04/02/2010

http://pansofix.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από EfiK Πεμ Μαρ 04, 2010 7:18 am


Ενα κομματάκι θα το ήθελα τώρα....
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από seranaki Πεμ Μαρ 04, 2010 8:11 am

Αγαπημένο γλυκό. Το έχω δοκιμάσει με τη συνταγή της Ρένας, θα το φτιάξω κι έτσι. Ευχαριστούμε Smile

seranaki
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από Λίλα Πεμ Μαρ 04, 2010 8:49 am

Λατρεύω το ραβανί και αν έχει και παγωτό από πάνω..........
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Πεμ Μαρ 04, 2010 10:03 am

Θεούλη μου...ας μη το δει ο άλλος...ας μη το δει...
...θα μου ψήσει το ψάρι στα χείλη να του το φτιάξω...που θα το φτιάξω δηλ.'ετσι κι αλλιώς γιατί κι εμένα μ'αρέσει πολύ...ευχαριστούμε για τη συνταγή... Very Happy
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από pansofix Πεμ Μαρ 04, 2010 2:04 pm

ΡΑΒΑΝΙ! Dcfc00111

και η φωτο που ξεχασα να βαλω...πριν την επιθεση γιατι τωρα λιγα κομματια εχουν μεινει!!!

pansofix
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 50
Registration date : 04/02/2010

http://pansofix.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από Rena Πεμ Μαρ 04, 2010 2:09 pm

Αμάν!!! Βρε τι πάθαμε...Smile
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από ntina Πεμ Μαρ 04, 2010 2:14 pm

οταν κρυωσει το ραβανι μπορειτε να βαλετε απο πανω κρεμα ζαχαροπλαστικης
χτυπημενη με λιγη σαντιγυ και να πασπαλισετε καβουρντισμενα φιλε αμυγδαλου flower
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από sofia Παρ Μαρ 05, 2010 12:20 am

Να είχα ένα κομματάκι τώρα. Ωραίο σου έγινε.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΑΒΑΝΙ! Empty Απ: ΡΑΒΑΝΙ!

Δημοσίευση από Ειρήνη Παρ Μαρ 05, 2010 12:41 am

Πολυ ωραίο φαίνεται. Μπράβο!

Το φτιάχνω και εγώ συχνά γιατί είναι το αγαπημένο γλυκό του γιού μου.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης