Αναζήτηση
ΡΟΞΑΚΙΑ....
+4
ntina
Rena
Λίλα
SpIrToKoYto
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΟΞΑΚΙΑ....
...όπως λέμε...γλυκορολάκια.....
...άλλοι το θεωρούν Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι κι άλλοι νηστήσιμο...εξαρτάται με τί το φτιάχνουμε...
...σημασία δεν έχει η θεωρία,αλλά η πράξη...
την ώρα που το απολαμβάνουμε με το καφεδάκι μας...
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ.αλεύρι
- 1,5 κούπα λάδι (...ή βούτυρο λιωμένο,αν δεν το θέλουμε νηστήσιμο...)
- 1,5 κούπα γάλα
- 1 κούπα καρυδόψυχα αλεσμένη
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.σ.μαγιά σκόνη
- 1/2 κούπα κακάο σκόνη
- κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
για το σιρόπι...
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα,το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει λίγο,προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά...
Ρίχνουμε τα αβγά,το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύοντας συνεχώς,προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι...
Ζυμώνουμε καλά,ώσπου να έχουμε μία ζύμη απαλή και ελαστική...
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη...
Στο ένα κομμάτι,προσθέτουμε το κακάο σκόνη,ζυμώνουμε να ενσωματοθούν και αφήνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης να φουσκώσουν για μισή ώρα...
Ανοίγουμε τις ζύμες με τον πλάστη σε δύο χοντρά φύλλα,πάχους ενός εκατοστού περίπου και τοποθετούμε το φύλλο με το κακάο επάνω στο άλλο ...
Πασπαλίζουμε με τη καρυδόψυχα στην οποία έχουμε προσθέσει τα κανελογαρύφαλλα,τυλίγουμε τις ζύμες σε ρολό και κόβουμε με μαχαίρι σε ροδέλες,φάρδους ενός δαχτύλου...
Τοποθετούμε τις ροδέλες σε βουτυρωμένο ταψί,με τις τομές πάνω και κάτω,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν...
Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας για 5 λεπτά τη ζάχαρη,το νερό και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ροξάκια μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο...
Τα αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε...
...και μιά και μάθαμε κι άλλα κόλπα...για πάμε να το δούμε και στη πράξη....
...αυτά...δεν φαντάζομαι να θέλετε κι άλλο..???...υπήρξα αναλυτικότατη...
...καλή σας όρεξη...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Τέλεια τα ροξάκια, τέλεια και η παρουσίαση. Μου έκανε εντύπωση το διπλό φύλλο, δε το είχα ξαναδεί έτσι. Μπράβο Βιβάκι, αν συνεχίσεις έτσι θα πάρεις και προαγωγή σε art director
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
...δηλαδή..???...ανησυχώ...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
μη με μπερδεύεις με τα εντιτ μικρή Ρένα...μετα ειδα το αρτ ..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Έλα τώρα δεν είσαι και καμιά χθεσινή εσύ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
πολυ ωραια τα ροξακια.........τελεια εμφανιση.....αν θελετε μπορειτε να παραλειψετε τα αυγα
και να τα αντικαταστησετε με ενα σφηνακι κονιακ
και να τα αντικαταστησετε με ενα σφηνακι κονιακ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Πως τα πέτυχες έτσι! Υπέροχα και τα slides πολυ κατατοπιστικά. Ευχαριστούμε.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Στο 'πα και στο "μεζεδάκι". Φοβερά.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Ενώ μας αρέσουν (είναι τα αγαπημένα του Μ.), δεν έχω αποπειραθεί γιατί κάπου έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο να σου πετύχουν στην ένωση οι δύο ζύμες, αλλά έτσι όπως το δείχνεις Βιβικούλα μου είναι απολύτως κατανοητή η διαδικασία!
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Μμμμ..πολυ ωραά φαίνονται....μάλλον θα τα δοκιμάσω....οταν θα ειναι η ωρα θα σου στειλω Εφούλα μου...!!!!!!!
Απ: ΡΟΞΑΚΙΑ....
Εφούλα, πρώτο ποστάκι ε? Σιδεροκέφαλη
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης