Αναζήτηση
Κοτόπουλο με ζυμαρικά
+2
Rena
marytr
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κοτόπουλο με ζυμαρικά
Μια πεντανόστιμη & πικάντικη συνταγή
Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο παιδάκια
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 -2 ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη ζύμη:
Αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι (μια πρέζα)
1 1/2 φλ. καφέ νερό
Βούτυρο Ολλανδίας (λιωμένο)
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι και το σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του (για περίπου 20 λεπτά). Μπορούμε να το προετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.
Σε βαθιά λεκάνη χτυπάμε τα 2 αυγά και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά - όσο πάρει - ώστε η ζύμη να πλάθεται με το χέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και την αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και βάζουμε τα κρεμμύδια (ένα ένα ) στο μίξερ και τα περνάμε 2 βόλτες ώστε να μη γίνουν πολτός (ή τα κόβουμε στο χέρι σε μικρά κυβάκια). Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμύδια, τα χωρίζουμε σε 4 μέρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε πάνω στο κοτόπουλο.
Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα ζύμης σε στρογγυλό φύλο. Με ένα πινελάκι τις πασαλείβουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε πάνω τα κρεμμύδια ομοιόμορφα και τυλίγουμε το κάθε φύλο σε μακρόστενο ρολό. Χαράζουμε τα ρολά από πάνω με ένα μαχαίρι και τα βάζουμε με την βοήθεια μακρόστενης σπάτουλας πάνω στις ντομάτες (αν δεν χωράνε ίσια στη κατσαρόλα τότε σε σχήμα μισοφέγγαρου). Προσθέτουμε βρασμένο νερό μέχρι να σκεπαστεί η ζύμη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει έτοιμο το ζυμαρικό.
Συνοδεύουμε το φαγητό (αν θέλουμε) με κόκκινο καυτερό πιπέρι και κατεβάζουμε 1 lt βότκα.!!! για να συνέλθουμε.
marytr- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 12
Registration date : 26/02/2010
Απ: Κοτόπουλο με ζυμαρικά
Ακόμη να συνέλθω από αυτό που διάβασα. Θα τη δοκιμάσω μες τη βδομάδα οπωσδήποτε. Ευχαριστούμε!!!!!!!!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Πολύ ιδιαίτερη συνταγή. Να σε ρωτήσω όμως γιατί δεν κατάλαβα στο ζυμάρι βάζουμε κρεμμύδια κοτόπουλο ντομάτα και επιπλέον ντομάτα στον πάτο της κατσαρόλας?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Καλά εσύ κορίτσι μου είσαι υπερπαραγωγή!!!!
Τέλεια συνταγή και πολύ πρωτότυπη!
Τέλεια συνταγή και πολύ πρωτότυπη!
Το φαγητό αυτό έχει μοναδική γεύση! Όποιος το φτιάξει θα αποζημιωθεί όταν θα το απολαμβάνει.
Ελένη μου στο ζυμάρι βάζουμε μόνο κρεμμύδι σαν γέμιση και το τυλίγουμε σε λεπτά ρολάκια.
Πάνω στο κοτόπουλο που έχουμε προετοιμάσει από πριν βάζουμε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Πάνω από τη ντομάτα βάζουμε τα ρολά.
Δηλαδή το φαγητό έχει τρεις στρώσεις : κοτόπουλο – ντομάτα – γεμιστά ρολά.
Φιλάκια και πάλι, χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί σας. Πιστέψτε με αυτό που κάνω είναι για μένα φοβερή εμπειρία!!! από το πρωί έχω παρατήσει την δουλειά μου. Ελπίζω να μου περάσει.
Ελένη μου στο ζυμάρι βάζουμε μόνο κρεμμύδι σαν γέμιση και το τυλίγουμε σε λεπτά ρολάκια.
Πάνω στο κοτόπουλο που έχουμε προετοιμάσει από πριν βάζουμε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Πάνω από τη ντομάτα βάζουμε τα ρολά.
Δηλαδή το φαγητό έχει τρεις στρώσεις : κοτόπουλο – ντομάτα – γεμιστά ρολά.
Φιλάκια και πάλι, χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί σας. Πιστέψτε με αυτό που κάνω είναι για μένα φοβερή εμπειρία!!! από το πρωί έχω παρατήσει την δουλειά μου. Ελπίζω να μου περάσει.
marytr- New Member
-
Μαίρη και που να συνηθίσεις λίγο ακόμη...είναι ου μπλέξεις Ξέρεις τι δουλειές αφήνουμε μερικές μερικές στην άκρη για "προσεχώς"? Άκου το Εφάκι μας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ρένα μου και Έφη προς το παρόν δεν κινδυνεύω γιατί δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι, είναι όμως στα πολύ πολύ άμεσα σχέδια να πάρουμε, οπότε τότε θα αρχίσω να ανησυχώ … εκεί που άρχισαν να μένουν όλα για «προσεχώς» είναι η δουλειά. Φιλάκια
marytr- New Member
-
΄Εγραψες! Τι ειν τούτο; Μαγικό! Ευχαριστώ πολύ. Να ξεκολλήσω απο δω μπας και ασχοληθώ και με εκτελέσεις/παρασκευές.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Και μία ερώτηση: Ο κανόνας για τα ζυμαρικά ειναι ότι σε κάθε 100 γρ. αλευριού προσθέτουμε 1 αυγό; Θυμάσαι αν ισχύει στην συνταγή σου; Τα υγρά τα κανονίζουμε μετά. Σ ευχαριστώ.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Παρόμοια θέματα
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
» Ζυμαρικά
» Σπιτικά Ζυμαρικά
» ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ...II
» ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ – (για όλα τα Ζυμαρικά)
» Ζυμαρικά
» Σπιτικά Ζυμαρικά
» ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ...II
» ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ – (για όλα τα Ζυμαρικά)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης