Αναζήτηση
Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
+2
Ειρήνη
Eleni
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Υλικά για 9 muffin
70 γρ. αλεύρι βρώμης, βιολογικής γεωργίας
100 γρ. αλεύρι μαλακό ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
2 κ. γλυκού baking powder
μια μικρή πρέζα μη ραφιναρισμένο αλάτι
40 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη, από ζαχαροκάλαμο
1/6 κ. γλυκού βανίλια bourbon
1 αυγό, βιολογικής κτηνοτροφίας
150 ml γάλα πλήρες
50 γρ. καβουρδισμένα πεκάν
* λίγη μαρμελάδα φράουλα
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Καβουρδίζετε στον φούρνο, στην 3η θέση από κάτω μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πεκάν, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα, ανακατεύοντας τα μια φορά. Τα βάζετε στο πλάι να κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί ή με το μίξερ.
Τοποθετείτε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα φορμάκια με το μίγμα για muffin, στην πρώτη θέση από κάτω.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, την baking και το αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνετε στο πλάι για αργότερα.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη, χτυπάτε καλά το μίγμα, προσθέτετε την βανίλια, ανακατεύετε και ρίχνετε το αυγό. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε καλά το μίγμα σχεδόν μέχρι να ασπρίσει.
Σε μια μεγάλη κούπα, με ένα κουτάλι ανακατεύετε το τυρί μασκαρπόνε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε καλά τα δυο αυτά υλικά, ούτως ώστε σχεδόν να ομοιογενοποιηθούν.
Αφού ανακατέψετε το τυρί με το γάλα, το ρίχνετε στο μίγμα με το αυγό και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε 2 γεμάτες κουταλιές από τα σπασμένα πεκάν (τα υπόλοιπα τα κρατάτε για γαρνίρισμα), ανακατεύετε και με μια κίνηση ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά. Με την σπάτουλα και με ελάχιστες κινήσεις ενσωματώνετε το αλεύρι στα υγρά υλικά -μην ξεχνάτε ότι για αφράτα κεκάκια, είναι προτιμότερο να υπάρχουν και σφαιρίδια αλευριού στο μίγμα σας. Αρχίζετε να γεμίζετε τα φορμάκια, αφού πρώτα τα έχετε επενδύσει με καραμελόχαρτα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ δυο μεγάλες κουταλιές για κάθε muffin. Αν θελήσετε να προσθέσετε και την μαρμελάδα, τότε αφού βάλετε την πρώτη μεγάλη κουταλιά στα φορμάκια, ρίξτε από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι λίγη μαρμελάδα φράουλα και συμπληρώστε με το δεύτερο μεγάλο κουτάλι μίγματος από πάνω... έτσι σε κάθε κέντρο από τα κεκάκια, θα κρύβεται ένα γλυκό μυστικό...μμμ!
Βάζετε τα φορμάκια πάνω σε μια λαμαρίνα για μπισκότα ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 35 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο τους. Σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε μέσα για άλλα 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και μετά από 1 λεπτό τα βγάζετε και από τις φόρμες τους, τοποθετώντας τα επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν...
Καλή σας Απόλαυση...
πηγή: www.food4life.gr
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Η φωτογραφία ξελιγωτική και η συνταγή φαίνεται πολύ καλή. Αλεύρι βρώμης δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και έτσι δεν ξέρω και τη γεύση του. Μπορεί να αντικατασταθεί άραγε με κουάκερ (που ούτε και αυτό το έχω δοκιμάσει ποτέ)!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Πολύ ωραία φαίνονται Ελένη. Ούτε εγώ εχω δοκιμάσει αυτό το αλεύρι. Η βανίλια bourbon τι είναι και που την βρίσκουμε?
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Πολύ καλά φαίνονται και με τη μαρμελαδίτσα μέσα, τέλεια!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Θα τα κάνω στα μικρά μου και θα τα τσακίσουν.
Προτείνεις βούτυρο γιατί είσαι κατά της μαργαρίνης φαντάζομαι....Μάλλον δεν έχεις κι άδικο!
Ευτυχώς έχουμε βιολογικά στην Πετρούπολη...χιχιχι!
Προτείνεις βούτυρο γιατί είσαι κατά της μαργαρίνης φαντάζομαι....Μάλλον δεν έχεις κι άδικο!
Ευτυχώς έχουμε βιολογικά στην Πετρούπολη...χιχιχι!
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
@ Ειρήνη, μπορείς να δοκιμάσεις κουάκερ που θα το έχεις κάνει πρώτα αλεύρι στο μίξερ,
@ serenaki, την βανίλια bourbon, την αγοράζω και αυτή από καταστήματα βιολογικών προϊόντων -είναι η αυθεντική βανίλια που μοιάζει με φασόλι. Πατήστε στην λέξη φασόλι... Προσωπικά, αντί για φασόλι, την προτιμώ σε σκόνη (είναι μαύρη) και απίστευτα αρωματική σε ότι βάζεις...
@ Efik, Ω ναι!! είμαι κατά των προϊόντων που φτιάχνονται σε εργαστήριο π.χ. βανιλίνη, μαργαρίνες κλπ. όποιος διαβάζει αγγλικά, καλό είναι να ρίξει μια ματιά σε αυτό
@ serenaki, την βανίλια bourbon, την αγοράζω και αυτή από καταστήματα βιολογικών προϊόντων -είναι η αυθεντική βανίλια που μοιάζει με φασόλι. Πατήστε στην λέξη φασόλι... Προσωπικά, αντί για φασόλι, την προτιμώ σε σκόνη (είναι μαύρη) και απίστευτα αρωματική σε ότι βάζεις...
@ Efik, Ω ναι!! είμαι κατά των προϊόντων που φτιάχνονται σε εργαστήριο π.χ. βανιλίνη, μαργαρίνες κλπ. όποιος διαβάζει αγγλικά, καλό είναι να ρίξει μια ματιά σε αυτό
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
Δείχνουν υπέροχα, λάτρης εγώ των muffins θα τα τιμήσω γρήγορα.
Κι εγώ πια μόνο βούτυρο χρησιμοποιώ, την μαργαρίνη ούτε από μακριά! Αντί pecan θα βάλω αμύγδαλα που είναι και παραγωγής μας!!!
Κι εγώ πια μόνο βούτυρο χρησιμοποιώ, την μαργαρίνη ούτε από μακριά! Αντί pecan θα βάλω αμύγδαλα που είναι και παραγωγής μας!!!
Απ: Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
@ Λίλα Πιστεύω ότι και με αμύγδαλα, θα βγουν θαυμάσια... και παραγωγής σας, ούτε να το συζητάς...
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης