Αναζήτηση
ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Ένα κέικ που δεν είναι τόσο γλυκό και μπορεί να σερβιρισθεί όλες τις ώρες. Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με νεκταρίνια, βερύκοκα, κορόμηλα και αχλάδια
Υλικά (για ένα τετράγωνο ταψάκι 22-23εκ.):
115γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπες ζάχαρη
2 πολύ μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ξινή κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (ή κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 1 κούπα για όλες τις χρήσεις και 1 κούπα ολικής αλέσεως)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόνη κανέλα
3 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φυστίκια πεκάν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C και βουτυρώνετε καλά το ταψάκι.
Σ' ένα μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπαίκιν και το αλάτι κι αφήστε στην άκρη.
Στο μπωλ του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και 1 κούπα από τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Γυρίστε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέστε τα αυγά ένα την κάθε φορά, μετά την κρέμα και τη βανίλια καθώς συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.
Συνεχίζοντας στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπωλ το κοσκινισμένο αλεύρι κι ανακατεύετε μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά. Μην το παρακάνετε με το χτύπημα.
Σ' ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με την κανέλα.
Στρώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα του χυλού στο ταψί. Από πάνω στρώστε τις μισές φέτες ροδάκινου και πασπαλίστε με τα 2/3 του μείγματος ζάχαρης/κανέλας. Από πάνω στρώστε τον υπόλοιπο χυλό και τέλος τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου. Πασπαλίστε στην επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης/κανέλας και τέλος με τα πεκάν.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι τρυπώντας στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει στεγνή και καθαρή.
Σερβίρετε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου σκέτο ή παρέα με παγωτό βανίλια.
Υλικά (για ένα τετράγωνο ταψάκι 22-23εκ.):
115γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπες ζάχαρη
2 πολύ μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ξινή κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (ή κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 1 κούπα για όλες τις χρήσεις και 1 κούπα ολικής αλέσεως)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόνη κανέλα
3 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φυστίκια πεκάν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C και βουτυρώνετε καλά το ταψάκι.
Σ' ένα μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπαίκιν και το αλάτι κι αφήστε στην άκρη.
Στο μπωλ του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και 1 κούπα από τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Γυρίστε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέστε τα αυγά ένα την κάθε φορά, μετά την κρέμα και τη βανίλια καθώς συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.
Συνεχίζοντας στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπωλ το κοσκινισμένο αλεύρι κι ανακατεύετε μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά. Μην το παρακάνετε με το χτύπημα.
Σ' ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με την κανέλα.
Στρώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα του χυλού στο ταψί. Από πάνω στρώστε τις μισές φέτες ροδάκινου και πασπαλίστε με τα 2/3 του μείγματος ζάχαρης/κανέλας. Από πάνω στρώστε τον υπόλοιπο χυλό και τέλος τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου. Πασπαλίστε στην επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης/κανέλας και τέλος με τα πεκάν.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι τρυπώντας στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει στεγνή και καθαρή.
Σερβίρετε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου σκέτο ή παρέα με παγωτό βανίλια.
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Μα τι ωραία που είναι αυτά τα γλυκά με τα φρούτα! Η κανελλίτσα θα του πηγαίνει πολύ αυτού του κέικ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Και σε εμάς αρέσουν πολυ αυτά τα κέικ μόνο που θα το προτιμήσω με αμύγδαλο γιατί το πεκάν δε το τρώμε.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Ρένα μου συμφωνώ κι εγώ που δεν είμαι τόσο των γλυκών . Τα φρέσκα φρούτα αυτού του είδους τους πάνε πολύ και πάντα η κανέλα (που τη λατρεύω) δίνει και γεύση αλλά και φοβερό άρωμα
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Μπορείς να βάλεις ότι προτιμάτε helen, είναι θέμα προσωπικής γεύσης. Εγώ, παρ' όλο που ήδη ήξερα ότι δεν μου αρέσουν τα πεκάν, πρώτη φορά έφτιαξα το κέικ όπως λέει η συνταγή. Τις επόμενες φορές χρησιμοποίησα αμύγδαλα, καρύδια και ανάλατα φυστίκια Αιγίνης. Το κάθε ένα δίνει άλλη γεύση όπως φαντάζεσαι
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Πιστεύω οτι η κανέλα ,είναι για τα φρούτα που δεν έχουν άρωμα έντονο. Τα ροδάκινα και τα βερύκοκα έχουν καταπληκτικό άρωμα , κρίμα είναι να τα επισκιάσει η κανελα
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΚΕΙΚ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ
Εγώ πάλι διαφωνώ με αυτή την άποψη, η κανέλα του χαρίζει κάτι ιδιαίτερο στη γεύση. Και όσες φορές έχω φτιάξει το κέικ ούτε εγώ ούτε όσοι το δοκίμασαν νιώσαμε ότι επισκιάζει τη γεύση του φρούτου. Αλλά πάλι, είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης οπότε μπορείς να παραλείψεις τελείως την κανέλα
Παρόμοια θέματα
» Muffin Βρώμης, με Mascarpone και Πεκάν
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» Κέικ πορτοκαλιού
» κεικ λεμονιου
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» Κέικ πορτοκαλιού
» κεικ λεμονιου
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης