Αναζήτηση
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
+6
sofia
katerina
ntina
EfiK
Rena
Λίλα
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. φράουλες
250 ml γάλα
200 ml κρέμα
γάλακτος
100
γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια σκόνη ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολάκι
ανακατεύουμε τη ζελατίνη με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την
αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη
φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και μόλις λιώσει η
ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε
καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Στο μεταξύ πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι
από τις φράουλες.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το λεμόνι και τις πολτοποιούμε
αφήνοντας αν θέλουμε μερικά κομματάκια να φαίνονται.
Αδειάζουμε τις
φράουλες μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το
μίγμα καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτουμε
στο κρύο πια μίγμα με τις φράουλες.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε φόρμα του
κέικ ή σε ατομικά φορμάκια.
Το παγώνουμε στο ψυγείο και για να το ξεφορμάρουμε
βάζουμε την φόρμα για λίγο σε ζεστό νεράκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Αουτς....πόνεσε αυτό το χτύπημα Tέλειο Λιλάκι μου, υπέροχο, φανταστικό και η παρουσίαση άψογη! Χρόνια πολλά στα Λιλά κοριτσάκι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
τελειο και εψαχνα συνταγη χωρις ασπραδια αυγων.ευχαριστω
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Και μία σύσταση από τη φίλη μας Νατάσσα Κουζουρτίδου που γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας. Ευχαριστούμε Νατάσσα!
Ολα τα γλυκά τα φτιάχνω με φρουκτόζη που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και ενδείκνυνται για διατροφή και ζάχαρο. Αντί 100 γραμμάρια ζάχαρη βάλτε 50 γραμμάρια φρουκτοζης (είναι φυσική από σάκχαρα φρούτων και είναι πιό γλυκιά).
Ολα τα γλυκά τα φτιάχνω με φρουκτόζη που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και ενδείκνυνται για διατροφή και ζάχαρο. Αντί 100 γραμμάρια ζάχαρη βάλτε 50 γραμμάρια φρουκτοζης (είναι φυσική από σάκχαρα φρούτων και είναι πιό γλυκιά).
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Ευχαριστούμε τη Νατάσσα. Συμφωνώ μαζί της, περί φρουκτόζης. Πέρυσι, σχεδόν ότι γλυκό έφτιαχνα ήταν με φρουκτόζη ακριβώς για το θέμα του ζαχάρου που επισημαίνει...(βλ. τα παγωτά μου). Καιρός να ξαναθυμηθώ ότι ξέχασα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
θα το φτιαξω σιγουρα.τα μικρα τρελαινονται για φραουλες κ αυτο θα τα ξετρελανει!!!!!!!!!!!!
katerina- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 40
Registration date : 28/04/2010
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Ότι πρέπει το γλυκό αυτό μετά τα μεζεδάκια και το φαγητό. Ωραίο, δροσερό και πολύ πολυ καλοκαιρινό
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Λίλα σε αγαπώ πολύ Το πρώτο γλυκό του καλοκαιριού θα είναι αυτό
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Υπέροχα χρώματα και φαντάζομαι τη γεύση του απαλή και μυρωδάτη.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Γεια στα χέρια σου Λίλα μου. Υπέροχο!
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΠΑΒΑΡΟΥΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Καταπληκτικό γλυκό. Μπράβο
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης