delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από ntina Τετ Μάης 26, 2010 5:16 am

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Delicieuses

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο σαλιγκαρια
3-4 πατατες
3 κολοκυθακια
1 φλυτζανι λαδι
μισο κιλο ντοματες
3 μεγαλα κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο η φυλλα φρεσκου σκορδου
1 ματσο μαραθα
1 κρασοποτηρο κρασι
αλατι πιπερι ριγανη
1 φλυτζανακι ξυδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και καθαριζομε καλα τα σαλιγκαρια.τα ζεματαμε για λιγο σε καυτο νερο και τα σουρωνομε,βραζομε σε μια κατσαρολα νερο με αλατι ,ξυδι ,λιγο μαραθο και ριγανη και τα ξαναβραζομε για 20 λεπτα.τα σουρωνομε και τα ξεπλενομε.σε μια κατσαρολα τσιγαριζομε το λαδι με τα κρεμμυδια φετες το σκορδο τις πατατες και τα κολοκυθακια και σβηνομε με κρασι.αλατιζομε προσθετομε το αναλογο νερο και αφηνομε να μισοβρασουν,προσθετω τα μαραθα και τη ντοματα και βραζω για αλλα 10 λεπτα


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntina57 στις Τετ Μάης 26, 2010 5:24 am, 1 φορά
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από Rena Τετ Μάης 26, 2010 5:24 am

Ντίνα έχω χρόνια να φάω σαλιγκάρια. Θυμάμαι τα έφτιαχνε η γιαγιά μου με μπόλικο κρεμμύδι. Πωπω τι μου κάνεις...
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από ntina Τετ Μάης 26, 2010 5:26 am

τα καλυτερα σαλιγκαρια ειναι τα καλοκαιρινα και ιδιως αυτα που ειναι στις πορτοκαλιες
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από Λίλα Τετ Μάης 26, 2010 5:34 am

Εμείς τα σαλιγκάρια τα βάζουμε σε ένα πανέρι για 2 μέρες με θυμάρι ή ρίγανη και μετά τα πλένουμε, τα ξανααφήνουμε 2 μέρες θεονήστικα τα ξαναπλένουμε, τα ζεματάμε, τους κόβουμε από πάνω το καπάκι για να ρουφιούνται πιο εύκολα και μετά τα μαγειρεύουμε στιφάδο.
Ομως και η εκδοχή αυτή δείχνει πολύ ωραία!!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από EfiK Τετ Μάης 26, 2010 5:50 am

Παιδιά ειλικρινά...να μαζευτούμε να ΦΑΤΕ!
Είναι από τα ελάχιστα πιάτα που δεν κινδυνεύει από τα δόντια μου!!!!
χαχαχαχα!!!
αλλά όλοι οι δικοί μου οι μεγάλοι τα τρώνε...εγώ δεν... Rolling Eyes
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από anastazie Πεμ Μάης 27, 2010 1:40 am

Σε εμένα πάλι πολύ αρέσουν. Κι εμείς στιφάδο τα φτιάχνουμε αλλά κι αυτό σίγουρα θα είναι εξαιρετικό πιάτο. Μπράβο Ντινάκι.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χοχλιοι  η  σαλιγκαρια κοκκινιστα Empty Απ: χοχλιοι η σαλιγκαρια κοκκινιστα

Δημοσίευση από ntina Πεμ Μάης 27, 2010 3:22 am

εκτος απο στιφαδο γινονται και με τσιγαριαστα χορτα με ντοματα(σπανακι,μυρωνια,σεσκουλα) οι μικρασιατες τα κανουν με πλιγουρι αλλα εμενα μου αρεσουν βραστοι με λαδοξυδο και ριγανη
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης