Αναζήτηση
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
+5
sofia
Rena
raymonda
ntina
Λίλα
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι μέχρι 1200 γραμμάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκους μπαχάρι
6-7 λιαστές ντομάτες
200 ml χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι, του βγάζουμε το δόντι και το βάζουμε μόνο του στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να αχνιστεί και να βράσει με τα υγρά του.
Όταν σωθεί ο ζωμός του χταποδιού το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Στην κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε και το χταποδάκι.
Αφού τσιγαριστεί καλά, το σβήνουμε με το κρασάκι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, ρίχνουμε μέσα τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο και τις λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο.
Αφήνουμε το χταποδάκι να βράσει καλά και να χυλώσει η σαλτσούλα του.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο νεράκι τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και περιμένουμε να γίνει το χταπόδι.
Σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα και το χταποδάκι.
Αν μας αρέσει αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και το χταπόδι.
Σερβίρουμε το χταποδάκι και μόνο του σαν μεζεδάκι για ούζο.
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
πολυ ωραιο φαγητο.αντι για μακαρονακι που εμενα μου αρεσει ,μπορουμε να βρασουμε ρυζι μπασματι να το σουρωσωμε να του βαλομε βουτυρο και να βαλομε απο πανω το χταποδι ,επισης και με τηγανητες πατατες
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Πολύ νόστιμο το χταποδάκι σου. Δόντι τι εννοεις? το κοκκαλάκι στο κεφάλι?
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ntina57 έγραψε:πολυ ωραιο φαγητο.αντι για μακαρονακι που εμενα μου αρεσει ,μπορουμε να βρασουμε ρυζι μπασματι να το σουρωσωμε να του βαλομε βουτυρο και να βαλομε απο πανω το χταποδι ,επισης και με τηγανητες πατατες
Ntina το basmati δεν το χρησιμοποιώ σε φαγητά με αρώματα και μπαχαρικά, μου φαίνεται οτι μπερδεύονται οι γεύσεις! Με ένα λευκό ρυζάκι ίσως! Αλλά με το ζυμαρικό και τις τηγανιτές πατάτες θεωρώ οτι είναι top!!!
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
raymonda έγραψε:Πολύ νόστιμο το χταποδάκι σου. Δόντι τι εννοεις? το κοκκαλάκι στο κεφάλι?
Ray μου μάλλον το ίδιο εννοούμε, από τους ψαράδες εδώ δόντι το ακούω, δόντι το λέω!
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αγαπημένο το χταποδάκι όπως κι αν είναι μαγειρεμένο και το ουζάκι του πάει πολύ Το φτιάχνω ίδιο, αλλά ποτέ δεν έχω βάλει λιαστή ντοματούλα, θα μου αρέσει πολύ έτσι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
λιλα μου εχεις δικιο για το μπασματι .παντως η λιαστη ντοματα με τρελαινει.τη φτιαχνεις η ιδια;
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ntina57 έγραψε:λιλα μου εχεις δικιο για το μπασματι .παντως η λιαστη ντοματα με τρελαινει.τη φτιαχνεις η ιδια;
Φτιάχνω κάθε χρόνο λιαστή ντομάτα, αλλά φέτος σε ένα προσκύνημα στην Τήνο δεν μπόρεσα να αντισταθώ στους πάγκους που πουλούσαν λιαστή ξερή ντομάτα και κάπαρη!!
Κι έτσι έχω και χειροποίητη και αγοραστή!
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ειναι δυσκολο να την φτιαξεις;θα μου φερουν ντοματες απο κηπο και θελω να φτιαξω αλλα δεν ξερω,φοβαμαι γιατι μου ειχε δειξει μια γνωστη και ηταν μουχλιασμενη και αηδιασα
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Οι καλύτερες ντομάτες για λιαστές είναι τα πομοντόρια!
Τις πλένεις καλά και τις κόβεις στη μέση. Βάζεις σε λαμαρίνα μια σκάρα και αραδιάζεις τις ντομάτες με τη σάρκα προς τα κάτω. Τις αλατίζεις με χοντρό αλάτι και τις καλύπτεις με χοντρό τούλι. Τις βάζεις στον ήλιο και κάθε βράδυ τις μαζεύεις για να μην μουχλιάσουν από την υγρασία. Κάθε 3 μέρες τις γυρίζεις και όταν λιώνει το αλάτι τις ξανααλατίζεις. Όταν σταματήσουν να βγάζουν υγρά και έχουν στεγνώσει τελείως, τις μαζεύεις τις ξεπλένεις μήπως έχουν σκονιστεί, τις αφήνεις να στεγνώσουν καλά και τις φυλάς σε βάζο με ελαιόλαδο και λίγο σκορδάκι!
Τις πλένεις καλά και τις κόβεις στη μέση. Βάζεις σε λαμαρίνα μια σκάρα και αραδιάζεις τις ντομάτες με τη σάρκα προς τα κάτω. Τις αλατίζεις με χοντρό αλάτι και τις καλύπτεις με χοντρό τούλι. Τις βάζεις στον ήλιο και κάθε βράδυ τις μαζεύεις για να μην μουχλιάσουν από την υγρασία. Κάθε 3 μέρες τις γυρίζεις και όταν λιώνει το αλάτι τις ξανααλατίζεις. Όταν σταματήσουν να βγάζουν υγρά και έχουν στεγνώσει τελείως, τις μαζεύεις τις ξεπλένεις μήπως έχουν σκονιστεί, τις αφήνεις να στεγνώσουν καλά και τις φυλάς σε βάζο με ελαιόλαδο και λίγο σκορδάκι!
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ευχαριστω πολυ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Πεντανόστιμο έτσι το χταποδάκι. Μπράβο Λίλα. Εμείς δε βάζουμε το σκόρδο, όχι γιατί δε μας αρέσει απλά δεν, θα δοκιμαστεί κι έτσι.
Ντίνα για να είχαν μουχλιάσει μάλλον δεν είχαν στεγνώσει καλά. Την ίδια διαδικασία που λέει η Λίλα για το στέγνωμα μπορείς να την κάνεις και στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Ντίνα για να είχαν μουχλιάσει μάλλον δεν είχαν στεγνώσει καλά. Την ίδια διαδικασία που λέει η Λίλα για το στέγνωμα μπορείς να την κάνεις και στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Μιαμ μιαμ
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Άλλη διάσταση σε ένα κλασσικό πιάτο. Μπράβο Λίλα μου, ωραία ιδέα!
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Λιλάκι μου νοστιμότατο το χταποδάκι σου. Βασικά έτσι το μαγειρεύω και εγώ αλλά χωρίς σκόρδο και λιαστή ντομάτα, την προσθήκη της οποίας βρίσκω απίθανη ιδέα και θα εφαρμοστεί άμεσα. Για το σκόρδο δεν σου υπόσχομαι...
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Πολύ καλό! Εμένα μου αρέσει να το σβήνω με ούζο του δίνει ιδιαίτερο άρωμα αλλά στην περίπτωση αυτή δε βάζω δάφνη και σκόρδο.
antigoni- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 161
Registration date : 05/08/2009
Παρόμοια θέματα
» Χταπόδι στιφάδο
» Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
» καραμελωμενο χταποδι
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» καραμελωμενο χταπόδι
» Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
» καραμελωμενο χταποδι
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» καραμελωμενο χταπόδι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης