Αναζήτηση
Χταπόδι στιφάδο
Σελίδα 1 από 1
Χταπόδι στιφάδο
Υλικά
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια κοκάρια περίπου όσο το βάρος του χταποδιού
½ φλιτζάνι ξύδι
λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
1 ξύλο κανέλλας
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. ζάχαρη
¼ κ. γλ. Μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξύδι να μαλακώσει. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι το βγάζουμε κρατάμε λίγο από το ζουμί του και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Στην κατσαρόλα που το βράσαμε προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το χταπόδι. Σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά μας και τα κοκκάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Νοε 24, 2014 10:40 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Χταπόδι στιφάδο
Πεντανόστιμο φαίνεται και πρωτότυπο. Το στιφάδο μόνο με κρέας το είχα στο μυαλο μου. Ευχαριστώ Ρένα.
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» καραμελωμενο χταποδι
» ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
» Μοσχαράκι στιφάδο
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
» ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
» Μοσχαράκι στιφάδο
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης