Αναζήτηση
Tσάι Ροδάκινο-φράουλα με δυόσμο και αρμπαρόριζα
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Tσάι Ροδάκινο-φράουλα με δυόσμο και αρμπαρόριζα
Υλικά
6 φακελάκια τσάι ροδάκινο
3 φακελάκια τσάι φράουλα
1 λίτρο νερό
2 κ.γλ. μέλι
6 κ.γλ. ζάχαρη μαύρη
10-15 φυλλα δυόσμου
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό (να μην κοχλάσει) και το βάζουμε σε μια κανάτα. Βυθίζουμε τα φακελάκια του τσαγιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφαιρούμε τα φακελάκια και ρίχνουμε στο νερό τη ζάχαρη και το μέλι. Σε ένα γουδί λειώνουμε το δυόσμο και την αρμπαρόριζα και τα προσθέτουμε στην κανάτα με το τσάι. Συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν έχει πια κρυώσει το στραγγίζουμε να φύγουν τα μυρωδικά γαρνίρουμε με φρέσκα ροδάκινα και δυόσμο και το σερβίρουμε με πάγο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Tσάι Ροδάκινο-φράουλα με δυόσμο και αρμπαρόριζα
Θα είναι πολύ δροσερό ποτό σίγουρα. Μου κάνει εντύπωση η αρμπαρόριζα γιατί μέχρι τώρα μόνο σε γλυκά του κουταλιού την έβαζα αλλά υποθέτω για να το λες θα πηγαίνει.
despoina- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Registration date : 12/07/2009
Ίσως φαίνεται περίεργο αλλά δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Αναλόγως των φύλλων που θα βάλεις γίνεται και πιο έντονο το αποτέλεσμα. Αν το φτιάξεις προτίμησε το διακριτικό για πρώτη φορά, πιο λίγο και από όσο γράφω, γιατί ίσως σε ξενίσει και δε σου αρέσει.
Rena- Admin
-
Πήρα αποξηραμένο υβίσκο πρόσφατα και δίνει ένα ρόφημα.....μούρλια!
Τσάι με φλούδες πορτοκαλιού παίρνω συνήθως από το μπαχάρ, αλλά και το ροδάκινο θα είναι τέλειο!!!
Τσάι με φλούδες πορτοκαλιού παίρνω συνήθως από το μπαχάρ, αλλά και το ροδάκινο θα είναι τέλειο!!!
Λίλα η επόμενη επιλογή μου θα είναι αυτή και η λουίζα (λουίζα δε μου είχες πει? ) Εγώ έχω δίπλα μου, κυριολεκτικά όμως, το Βάλσαμο, ένα μαγαζί σαν το μπαχάρ με μεγάλη ποικιλία σε μπαχαρικά, τσάγια, βιολογικά κλπ και πήρα από εκει ροδακινο και φραουλα και το έφτιαξα. Έγραψα φακελάκια πάνω γιατί τα βρίσκεις εύκολα στα S/M. Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι γεύσεις που έχουν τα μαγαζια αυτά δε συγκρίνονται με τίποτα τυποποιημένο...
Rena- Admin
-
Rena- Admin
-
Ιδέα που μου ήρθε!!!
Φτιάχνεις το τσάι σε ελάχιστο νερό και μόλις είναι έτοιμο το αραιώνεις με σόδα! Θα είναι κόλαση και ανθρακούχο και light!
Επίσης εγώ στο τσάι βάζω μόνο μέλι, δεν βάζω καθόλου ζάχαρη!
Φτιάχνεις το τσάι σε ελάχιστο νερό και μόλις είναι έτοιμο το αραιώνεις με σόδα! Θα είναι κόλαση και ανθρακούχο και light!
Επίσης εγώ στο τσάι βάζω μόνο μέλι, δεν βάζω καθόλου ζάχαρη!
Ναιιι... πολύ καλό Λιλάκι!!!!!
Rena- Admin
-
Παρόμοια θέματα
» ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
» Λικέρ βερύκοκο-ροδάκινο
» Κεκάκια ροδάκινο
» Ντομάτες με δυόσμο
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΗΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ