Αμυγδαλόσκονη (το εναλλακτικό αλεύρι)

Πήγαινε κάτω

Αμυγδαλόσκονη (το εναλλακτικό αλεύρι) Empty Αμυγδαλόσκονη (το εναλλακτικό αλεύρι)

Δημοσίευση από Elli Την / Το Σαβ Σεπ 18, 2010 2:19 am

Το ξέρετε βέβαια ότι η αμυγδαλόσκονη, παίζει τον ρόλο του αλευριού στα γλυκά μας.
Μαζί δηλαδή με κάποια άλλα υλικά, μας δίνει ένα είδος ζύμης.
Μερικές φορές συμπληρώνει το αλεύρι, ενώ άλλες φορές το αντικαθιστά εντελώς.
Φυσικά μόνον στα γλυκίσματα.
Επομένως αν κάποιος έχει δυσανεξία στη γλουτένη, μπορεί να αντικαταστήσει
το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη.
Τα γλυκά έτσι γίνονται πιο τραγανά, αλλά ίσως να μην φουσκώσουν το ίδιο.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κυρίως στα κέικ μας, βάζοντας μισή ποσότητα αλευριού
και μισή αμυγδαλόσκονης.
Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι να αλέσουμε πολύ καλά
τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Elli
Elli
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 03/09/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αμυγδαλόσκονη (το εναλλακτικό αλεύρι) Empty Απ: Αμυγδαλόσκονη (το εναλλακτικό αλεύρι)

Δημοσίευση από nikolas Την / Το Σαβ Σεπ 18, 2010 9:45 am

Δεν το ήξερα. Πολύ ενδιαφέρον ειδικά σε σχέση με τη δυσανεξία στη γλουτένη.
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης