Αναζήτηση
Τάρτα πραλίνα
+2
Λίλα
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τάρτα πραλίνα
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το πλάσιμο
1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ, κρύο
1 κρόκο αβγού
2-3 κουταλιές νερό, κρύο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ΒΙΤΑΜ σε κυβάκια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν. Κατόπιν, προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, το αλάτι, ζυμώνουμε και προσθέτουμε κουταλιά, κουταλιά το νερό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, έως ότου γίνει λεία και ομοιογενής. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατοστού.
Στη συνέχεια, κόβουμε το φύλλο, χρησιμοποιώντας τη φόρμα για τα ταρτάκια σαν κόφτη. Βάζουμε ένα κομμάτι φύλλου σε κάθε φορμάκι, φροντίζοντας να καλύπτει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά τους. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο αντικολλητικο χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν
Γέμιση
250 γρ. σοκολάτα τζαντούγια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνεις την κρέμα-όχι να κάψει-και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κομματάκια. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και φτιάχνουμε μια ganache. Γεμίζουμε τα φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα. Αν δε βρούμε τζαντουγια χρησιμοποιούμε σοκολάτα γάλακτος και φουντούκι τριμμένο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Πεμ Οκτ 30, 2014 10:10 pm, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τάρτα πραλίνα
Η τζαντούγια μου αρέσει πολύ αλλά τη βρίσκω μόνο στο κατάστημα του Παρλιάρου. Ρενάκι έχεις κάποιό άλλο σημείο πώλησης υπόψη σου?
Για επικάλυψη ωραίο θα ήταν και τριμένο καραμελωμένο φουντούκι. Ευχαρίστως καταβρόχθιζα 5-10 τώρα.
Για επικάλυψη ωραίο θα ήταν και τριμένο καραμελωμένο φουντούκι. Ευχαρίστως καταβρόχθιζα 5-10 τώρα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τάρτα πραλίνα
Ειρήνη έγραψε:Η τζαντούγια μου αρέσει πολύ αλλά τη βρίσκω μόνο στο κατάστημα του Παρλιάρου. Ρενάκι έχεις κάποιό άλλο σημείο πώλησης υπόψη σου?
Για επικάλυψη ωραίο θα ήταν και τριμένο καραμελωμένο φουντούκι. Ευχαρίστως καταβρόχθιζα 5-10 τώρα.
Ειρήνη, έχουν οι musses. Εγώ από εκεί παίρνω. Ωραία ιδέα τα καραμελωμένα φουντούκια!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τάρτα πραλίνα
Ανάθεμα τα βιβλία που διαβάζω τόσα χρόνια και τις εκπομπές που δεν μου ξεφεύγει ούτε μία......εγώ γιατί δεν έχω ξανακούσει την τζαντούγια, ωέο???????
Απ: Τάρτα πραλίνα
Οπως καταλάβατε έμεινα αφωνη απο την παρουσίαση !!!
Καταπληκτικό Ρενάκι !!!
εχω δοκιμάσει και εγώ αυτην την συνταγή του παρλιάρου και μάλιστα είχε και καραμελωμένα φουντούκια, ήταν φτιαγμένη σε μεγάλη τάρτα. Η φίλη που την είχε φτιάξει, εκτός απο το ότι μου την έφερε μου είχε δώσει και την συνταγή και την είχα βάλει στο μπλοκ μας. Εϊναι απλά υπέροχη !!!
γεια στα χεράκια σου, υπέροχη παρουσίαση !!!
Απ: Τάρτα πραλίνα
Μαράκι μου που είσαι εσύ? Χαθήκαμε....Τέλεια δεν είναι η τζαντούγια? Η δική σας βέβαια είναι υπερπαραγωγή δε το συζητώ. Έχεις κάνει του Παρλιάρου ε? Αυτή είναι με άλλη βάση (την ίδια που έβαλα και στις λεμονόταρτες).
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Γαλατένια τάρτα:)
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Μους πραλίνα φουντουκιού
» Τούρτα σοκολάτα-πραλίνα με βάση brownie
» Τάρτα αμαρέτι
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Μους πραλίνα φουντουκιού
» Τούρτα σοκολάτα-πραλίνα με βάση brownie
» Τάρτα αμαρέτι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης