Αναζήτηση
Κέηκ καρύδας
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κέηκ καρύδας
Υλικά
Α΄Μείγμα
- 175 γρ. Βιτάμ Soft
- 115 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 γρ. αλάτι ψιλό
Β΄Μείγμα
- 150 γρ. αβγά *
- 300 γρ. γάλα
- 10 ml ρούμι
- 425 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 115 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
- 1 δόση βανίλια σκόνη
- 3 γρ. κανέλα σκόνη
- 2 γρ. μοσχοκάρυδο
- 1 γρ. γαρύφαλο
*Ένα μέτριο αβγό χωρίς το τσόφλι ζυγίζει 50 γρ, από τα οποία τα 30 γρ. είναι το ασπράδι και τα 20 γρ. ο κρόκος.
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε το μείγμα Α΄(Βιτάμ Soft, ζάχαρη, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, αρχικά στη 2η ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια στη 3η ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.
2. Προσθέτουμε το μείγμα Β΄(αβγά) μέσα στο Α΄σιγά-σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και αν αφρατέψει το μείγμα. Συγχρόνως προσθέτουμε και το μείγμα Γ΄(γάλα, ρούμι) λίγο-λίγο.
3. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Δ΄(αλεύρι μαλακό, μπέικιν πάουντερ, καρύδα, βανίλια, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο) λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τη βοήθεια μιας τρυπητής μεταλλικής κουτάλας αργά, κυκλικά με απαλές κινήσεις, ώστε να μην πέσει το μείγμα του κέικ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μείγματος.
4. Έχουμε τις φόρμες του κέικ, βουτυρωμένες και αλευρωμένες ή με λαδόκολλα και γεμίζουμε με μείγμα τις φόρμες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους, κάνοντας την επιφάνειά τους επίπεδη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Για ντεκόρ επάνω:
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. νερό
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το μείγμα επάνω στην επιφάνεια του κέικ. Προαιρετικά μπορούμε στην επιφάνεια του κέικ να προσθέσουμε ινδική καρύδα τριμμένη.
5. Τοποθετούμε τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο άμεσα, στους 170 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
6. Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε τα κέικ για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα τους γυρνώντας συγχρόνως τη φόρμα στο πλάι για να μην υγρανθεί εσωτερικά το κέικ.
7. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κέικ από τις φόρμες και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα έτσι ώστε να κρυώσουν και να έρθουν ομαλά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συντήρηση: τα κέικ μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον για 3 ημέρες, καλυμμένα με μεμβράνη.
Μπορούμε επίσης να τα φυλάξουμε για 5-6 ημέρες, μέσα στο ψυγείο (συντήρηση), πάντα όμως καλυμμένα με μεμβράνη.
Συνταγή από το βιβλίο Εκπαιδευτική & Επαγγελματική Αρτοποιία, των εκδόσεων Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Συγγραφείς: Α. Ζησόπουλος, Θ. Παγιατάκης, Α. Πρωτοψάλτης, Μ. Σαράβας, Ι. Τσαβός.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Κέηκ καρύδας
Πολύ λαχταριστό το γλυκό σου Ελένη!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κέηκ καρύδας
Μμμμ ωραίο φαίνεται, θα φτιαχτεί αύριο κιόλας.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Κέηκ καρύδας
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΓΥΙΟΥ ΜΟΥ
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης