Αναζήτηση
ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
+4
kiki
SpIrToKoYto
Rena
EfiK
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Κέικ «ζέβρα»
Υλικά
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1 φλ. γάλα
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
¼ κ. γλ. αλάτι
3 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μίγμα.
Κρατάτε 2 1/2 κούπες από το μίγμα χωριστά, και στο υπόλοιπο ενσωματώνετε το κακάο.
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23εκ., βουτυρώνετε καλά τη βάση και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ρίχνετε 2 κουταλιές από το βανιλένιο μίγμα στο κέντρο του ταψιού και το παρακολουθείτε να απλώνεται μόνο του. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα, στο κέντρο της προηγούμενης βανιλένιας… κηλίδας και συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα. Σε καμία φάση δεν κουνάτε το ταψάκι, το μίγμα πρέπει να απλώνεται σιγά σιγά από μόνο του. Κάθε φορά που θα προσθέτετε μίγμα στο κέντρο, ο προηγούμενος σχηματισμός θα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού.
Για το «μοντάρισμα» βολεύει να χρησιμοποιήσετε δοσομετρικά κουτάλια που χωράνε δυο κουταλιές μίγματος (1 κουτάλι για το βανιλένιο και 1 για το σοκολατένιο μίγμα).
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου (τσεκάρισμα με οδοντογλυφίδα).
Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για ένα 10λεπτο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει, οπότε και μπορείτε να το κόψετε.
Με 1 φλ. ζάχαρη είναι λίγο άγλυκο. Πράξτε αναλόγως αν επιθυμείτε πιο γλυκό αποτέλεσμα, με προσοχή στη ρευστότητα του μίγματος.
Τη συνταγή την είχα δει από το HFL που το παρακολουθούσα ανελλειπώς εδώ και 2 ? χρόνια. Δεν ζήτησα άδεια από κανένα βέβαια για να τη δημοσιεύσω γιατί την είχα αποθηκευμένη και δεν είχα χρόνο να δω πως παίρνεις έγκριση κλπ. Συγνώμη κορίτσια! Καμία πρόθεση υποκλοπής ή κάτι τέτοιο. Το τονίζω γιατί ξέρω την ευαισθησία σας σε αυτό το ζήτημα.
Απλά θεώρησα, αφού τη δοκίμασα, όταν πρέπει να την γνωρίσουν κι άλλοι !!!!
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Έφη μου, ευχαριστούμε για τη συνταγή. Όντως αυτό το κέικ είναι πολύ όμορφο και γευστικά και εμφανισιακά. Όσον αφορά το θέμα της συνταγής, έχει ήδη σταλεί μήνυμα, στην κυρία που την έχει δημοσιεύσει και θα μας πει η ίδια, αν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τη συνταγή και εδώ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Εφάκι,εντυπωσιακό...το επόμενο κεικ θα είναι ....ζεβράτο...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Κι εγώ από την Elie στο χφλ το έμαθα και το έχω κάνει πολλές φορές. Ειναι πολύ εντυπωσιακό και αρέσει πολύ στα παιδιά!
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
To φανταζόμουν δυσκολότερο. Πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση!
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Εντυπωσιακότατο. Σκίζει από εμφάνιση! Μπρόαβο Έφη.
Και εγώ είχα δει την συνταγή στο HFL αλλά την έφτιαχνε προ αμνημονεύτων ετών και μια φίλη της μαμάς μου. Τότε το έβλεπα και το έτρωγα με δέος χωρίς να ξέρω ότι η παρασκευή του δεν είναι και τόσο μανίκι.
Και εγώ είχα δει την συνταγή στο HFL αλλά την έφτιαχνε προ αμνημονεύτων ετών και μια φίλη της μαμάς μου. Τότε το έβλεπα και το έτρωγα με δέος χωρίς να ξέρω ότι η παρασκευή του δεν είναι και τόσο μανίκι.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Οντως είναι πολύ εντυπωσιακό. Συγχαρητήρια!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΕΗΚ ΖΕΜΠΡΑ
Υπέροχο κέϊκ, χορταίνεις μόνο να το κοιτάς!
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης