Αναζήτηση
μπακαλιάρος με αγκινάρες
+2
Rena
ntina
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
μπακαλιάρος με αγκινάρες
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο η φιλέτο κατεψυγμένο
1 κιλό αγκινάρες
2 πράσα
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λάδι
1 μάτσο μα'ι'ντανό
μισό μάτσο μάραθο
1-2 λεμόνια
1 κ.σ αλε'υρι
τσιγαρίζω τα πρασα με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ,προσθέτω τον μπακαλιάρο και τις αγκινάρες και τα σωτάρω 2-3 λεπτά .Προσθέτω τον μα'ι'ντανό με το μάραθο ,1ποτήρι νερό αλάτι και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι.Στίβω τα λεμόνια ,διαλύω το αλεύρι ,προσθέτω ζουμάκι απο το φαγητό τα ανακατεύω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα και την κουνάω να αναμιχθει το φαγητό .Μετά απο 2 λεπτά αποσύρω απο τη φωτιά
1 κιλό αγκινάρες
2 πράσα
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λάδι
1 μάτσο μα'ι'ντανό
μισό μάτσο μάραθο
1-2 λεμόνια
1 κ.σ αλε'υρι
τσιγαρίζω τα πρασα με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ,προσθέτω τον μπακαλιάρο και τις αγκινάρες και τα σωτάρω 2-3 λεπτά .Προσθέτω τον μα'ι'ντανό με το μάραθο ,1ποτήρι νερό αλάτι και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι.Στίβω τα λεμόνια ,διαλύω το αλεύρι ,προσθέτω ζουμάκι απο το φαγητό τα ανακατεύω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα και την κουνάω να αναμιχθει το φαγητό .Μετά απο 2 λεπτά αποσύρω απο τη φωτιά
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: μπακαλιάρος με αγκινάρες
Τελικά οι αυτοσχεδιασμοί σπουδαίο πράγμα. Μπράβο Ντίνα μου, πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Κοίτα να δεις τώρα. Μια μέρα είχα μπακαλιάρο στο σπίτι και ήθελα να τον μαγειρέψω αλλά δεν είχα ούτε πατάτες ούτε τίποτα άλλο κι αυτοσχεδίασα κι εγώ. ΤΟν έκανα με μπάμιες και ντομάτα και έγινε γλύκισμα. Έβαλα και λίγο μαιντανό από τη γλάστρα ελλείψει άλλων μυρωδικών, δε λέω τίποτε άλλο ακόμα το έχω στη γεύση. Καλά και μου το θύμησες γιατί πάνε κανα δυο χρόνια από τότε. Τώρα δοκιμάζουμε την νέα έκδοση με αγκινάρα. Γεια σου Ντινα με τις νοστιμιές σου!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Έχω τόσες πολλές αγκιναριές στο σπίτι......που όταν γίνουν θα γεμίσει ο τόπος αγκινάρες.....φυλάω τη συνταγή για τότε!!!
Πρωτότυπο και μας αρέσει πολύ ο μπακαλιάρος.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Τώρα που είναι στη λαϊκή στο φόρτε τους οι αγκινάρες, είναι ευκαιρία για αυτό το φαγάκι...μιαμ, μιαμ!!
νικόλα πριν μια 10ετία μου ανέφεραν αυτό το φαγητο που ομολογουμένως με ξένισε ο συνδυασμός μπάμιας και ψαριού.Οταν όμως το έφτιαξα ξετρελάθηκα.Ειναι ενα φαγητό που το φτιάχνουν στην Β.Ελλάδα και πρέπει να το μάθει ο κόσμος γιατί πρώτον ειναι υπέροχο και και κατα δεύτερο λόγο να ξαναγυρίσομε στην παραδοσιακή κουζίναnikolas έγραψε:Κοίτα να δεις τώρα. Μια μέρα είχα μπακαλιάρο στο σπίτι και ήθελα να τον μαγειρέψω αλλά δεν είχα ούτε πατάτες ούτε τίποτα άλλο κι αυτοσχεδίασα κι εγώ. ΤΟν έκανα με μπάμιες και ντομάτα και έγινε γλύκισμα. Έβαλα και λίγο μαιντανό από τη γλάστρα ελλείψει άλλων μυρωδικών, δε λέω τίποτε άλλο ακόμα το έχω στη γεύση. Καλά και μου το θύμησες γιατί πάνε κανα δυο χρόνια από τότε. Τώρα δοκιμάζουμε την νέα έκδοση με αγκινάρα. Γεια σου Ντινα με τις νοστιμιές σου!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
» Μπακαλιάρος με χορταρικά (στο φούρνο)
» Μπακαλιάρος με Λαχανικά, Μπεσαμέλ και Πουρέ
» Αγκινάρες
» Αγκινάρες
» Μπακαλιάρος με χορταρικά (στο φούρνο)
» Μπακαλιάρος με Λαχανικά, Μπεσαμέλ και Πουρέ