Αναζήτηση
ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Νόστιμο και εύκολο κέικ για όλες τις ώρες
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για τη γέμιση:
50γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
50γρ. καφέ ζάχαρη
7 φέτες ανανά από κονσέρβα, στραγγισμένες (κρατήστε το σιρόπι)
κερασάκια γκλασέ
Για το παντεσπάνι:
100γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
100γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
2 αυγά
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Για τη γέμιση, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν.
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμ. 20-21εκ. και στρώνετε την κρέμα βουτύρου παντού στον πάτο της φόρμας και μέχρι το ένα τέταρτο των πλαϊνών της. Τακτοποιήστε τις φέτες του ανανά από πάνω και στις τρύπες βάλτε από ένα κερασάκι γκλασέ.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τα υλικά για το παντεσπάνι προσθέστε 2 κ.σ. από το σιρόπι του ανανά και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν και να μαλακώσουν τα υλικά.
Ρίξτε το μίγμα αυτό από πάνω από τον ανανά στη φόρμα και με μια σπάτουλα στρώστε το ομοιόμορφα.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 35 λεπτά. Αφήστε το κέικ να σταθεί όπως είναι στη φόρμα για 5 λεπτά, και μετά αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα.
Το σερβίρετε χλιαρό μαζί με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος παχύρευστη
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για τη γέμιση:
50γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
50γρ. καφέ ζάχαρη
7 φέτες ανανά από κονσέρβα, στραγγισμένες (κρατήστε το σιρόπι)
κερασάκια γκλασέ
Για το παντεσπάνι:
100γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
100γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
2 αυγά
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Για τη γέμιση, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν.
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμ. 20-21εκ. και στρώνετε την κρέμα βουτύρου παντού στον πάτο της φόρμας και μέχρι το ένα τέταρτο των πλαϊνών της. Τακτοποιήστε τις φέτες του ανανά από πάνω και στις τρύπες βάλτε από ένα κερασάκι γκλασέ.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τα υλικά για το παντεσπάνι προσθέστε 2 κ.σ. από το σιρόπι του ανανά και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν και να μαλακώσουν τα υλικά.
Ρίξτε το μίγμα αυτό από πάνω από τον ανανά στη φόρμα και με μια σπάτουλα στρώστε το ομοιόμορφα.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 35 λεπτά. Αφήστε το κέικ να σταθεί όπως είναι στη φόρμα για 5 λεπτά, και μετά αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα.
Το σερβίρετε χλιαρό μαζί με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος παχύρευστη
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Μας αρέσει ο ανανάς σε κάθε μορφή του. Νομίζω αυτό το κέηκ θα είναι πολύ καλό και με το παγωτάκι δίπλα.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Απίθανο!!!
Ενα παρόμοιο σε εμφάνιση είχε δείξει παλιά η Ντίνα Νικολάου και κάπου το έχω καταχωνιάσει, οπότε θα φτιάξω αυτό με την πρώτη ευκαιρία!
Μην σου πω ότι μου φαίνεται και πολύ ελαφρύ το δικό σου!!!
Ενα παρόμοιο σε εμφάνιση είχε δείξει παλιά η Ντίνα Νικολάου και κάπου το έχω καταχωνιάσει, οπότε θα φτιάξω αυτό με την πρώτη ευκαιρία!
Μην σου πω ότι μου φαίνεται και πολύ ελαφρύ το δικό σου!!!
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Σιγά μη δεις γλυκό Εφάκι και το αφήσεις να σου ξεφύγει Ωραίο το ανανοκέικ και πολύ εμφανίσιμο!!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Πάρα πολύ ωραία συνταγή και με το σιρόπι του ανανά θα έχει ακομα πιο έντονη γεύση. Μήπως μπορώ να αντικαταστήσω τα αυγά με κάτι άλλο γιατί τα μικρά παρουσίασαν μια αλεργία προ ημερών.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Παιδιά χαίρομαι που σας αρέσει ως ιδέα (δεν την έχω εφεύρει εγώ βέβαια!) και ελπίζω να σας αρέσει το ίδιο κι όταν το φτιάξετε με το καλό. Αποφεύγουμε τα πολλά γλυκά στο σπίτι αλλά αυτό είναι ένα που κατά καιρούς φτιάχνω επειδή και εύκολο είναι και αρκετά ελαφρύ, ανεξαρτήτως εποχής.
Σοφία μου, μέχρι τώρα έχω ακολουθήσει τη συνταγή όπως σας τη δίνω. Δεν έχω υπόψη μου εάν μπορείς να αντικαταστήσεις τα αυγά με κάτι άλλο και εάν ναι τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Ίσως κάποια από τις κυρίες που έχουν μεγαλύτερη πείρα με τη ζαχαροπλαστική και τα παντεσπάνια να μπορεί να βοηθήσει
Σοφία μου, μέχρι τώρα έχω ακολουθήσει τη συνταγή όπως σας τη δίνω. Δεν έχω υπόψη μου εάν μπορείς να αντικαταστήσεις τα αυγά με κάτι άλλο και εάν ναι τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Ίσως κάποια από τις κυρίες που έχουν μεγαλύτερη πείρα με τη ζαχαροπλαστική και τα παντεσπάνια να μπορεί να βοηθήσει
Απ: ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Σοφία, 1 αβγό αντιστοιχεί σε 15 ml ξύδι δηλ. 1 κουταλιά της σούπας.
Κάνε μία δοκιμή έτσι.
Κάνε μία δοκιμή έτσι.
Παρόμοια θέματα
» "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΗΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
» Κέικ Καραμέλας
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» Κέικ πορτοκαλιού
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΗΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
» Κέικ Καραμέλας
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» Κέικ πορτοκαλιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης