Αναζήτηση
"ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
+3
Sevasti
sofia
T.A.G
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
"ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Το Καλοκαιράκι όπου να' ναι καταφθάνει και μαζί του αυτά τα δυο νοστιμότατα φρούτα. Κρατήστε τη συνταγή στα κιτάπια σας και δοκιμάστε την όταν έρθει η ώρα, θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα
Υλικά (για 8-10 μερίδες):
10 βερύκοκα, κομμένα στη μέση (αφαιρείτε τους πυρήνες)
12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3/4 κούπας καφέ ζάχαρη
10 μεγάλα σκούρα κεράσια, κομμένα στη μέση (αφαιρείτε τα κουκούτσια)
1/2 κούπα άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 1/4 κούπα άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ξυνόγαλο
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
Λιώστε 4 κ.σ. από το βούτυρο μαζί με την καφέ ζάχαρη σε ένα μαντεμένιο τηγάνι διαμ. 25εκ. (ή άλλο παρόμοιο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο) σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και τακτοποιήστε μέσα τα βερύκοκα (η κομμένη πλευρά προς τα κάτω) σε μια κυκλική διάταξη. Γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα βερύκοκα με τα κομμένα κεράσια.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε καλά το υπόλοιπο βούτυρο με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να είναι σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας ταυτόχρονα το χτύπημα και στο τέλος προσθέτετε και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου/αυγών κι ανακατεύετε απαλά αλλά σταθερά με το χέρι σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Όσο θα ανακατεύετε θα προσθέτετε λίγο λίγο και το ξυνόγαλο. Προσπαθήστε να ενώσετε τα υλικά με όσο γίνεται λιγότερο ανακάτεμα.
Περιχύστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα φρούτα στο τηγάνι και βάλτε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Τσεκάρετε εάν το κέικ είναι έτοιμο τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή όταν την βγάλετε.
Βγάλτε από το φούρνο κι αφήστε το κέικ να σταθεί μέσα στο τηγάνι για λίγη ώρα. Καλύψτε με μια πιατέλα και αναποδογυρίστε το κέικ πάνω της. Εάν τυχόν λίγο μείγμα έχει κολλήσει στο τηγάνι απλώς πάρτε το και "κολλήστε" το πάνω στο κέικ.
Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε (προαιρετικά) με κρέμα σαντιγύ
Υλικά (για 8-10 μερίδες):
10 βερύκοκα, κομμένα στη μέση (αφαιρείτε τους πυρήνες)
12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3/4 κούπας καφέ ζάχαρη
10 μεγάλα σκούρα κεράσια, κομμένα στη μέση (αφαιρείτε τα κουκούτσια)
1/2 κούπα άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 1/4 κούπα άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ξυνόγαλο
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
Λιώστε 4 κ.σ. από το βούτυρο μαζί με την καφέ ζάχαρη σε ένα μαντεμένιο τηγάνι διαμ. 25εκ. (ή άλλο παρόμοιο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο) σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και τακτοποιήστε μέσα τα βερύκοκα (η κομμένη πλευρά προς τα κάτω) σε μια κυκλική διάταξη. Γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα βερύκοκα με τα κομμένα κεράσια.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε καλά το υπόλοιπο βούτυρο με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να είναι σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας ταυτόχρονα το χτύπημα και στο τέλος προσθέτετε και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου/αυγών κι ανακατεύετε απαλά αλλά σταθερά με το χέρι σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Όσο θα ανακατεύετε θα προσθέτετε λίγο λίγο και το ξυνόγαλο. Προσπαθήστε να ενώσετε τα υλικά με όσο γίνεται λιγότερο ανακάτεμα.
Περιχύστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα φρούτα στο τηγάνι και βάλτε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Τσεκάρετε εάν το κέικ είναι έτοιμο τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή όταν την βγάλετε.
Βγάλτε από το φούρνο κι αφήστε το κέικ να σταθεί μέσα στο τηγάνι για λίγη ώρα. Καλύψτε με μια πιατέλα και αναποδογυρίστε το κέικ πάνω της. Εάν τυχόν λίγο μείγμα έχει κολλήσει στο τηγάνι απλώς πάρτε το και "κολλήστε" το πάνω στο κέικ.
Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε (προαιρετικά) με κρέμα σαντιγύ
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Mύρισε καλοκαιράκι και αυτή η συνταγή ότι πρέπει για να το υποδεχτουμε. Thanx Άννα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Να' σαι καλά Σοφία
Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω κι εγώ για τόσο καλογραμμένο άρθρο σχετικά με την υγιεινή μαγειρική
Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω κι εγώ για τόσο καλογραμμένο άρθρο σχετικά με την υγιεινή μαγειρική
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Φοβερό σε εμφάνιση, φαντάζομαι και σε γεύση θα σκίζει.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Στο τηγάνι λοιπόν, πολύ πρωτότυπο και σίγουρα νόστιμο. Τα καραμελωμένα φρούτα θα το κάνουν ιδιαίτερο πολύ.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Ωραία γεύση θα παίρνει από τα βερύκοκα και τα κεράσια (αχ! πολυαγαπημένα φρούτα!) Και με λίγο παγωτάκι δίπλα όνειρο θερινής νυκτός στη κυριολεξία!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Συμφωνούμε Ειρήνη, πράγματι πολυαγαπημένα φρούτα αυτά τα δυο Όμως το κακό είναι πως, αν εξαιρέσεις ίσως τα κεράσια, όσο παιρνούν τα χρόνια δε βρίσκουμε συχνά νόστιμα και αρωματικά βερύκοκα, ροδάκινα, καρπούζι κλπ όπως παλιά... Ξέρεις ότι τρως π.χ. καρπούζι επειδή το βλέπεις μπροστά σου ή επειδή είναι τραγανό στο στόμα κι όχι γιατί από το άρωμα ή τη γεύση είναι καρπούζι. Δυστυχώς είναι σαν "άχυρο" τα περισσότερα φρούτα και ειδικά τα καλοκαιρινά....
Απ: "ΑΝΑΠΟΔΟ" ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!
Συμφωνώ μαζί σας. Πολύ καλό το γλυκό κι αν βρίσκαμε και φρούτα που κρατούν το άρωμα τους θα ήταν τέλειο.
Ακόμα θυμάμαι τα πεπόνια που τρώγαμε ένα καλοκαίρι πριν μερικά χρόνια, στη Σκύρο, όχι σαν κι αυτά που βρίσκουμε εδώ τα αχυρένια. Εκείνα ήταν μες το άρωμα και τη γεύση, φυτεμένα και μεγαλωμένα στην άμμο. Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει...
Ακόμα θυμάμαι τα πεπόνια που τρώγαμε ένα καλοκαίρι πριν μερικά χρόνια, στη Σκύρο, όχι σαν κι αυτά που βρίσκουμε εδώ τα αχυρένια. Εκείνα ήταν μες το άρωμα και τη γεύση, φυτεμένα και μεγαλωμένα στην άμμο. Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει...
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Γλυκιά φοκάτσα με κεράσια και βερύκοκα
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΗΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
» ΤΑΡΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΗΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
» ΤΑΡΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης