Αναζήτηση
Κέικ Καραμέλας
+2
sofia
anastazie
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κέικ Καραμέλας
Υλικά
Γλάσο καραμέλας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σιγά. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκατοστών και καλύπτετε τη βάση και τις πλευρές με αντικολλητικό χαρτί , αφήνοντας το χαρτί να επεκταθεί 5 εκ. πάνω από το ταψί.
Βάζετε μαζί βούτυρο, σοκολάτα, ζάχαρη και νερό σε μέτρια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει μεταξύ του. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι, την βανίλια και τα αυγά.
Ρίχνετε το μίγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε σε σιγανό φούρνο για 2 ώρες περίπου. Σβήστε τον φούρνο και άστε το ταψί μέσα για ακόμη 10 λεπτά, το βάζετε σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε το γλύκισμα σε πιατέλα σερβιρίσματος και στρώνετε καλά από πάνω το γλάσο.
Γλάσο καραμέλας
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέσα ζάχαρη και γάλα και τα αφήνετε να βράσουν. Μειώνετε τη θερμοκρασία, τα αφήνετε να σιγοβράσουν ακάλυπτα για 3 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Σταδιακά ανακατεύετε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά και γίνει ένα μαλακό γλάσο.
- 250 γρ βούτυρο, σε κομμάτια
- 200 γρ άσπρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 2 ¼ φλιτζάνια (450 γρ) καστανή ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι (375 ml) νερό
- 2 φλιτζάνια (300 γρ) συνηθισμένο αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού (100 γρ) μπέικεν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σκόνη με εσσάνς βανίλιας
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Γλάσο καραμέλας
- 125 γρ βούτυρο, σε κομμάτια
- 1/3 φλιτζανιού (80 ml) γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι (240 γρ) μίγμα ζάχαρης άχνης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σιγά. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκατοστών και καλύπτετε τη βάση και τις πλευρές με αντικολλητικό χαρτί , αφήνοντας το χαρτί να επεκταθεί 5 εκ. πάνω από το ταψί.
Βάζετε μαζί βούτυρο, σοκολάτα, ζάχαρη και νερό σε μέτρια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει μεταξύ του. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι, την βανίλια και τα αυγά.
Ρίχνετε το μίγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε σε σιγανό φούρνο για 2 ώρες περίπου. Σβήστε τον φούρνο και άστε το ταψί μέσα για ακόμη 10 λεπτά, το βάζετε σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε το γλύκισμα σε πιατέλα σερβιρίσματος και στρώνετε καλά από πάνω το γλάσο.
Γλάσο καραμέλας
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέσα ζάχαρη και γάλα και τα αφήνετε να βράσουν. Μειώνετε τη θερμοκρασία, τα αφήνετε να σιγοβράσουν ακάλυπτα για 3 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Σταδιακά ανακατεύετε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά και γίνει ένα μαλακό γλάσο.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κέικ Καραμέλας
Με πέθανες τώρα...
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Κέικ Καραμέλας
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμ.........
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Κέικ Καραμέλας
Μου αρέσουν τα γλυκά. Πιο πολύ από τα φαγητά!!!
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Απ: Κέικ Καραμέλας
Μου έκανε εντύπωση η διαδικασία για το ανακάτεμα των υλικών και ο χρόνος ψησίματος. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. Το κέηκ μέσα είναι ζουμερό?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Σοκολατάκια καραμέλας
» ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑ
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
» Σοκολατάκια καραμέλας
» ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑ
» ΚΕΙΚ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης