Αναζήτηση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
+4
T.A.G
EfiK
Rena
Λίλα
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Το ρολό κοτόπουλο είναι η αδυναμία του γιού μου, όμως τα έτοιμα έχουν πολλά λίπη και πέτσες και γενικώς απεχθάνομαι ότι είναι τυλιγμένο και δεν μπορώ να δω τι έχει μέσα! Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω εγώ το ρολό, η δοκιμή πέτυχε, η νοστιμιά ήταν ανεπανάληπτη και γι αυτό σας το παρουσιάζω. Μην το φοβηθείτε, είναι πιο εύκολο απ'ότι φαίνεται!
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά
10 περίπου φέτες μπέϊκον
τυρί (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ή τυρί του τόστ)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μουστάρδα
ελαιόλαδο
σπάγγο μαγειρικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μέσα έξω και το τοποθετούμε με το στήθος κάτω πάνω στον πάγκο μας, ή στο ξύλο κοπής.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πέτσα κατά μήκος της ραχοκοκκαλιάς!
Mε προσοχή κι επιμονή αφαιρούμε λίγο λίγο το κρέας από τα κόκκαλα, φροντίζοντας να μένει το κοτόπουλο ολόκληρο, σπάμε όπου χρειάζεται το κόκκαλο αλλά δεν κόβουμε το κρέας!
Στις φτερούγες βέβαια δεν αφαιρείτε το κάτω κόκκαλο, οπότε τις κόβουμε εκεί και τις βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες!
Μόλις βγάλουμε όλα τα τα κόκκαλα απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω πάνω στο ξύλο κοπής.
Βάζουμε επάνω το μπέικον και το τυρί, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα.
Με πολύ προσοχή και χρησιμοποιώντας την πέτσα για να το ρολάρουμε, τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό.
Το δένουμε σφιχτά με σπάγγο μαγειρικής, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και το βάζουμε σε ταψάκι με πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και μουστάρδα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δυο ώρες. Το τσιμπάμε με πιρούνι στη μιάμιση ώρα για να δούμε αν βγάλει υγρά, που σημαίνει οτι θέλει κι άλλο ψήσιμο. Καλό είναι στην πρώτη ώρα να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες.
Σερβίρουμε με τις πατατούλες και λευκό παγωμένο κρασάκι.
Ο γιόκας μου είπε οτι είναι η ωραιότερη συνταγή που έχω φτιάξει μέχρι τώρα,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Mπράβο Λιλάκι! Χρειάζεται μεγάλη δεξιοτεχνία για να το καταφέρει κάποιος έτσι καλά όπως εσύ. Υποκλίνομαι κυρία μου
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Μπράβο Λίλα! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα! Είναι αλήθεια ότι πρέπει κάποιος να είναι εξοικειωμένος με αυτού του είδους τις μεθόδους αλλιώς είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο και για το κοτόπουλο! Πολύ συνηθισμένος τρόπος "ανοίγματος" του κοτόπουλου στο εξωτερικό, ιδίως όταν το προορίζουν για το BBQ (όπου τα κόκκαλα παραμένουν). ΜΠΡΑΒΟ και πάλι!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Μπράβο σου Λίλα. Τον έχει το μπελά του βέβαια αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Κι εμένα τα έτοιμα ρολά δε μου αρέσουν καθόλου, μεσ' τα λίπη είναι και το δέσιμο τους απαράδεκτο, πάντα η μισή γέμιση θα μου χυθεί στο ταψί.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Δεν έχει καθόλου άδικο ο γιόκας σου. Συγχαρητήρια κι από εμένα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Λίλα για χειρουργός ορθοπεδικός είσαι ότι πρέπει. Για τα ετοιματζίδικα έχεις απόλυτο δίκιο, αν και σήμερα ένα τέτοιο θα μαγειρέψω αλλά εγώ προσωπικά ούτε θα το αγγίξω!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Παραδίδω μαθήματα ανατομίας κατ'οίκον!!!!Ειρήνη έγραψε:Λίλα για χειρουργός ορθοπεδικός είσαι ότι πρέπει. Για τα ετοιματζίδικα έχεις απόλυτο δίκιο, αν και σήμερα ένα τέτοιο θα μαγειρέψω αλλά εγώ προσωπικά ούτε θα το αγγίξω!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
ΛΙΛΑ μου συγχαρητήρια ,άλλο το σπιτικό και άλλο το έτοιμο στο οποίο δεν ξέρεις και τι βάζουν
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΫ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΤΣΑΙ "ΤΕΞΑΣ"
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΫ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΤΣΑΙ "ΤΕΞΑΣ"
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης