Αναζήτηση
Γαύρος τουρσί
+5
Ειρήνη
Λίλα
T.A.G
Sevasti
anastazie
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γαύρος τουρσί
Υλικά
1 κιλό γαύρος
250 γραμμάρια καρότα
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 ματσάκι μαιντανό και σέλινο
1,5 μπουκάλι ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα ψάρια (αφαιρούμε τα κεφάλια,το κόκαλο ). Τα πλένουμε και τα ρίχνουμε στο ξύδι.
Τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο τον μαιντανό και το σέλινο.
Μέσα σε ένα βάζο τοποθετούμε σε στρώσεις τον φιλεταρισμένο πλέον γαύρο με τα υπόλοιπα υλικά (μία στρώση γαύρο και απο πάνω το σκόρδο και τον μαιντανό με το σέλινο και εναλλάξ).
Σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο.
Αφού τελειώσουμε γεμίζουμε το βάζο με ξύδι το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ημέρες.
Διατηρείται για 6 μήνες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Το τουρσί το φτιάχνουμε την ίδια μέρα που είναι φρέσκο το ψάρι.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γαύρος τουρσί
Σιγά μην προλάβει να μείνει έξι μήνες
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γαύρος τουρσί
Ποτέ μου δεν επιχείρησα να φτιάξω γαύρο ή άλλου είδους τουρσί, πάντα με τρόμαζαν τέτοιες συνταγές... Αυτή εδώ όμως δεν είναι πολύπλοκη. Κι όσο από αρώματα και γεύση πρέπει να σκίζει εάν κρίνω από τα υλικά. Ευχαριστούμε anastazie!
Απ: Γαύρος τουρσί
Τι νοστιμιές βλέπουν τα ματάκια μου! Νοστιμότατος θα είναι έτσι ο γαύρος που ούτως ή άλλως είναι αγαπημένο μου ψαράκι.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γαύρος τουρσί
Αυτό το μεζεδάκι δεν πρόκειται να μείνει ούτε για 6 ώρες...πόσο μάλλον για μήνες. Εύκολο φαίνεται και μπαίνω σε πειρασμό τώρα....αχ, αχ, αχ!
Απ: Γαύρος τουρσί
Απολαυστικό φαίνεται το γαυράκι σου. Αν και δεν είμαι φίλη κολλητή με τα ψαρόνια, νομίζω θα μου άρεσε να το δοκιμάσω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γαύρος τουρσί
ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ.... ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΩΦΕΛΙΜΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ Ω3
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Γαύρος τουρσί
ρενα μου αν πανω σε κομμάτια ψητής κόκκινης πιπεριάςRena έγραψε:Απολαυστικό φαίνεται το γαυράκι σου. Αν και δεν είμαι φίλη κολλητή με τα ψαρόνια, νομίζω θα μου άρεσε να το δοκιμάσω.
απλώσεις φιλέτα γαύρου ειναι ο ωραιότερος μεζές.πριν λίγο καιρο η αδελφή μου έκανε ένα επίσημο τραπέζι. Με ξυδάτες πιπεριές φλωρίνης σχημάτισα λουλούδι διπλώνοντας το κάθε κομμάτι στα δύο ώστε να σχηματιστουν τα πέταλα και στην ενωση έβαλα απο να φιλέτο γαύρου και στην μέση κάπαρη.Οπατέρας μου που ηταν μάγειρας ξετρελάθηκε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Γαύρος γεμιστός
» γαυρος μαρινατος
» ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
» Γαύρος με ντοματίνια και βασιλικό
» Λάχανο τουρσί
» γαυρος μαρινατος
» ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
» Γαύρος με ντοματίνια και βασιλικό
» Λάχανο τουρσί
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης