delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

+3
Λίλα
anastazie
Rena
7 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από Rena Τετ Ιουν 29, 2011 10:50 pm

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα 516b

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα για πίτες
8 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1 ντομάτα
2-3 λουκανικάκια κοκτέηλ ή μπέηκον (προαιρετικά)
1 κουτί μικρό κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού και 1 κ.σ. για το φύλλο
σουσάμι (προαιρετικά)

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα 57789704

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί που χωράει τη σφολιάτα μας και στρώνουμε το ένα φύλλο στον πάτο. Απλώνουμε το ζαμπόν και από πάνω τοποθετούμε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Βάζουμε τα λουκανικάκια και προσθέτουμε τα τυριά. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας να κλείσουν και να μη χυθεί η γέμιση και χαράζουμε την πίτα σε μερίδες.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Απλώνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο κομμένο σε κομματάκια στην επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κάτω φύλλο.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από anastazie Τετ Ιουν 29, 2011 11:53 pm

Λιγώθηκα έτσι που βλέπω το τυράκι λιωμένο να τρέχει. Όντως γρήγορη κι εύκολη.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από Λίλα Πεμ Ιουν 30, 2011 4:55 am

Με ξελιγώνεις!!!!!!!!!!!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από EfiK Πεμ Ιουν 30, 2011 5:46 am

Κόλαση...!!!!!!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από ntina Πεμ Ιουν 30, 2011 9:00 am

φανταστική και η ντοματουλα κανει τη διαφορά
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από T.A.G Τρι Ιουλ 05, 2011 7:44 am

Ναι, ναι!! Φοβερή κι απ' την άλλη τόσο απλή σε υλικά και προετοιμασία!!! Θα συμφωνήσω με τη Ντίνα ότι η ντομάτα κάνει τη διαφορά, όμως... λόγω των υγρών της δεν υπάρχει περίπτωση, Ρένα μου, να μουσκέψει πολύ η σφολιάτα;; και επίσης, σε τι θερμοκρασία την ψήνεις;;
Eυχαριστώ Smile
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από Rena Τρι Ιουλ 05, 2011 10:26 am

Άννα μου, όχι. Γίνεται τραγανό το φύλλο παρόλα τα υγρά και παραμένει όπως το βλέπεις στη φωτογραφία, δε νοτίζει. Την ψήνω στους 190 αλλά επειδή αυτό είναι και ανάλογα με το φούρνο αν τη δοκιμάσεις τεσταρε τη στη θερμοκρασία που ψήνεις συνήθως τις σφολιάτες.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα Empty Απ: Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Δημοσίευση από Ειρήνη Πεμ Δεκ 12, 2013 4:46 am

Μα πραγματικά πολύ γρήγορη αυτή η τυρόπιτα. Μπήκα σπίτι 7.25 και 7.45 η πιτούλα ήταν στο φούρνο. Επειδή δεν είχα λουκάνικα, τα αντικατέστησα με λίγο μπέηκον (το σωτάρισε η κόρη μου για ταχύτητα). Πρόσθεσα και λίγη φέτα στα υλικά της συνταγής την οποία όμως θα παραλείψω την επόμενη φορά. Πιο καλά μονο με κίτρινα τυριά. Έγινε τραγανη και αφράτη και τη τσακίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης