Αναζήτηση
Γρήγορη τυρόπιτα με σφολιάτα
Σελίδα 1 από 1
Γρήγορη τυρόπιτα με σφολιάτα
Η ζέστη καλά κρατεί και εσύ σίγουρα δεν θέλεις να περάσεις τη μέρα σου στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Όμως, η οικογένεια χρειάζεται ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες. Δεν υπάρχει λοιπόν απολαυστικότερο σνακ από μια πεντανόστιμη τυρόπιτα που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και σε μια ώρα βρίσκεται στο οικογενειακό τραπέζι, ενώ εσύ δεν έχεις περάσει όλη την ημέρα σου στην κουζίνα.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (με δύο φύλλα)
400 γρ. φέτα
300 γρ. ένταμ τριμμένο ή αν προτιμάτε μια πιο πικάντικη γεύση 300 γρ. κασέρι τριμμένο
2 αυγά
1/2 φλ.τσ. γάλα
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα τυριά. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το γάλα και 1 αυγό συν ένα ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για μετά για το άλλειμα του φύλλου) και προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα των αυγών με τα τυριά μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί το οποίο έχουμε πριν βουτυρώσει ή έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στρώνουμε τη γέμιση των τυριών πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και από πάνω καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε το κάτω φύλλο να αγκαλιάσει το επάνω και ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ή πιέζοντας το φύλλο με τη βοήθεια ενός πηρουνιού.
Χτυπάμε τον κρόκο που έχουμε κρατήσει με ελάχιστο νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την πίτα. Με ένα πηρούνι τρυπάμε κατά τόπους τη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο όταν έχει πάρει ένα όμορφο ρόδινο χρώμα και αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και το κάτω φύλλο.
* Σε περίπτωση που έχετε βουτυρώσει το ταψί και παρόλα αυτά η πίτα σας κολλήσει, μην ανησυχήσετε. Μόλις χλιάνει ή κρυώσει ξεκολλά μόνη της από το ταψί.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης