Αναζήτηση
ΚΕΗΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΗΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
1 φαρινάπ
4 αβγά
1 πακέτο μαργαρίνη
1 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού μήλο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού και περγαμόντου (τα έχω πάντα στην κατάψυξη για να αρωματίζω τα γλυκάκια μου)
4 κ. σ. μερέντα από πάνω στη ζύμη, σκορπιστά
Εκτέλεση
Κατά τα γνωστά, χτυπάω τη μαργαρίνη με τα αβγά, προσθέτω το σιρόπι (από γλυκά του κουταλιού, έπρεπε να τελειώσουμε το βάζο, ότι σιροπάκι μένει πάει πάνω σε τηγανίτες, κρέπες, κέηκ και παγωτάκια και γίνεται ...άλλο πράγμα!!!).
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τις βανίλιες, το γιαούρτι, το ξύσμα και τέλος το φαρινάπ.
Από πάνω αραδιάζουμε εδώ και εκεί τη μερεντούλα και την αφήνουμε να καθίσει μόνη της στο μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρά, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 50-60 λεπτά.
Οταν βγει, το πασπαλίζουμε με άχνη αν θέλουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Απ: ΚΕΗΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Τι υπέροχο και "μελωμένο" που φαίνεται! Το σιροπάκι θα το κάνει τέλειο. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο. Μου αρέσει η ιδέα!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Με 1 φλ. σιρόπι είναι σχεδόν ...αγλυκο, αν το θέλεις πιο γλυκό βάζεις παραπάνω, οκ???
Είναι μία μέτρια κατάσταση από ψιχουλιαστό μέχρι υγρό....εμάς έτσι μας αρέσουν τα κέηκ...και ανάλογα το σιρόπι που έμεινε...καταλαβαίνεις γεύση...τι να κάνω??? Να τα πετάω??? Ξέρεις για πόσο σιρόπι μιλάμε???Τόνους!!!χαχαααχα!!!
Το συκαλάκι σας μανδάμ είναι έτοιμο...μένει να δω πότε θα αξιωθώ...θα σου σφυρίξω όταν είναι, φιλιά!
Είναι μία μέτρια κατάσταση από ψιχουλιαστό μέχρι υγρό....εμάς έτσι μας αρέσουν τα κέηκ...και ανάλογα το σιρόπι που έμεινε...καταλαβαίνεις γεύση...τι να κάνω??? Να τα πετάω??? Ξέρεις για πόσο σιρόπι μιλάμε???Τόνους!!!χαχαααχα!!!
Το συκαλάκι σας μανδάμ είναι έτοιμο...μένει να δω πότε θα αξιωθώ...θα σου σφυρίξω όταν είναι, φιλιά!
άγλυκο με ένα φλιτζάνι ε? Ε καλά θα βάλω παραπάνω
Eυχαριστώ για το συκαλάκι
Eυχαριστώ για το συκαλάκι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Έφη μου τι ωραίο κέικ είναι αυτό. Έχω πολλά σιρόπια από γλυκάκια που αργοπεθαίνουν στα βάζα, ευκαιρία να αξιοποιηθούν. Τι λες αν βάλω και λίγο γλυκάκι ψιλοκομμένο?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου όμωςςςςςςςςςς!!!!!
Απλά δεν επιζούν τα γλυκά ποτέ για να αξιοποιηθούν αλλιώςς......έχουμε κάτι μεταμεσονύχτιες επιθέσεις....χαααααχ!!!
Υπέροχο θα είναι και με γλυκάκι, ψιλόκοψέ το όμως!!!
Απλά δεν επιζούν τα γλυκά ποτέ για να αξιοποιηθούν αλλιώςς......έχουμε κάτι μεταμεσονύχτιες επιθέσεις....χαααααχ!!!
Υπέροχο θα είναι και με γλυκάκι, ψιλόκοψέ το όμως!!!
Κατά τα άλλα, όταν θέλω να αξιοποιήσω σιρόπι κάνω τα γνωστά....τηγανίτες, αβγόφετες, κρέπες και σε παγωτό τώρα το καλοκαιράκι!
Και βέβαια θα το ψιλοκόψω, αν και με δαύτους εδώ μέσα και ολόκληρα να τα έβαζα πάλι θα γουρούνιαζαν τα καμάρια μου
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Πολύ λαχταριστό το κέηκ Έφη. Βέβαια εγώ έχω τον άντρα μου που όταν βρει γλυκό κουταλιού όχι σιρόπι δεν αφήνει, αλλά αν μπορούσε θα έτρωγε και τη γυάλα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Έχω 2 μπουκάλια σιρόπι φράουλας...θα το φτιάξω το συντομότερο!!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης