Αναζήτηση
ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2
Το απόλυτο γλυκάκι για να περιχύσουμε πάνω από το παγωτό μας ή τη βάφλα μας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!! Το λατρεύω που έχει αυτή την υπόξινη γεύση, είναι γνωστή η αδυναμία μου στα ξινούτσικα γλυκάκια.... Ηρθε η ώρα του, ίσως ακόμα το προλαβαίνετε αυτή τη βδομάδα, οριακότατα όμως.
Υλικά
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
250 ml νερό
χυμός 1 λεμονιού
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τα πλυμμένα μας βύσσινα το κοτσανάκι και τα περνάμε στο ειδικό μηχάνημα που αφαιρεί τα κουκουτσάκια (Τις θερμές μου ευχαριστίες στο μπατζανάκη μου που στο σπίτι τους το βύσσινο το έχει πάρει προσωπικά επάνω του κάθε χρονιά και είναι πλήρως εξοπλισμένος με όλους τους "κουκουτσοβγάλτες" που κυκλοφορούν στο εμπόριο...οπότε διάλεξα και πήρα!!!)...αλλιώς θα με έκλαιγαν οι ρέγγες με 5 κιλά βύσσινο που είχα να αντιμετωπίσω...
Ελεγα λοιπόν ότι αφαιρούμε τα κουκούτσια ή με το μηχάνημα ή με φουρκετίτσα προσεκτικά για να μην πληγώσουμε το φρούτο μας.
Τοποθετούμε τα βύσσινα με ότι χυμό βγάλουν σε μία κατσαρόλα και εναλλάξ ρίχνουμε φρούτο-ζάχαρη μέχρι να τελειώσουμε, και τα ζουμάκια από το μπωλ όταν βγάλαμε τα κουκουτσάκια.
Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο σκεπασμένα να βγάλουν τους χυμούς τους και την άλλη μέρα βάζουμε το γλυκό στη φωτιά μαζί με το ανάλογο νεράκι. Μόλις το γλυκό μας πάρει βράση, ξαφρίζουμε με προσοχή και αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά.
Προσοχή, θέλει μέτρια φωτιά να μην ξεχειλίσει. Οσοι φτιάχνουμε γλυκά το ξέρουμε, αλλά το αναφέρω για κάποιον άπειρο. Επίσης το γλυκό δεν το ανακατεύουμε, άντε το πολύ να κουνήσουμε λίγο την κατσαρόλα μας.
Το αφήνουμε να σταθεί και την άλλη μέρα ξαναβάζουμε στην φωτιά για άλλα 10 λεπτάκια περίπου με το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα , ίσα - ίσα για να δέσει το σιρόπι μας. Το ελέγχουμε με το μάτι και δοκιμάζουμε με κουτάλι σε ένα πιατάκι αν κάνει κόμπο το σιροπάκι.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και απολαμβάνουμε!!
Καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!!!
Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2
Καλή εβδομάδα Έφη μου! Μας γλύκανες με το βυσσινάκι σου Να δω θα προλάβω κι εγώ?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Νο. 2
Εφάκι μόλις πήρα βύσσινο και ετοιμάζομαι για ξεκουκουτσιασμα. Αν κολλήσω πουθενά θα στείλω μηνυμα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΚΕΗΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΒΥΣΣΙΝΟ-ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Μαρμελάδα βύσσινο
» ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
» ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ γλυκό κουταλιού
» ΒΥΣΣΙΝΟ-ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Μαρμελάδα βύσσινο
» ΚΑΡΠΟΥΖΙ, γλυκό του κουταλιού
» ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ γλυκό κουταλιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης