delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

κεικ λεμονιου

+5
Ειρήνη
sofia
anneta43
Rena
ntina
9 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Τετ Ιουλ 14, 2010 12:57 pm

κεικ λεμονιου 002lmb

200 γρ. αλευρι που φουσκωνει μονο του
140 γρ. ζαχαρη
140 φρ. βούτυρο
3 αυγά
χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
1 πρεζα αλάτι

κεικ λεμονιου 001jkfo

Xτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτω ένα ένα τα αυγα και εναλλάξ το χυμό με το ξύσμα και το αλευρι. Bουτυρώνω 1 φόρμα κεικ και μετα την αλευρωνω πετώντας το περίσσιο αλεύρι. Ψήνω στούς 170 για 45 λεπτά.

Aν θελετε του βαζετε και γλασο λεμονιου ανακατεύοντας 1 κούπα ζάχαρη 2- 3 κουταλιές νερό και 1 κουταλάκι ζελέ λεμονιού διαλυμένο σε λιγο καυτο νερο και το αφήνετε να κρυώσει πρίν το ανακατέψετε με τη ζάχαρη.

ΟΤΑΝ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΕΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΕΤΕ

www.radicio.com


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntina57 στις Τετ Ιουλ 14, 2010 1:10 pm, 1 φορά
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Τετ Ιουλ 14, 2010 1:07 pm

ειλικρινά ειναι η ωραιότερη συνταγή για κεικ λεμονιού.Αφρός.
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από Rena Τετ Ιουλ 14, 2010 10:30 pm

Mυρωδάτο το κέϊκ σου Ντίνα. Μου αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από anneta43 Τετ Ιουλ 14, 2010 10:39 pm

Θα το δοκιμάσω. Μας αρέσουν τα λεμονογλυκά και με το γλάσσο φαίνεται πολύ νόστιμο. Το ζελέ πήζει αμέσως ή πρέπει αφού το ανακατέψουμε να το αφήσουμε να παγώσει στο ψυγείο? Επίσης κανονική ζάχαρη ή άχνη στο γλάσο?
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από sofia Τετ Ιουλ 14, 2010 10:51 pm

Αφράτο και δροσερό φαίνεται έτσι με τα λεμονάκια του. Σούπερ κεκάκι κεικ λεμονιου Icon_cheers
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από Ειρήνη Τετ Ιουλ 14, 2010 10:54 pm

Πολύ ωραία η ιδέα του γλάσου με το ζελέ. Σε πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από Sevasti Τετ Ιουλ 14, 2010 11:09 pm

Μπορώ να βουτήξω το κομμάτι της φωτο1? Θα σας αφήσω το ολόκληρο για να γλυκαθείτε Smile
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από AnaCook Τετ Ιουλ 14, 2010 11:12 pm

καλέεεε...γιατί???!!!!θα αφήσω το φαϊ σήμερα και θα το ρίξω στα γλυκά Ντινα μου!
AnaCook
AnaCook
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 118
Τόπος : agrinio
Registration date : 02/02/2010

http://cookthebook.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από irene Τετ Ιουλ 14, 2010 11:27 pm

Μμμμμ, μοσχομύρισε λεμονάκι. Υποθέτω ότι αντίστοιχα γίνεται και με πορτοκάλι ε?

irene
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από anastazie Πεμ Ιουλ 15, 2010 1:35 am

Ωραιότατο, ότι πρέπει με το απογευματινό καφεδάκι και ξεφεύγει και από τα συνηθισμένα.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από AnaCook Πεμ Ιουλ 15, 2010 1:41 am

μόλις το έψησα!
AnaCook
AnaCook
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 118
Τόπος : agrinio
Registration date : 02/02/2010

http://cookthebook.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Πεμ Ιουλ 15, 2010 7:16 am

anneta43 έγραψε:Θα το δοκιμάσω. Μας αρέσουν τα λεμονογλυκά και με το γλάσσο φαίνεται πολύ νόστιμο. Το ζελέ πήζει αμέσως ή πρέπει αφού το ανακατέψουμε να το αφήσουμε να παγώσει στο ψυγείο? Επίσης κανονική ζάχαρη ή άχνη στο γλάσο?
το γλασο το απλωνω στο κεικ και το βάζω για λιγο στο ψυγειο.Χαίρομαι πού σας αρεσε
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Πεμ Ιουλ 15, 2010 7:17 am

irene έγραψε:Μμμμμ, μοσχομύρισε λεμονάκι. Υποθέτω ότι αντίστοιχα γίνεται και με πορτοκάλι ε?
φυσικα και θα ειναι τέλειο
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Πεμ Ιουλ 15, 2010 7:26 am

AnaCook έγραψε:μόλις το έψησα!
σου πέτυχε;
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από AnaCook Κυρ Ιουλ 25, 2010 2:18 am

υπεροχο Ντινα μου!όταν μιλάμε για κεικ λεμονιου εννοούμε αυτο πλεον!
πολύ ευχαριστούμε για τη συνταγη!
AnaCook
AnaCook
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 118
Τόπος : agrinio
Registration date : 02/02/2010

http://cookthebook.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

κεικ λεμονιου Empty Απ: κεικ λεμονιου

Δημοσίευση από ntina Κυρ Ιουλ 25, 2010 2:30 am

ευχαριστω πολυ και χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας άρεσε hearts
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης