Αναζήτηση
κεικ λεμονιου
+5
Ειρήνη
sofia
anneta43
Rena
ntina
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
κεικ λεμονιου
200 γρ. αλευρι που φουσκωνει μονο του
140 γρ. ζαχαρη
140 φρ. βούτυρο
3 αυγά
χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
1 πρεζα αλάτι
Xτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτω ένα ένα τα αυγα και εναλλάξ το χυμό με το ξύσμα και το αλευρι. Bουτυρώνω 1 φόρμα κεικ και μετα την αλευρωνω πετώντας το περίσσιο αλεύρι. Ψήνω στούς 170 για 45 λεπτά.
Aν θελετε του βαζετε και γλασο λεμονιου ανακατεύοντας 1 κούπα ζάχαρη 2- 3 κουταλιές νερό και 1 κουταλάκι ζελέ λεμονιού διαλυμένο σε λιγο καυτο νερο και το αφήνετε να κρυώσει πρίν το ανακατέψετε με τη ζάχαρη.
ΟΤΑΝ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΕΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΕΤΕ
www.radicio.com
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntina57 στις Τετ Ιουλ 14, 2010 1:10 pm, 1 φορά
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: κεικ λεμονιου
ειλικρινά ειναι η ωραιότερη συνταγή για κεικ λεμονιού.Αφρός.
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: κεικ λεμονιου
Mυρωδάτο το κέϊκ σου Ντίνα. Μου αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Θα το δοκιμάσω. Μας αρέσουν τα λεμονογλυκά και με το γλάσσο φαίνεται πολύ νόστιμο. Το ζελέ πήζει αμέσως ή πρέπει αφού το ανακατέψουμε να το αφήσουμε να παγώσει στο ψυγείο? Επίσης κανονική ζάχαρη ή άχνη στο γλάσο?
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Αφράτο και δροσερό φαίνεται έτσι με τα λεμονάκια του. Σούπερ κεκάκι
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Πολύ ωραία η ιδέα του γλάσου με το ζελέ. Σε πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Μπορώ να βουτήξω το κομμάτι της φωτο1? Θα σας αφήσω το ολόκληρο για να γλυκαθείτε
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Μμμμμ, μοσχομύρισε λεμονάκι. Υποθέτω ότι αντίστοιχα γίνεται και με πορτοκάλι ε?
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
Ωραιότατο, ότι πρέπει με το απογευματινό καφεδάκι και ξεφεύγει και από τα συνηθισμένα.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: κεικ λεμονιου
το γλασο το απλωνω στο κεικ και το βάζω για λιγο στο ψυγειο.Χαίρομαι πού σας αρεσεanneta43 έγραψε:Θα το δοκιμάσω. Μας αρέσουν τα λεμονογλυκά και με το γλάσσο φαίνεται πολύ νόστιμο. Το ζελέ πήζει αμέσως ή πρέπει αφού το ανακατέψουμε να το αφήσουμε να παγώσει στο ψυγείο? Επίσης κανονική ζάχαρη ή άχνη στο γλάσο?
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: κεικ λεμονιου
φυσικα και θα ειναι τέλειοirene έγραψε:Μμμμμ, μοσχομύρισε λεμονάκι. Υποθέτω ότι αντίστοιχα γίνεται και με πορτοκάλι ε?
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: κεικ λεμονιου
σου πέτυχε;AnaCook έγραψε:μόλις το έψησα!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: κεικ λεμονιου
υπεροχο Ντινα μου!όταν μιλάμε για κεικ λεμονιου εννοούμε αυτο πλεον!
πολύ ευχαριστούμε για τη συνταγη!
πολύ ευχαριστούμε για τη συνταγη!
Απ: κεικ λεμονιου
ευχαριστω πολυ και χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας άρεσε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
» ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
» ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
» Τάρτες λεμονιού
» ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
» ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
» Τάρτες λεμονιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης