Αναζήτηση
Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Ένας πρωτότυπος, πικάντικος και νοστιμότατος μεζές. Ένα ντιπ για να χαρείτε με τους φίλους συνοδεύοντάς το με τραγανό φρέσκο ψωμάκι. Ένα πιάτο που μπορεί πολύ όμορφα να σταθεί στο μπουφέ ενός πάρτυ. Μια καλή επιλογή τυριού είναι αυτή του γαλλικού Μπουσ(ε)ρόν (Bûcheron ή Boucheron)
Υλικά (για 6 άτομα):
6-8 μεγάλα αμπελόφυλλα από βάζο (στραγγισμένα, ξεπλυμένα και στεγνωμένα)
450γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε στρογγυλό κομμάτι, σε θερμοκρασία δωματίου (ή 2 μικρότερα βαλμένα το ένα πάνω στο άλλο)
1/4 κούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
1 πρέζα νιφάδες ξερής καυτερής πιπεριάς
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Τυλίξτε το τυρί με τα αμπελόφυλλα πολύ καλά ώστε να καλυφθεί πλήρως απ' όλες τις πλευρές. Δέστε προσεχτικά με σπάγγο κουζίνας για να κρατήσει τη φόρμα του και να μη ανοίξουν τα αμπελόφυλλα.
Λαδώστε μ' ένα πινελάκι το πακέτο καλά απ' όλες τις πλευρές. Βάλτε σ' ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε, γυρίζοντας το πακέτο μια φορά, για 5-8 λεπτά συνολικά μέχρι τα αμπελόφυλλα να αρχίσουν να "αρπάζουν" και να μαλακώσει το τυρί.
Στο μεταξύ, σ' ένα μπωλ χτυπήστε το 1/4 κούπας ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι.
Μεταφέρετε το ζεστό τυρί σε μια πιατέλα, αφαιρείτε προσεχτικά το σπάγγο, περιχύνετε με το ντρέσινγκ λαδιού και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά (για 6 άτομα):
6-8 μεγάλα αμπελόφυλλα από βάζο (στραγγισμένα, ξεπλυμένα και στεγνωμένα)
450γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε στρογγυλό κομμάτι, σε θερμοκρασία δωματίου (ή 2 μικρότερα βαλμένα το ένα πάνω στο άλλο)
1/4 κούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
1 πρέζα νιφάδες ξερής καυτερής πιπεριάς
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Τυλίξτε το τυρί με τα αμπελόφυλλα πολύ καλά ώστε να καλυφθεί πλήρως απ' όλες τις πλευρές. Δέστε προσεχτικά με σπάγγο κουζίνας για να κρατήσει τη φόρμα του και να μη ανοίξουν τα αμπελόφυλλα.
Λαδώστε μ' ένα πινελάκι το πακέτο καλά απ' όλες τις πλευρές. Βάλτε σ' ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε, γυρίζοντας το πακέτο μια φορά, για 5-8 λεπτά συνολικά μέχρι τα αμπελόφυλλα να αρχίσουν να "αρπάζουν" και να μαλακώσει το τυρί.
Στο μεταξύ, σ' ένα μπωλ χτυπήστε το 1/4 κούπας ελαιόλαδο μαζί με το δενδρολίβανο, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι.
Μεταφέρετε το ζεστό τυρί σε μια πιατέλα, αφαιρείτε προσεχτικά το σπάγγο, περιχύνετε με το ντρέσινγκ λαδιού και σερβίρετε αμέσως.
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Καταπληκτικό Άννα και κυρίως πρωτότυπο. Έτσι όπως βλέπω τη φωτο σου αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να ντύσουμε με τα αμπελόφυλλα ένα μεταλλικό στρογγυλό μπωλ, να βάλουμε το τυρί μέσα και να γυρίσουμε τα φύλλα. Εννοείται θα ψηθεί μέσα στο μπωλ. Πιστεύεις ότι γίνεται? Νομίζω θα ξεφορμάρεται καλύτερα έτσι από ότι με το σπάγγο. Ίσως βέβαια χρειαστεί κι ένα πιάτο από πάνω λίγο μικρότερο από το μπωλ ώστε να κρατά αντίσταση.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Καλημέρα σε όλους . Sorry για την καθυστέρηση Ρένα μου. Ναι, η αλήθεια είναι πως η όψη του μεζέ δείχνει αρκετά ακατάστατη... . Νομίζω πως η ιδέα σου είναι πολύ έξυπνη και θα προσθέσει και στην εμφάνιση διότι μετά θα δείχνει σαν ένα dome όπως βλέπουμε διάφορες στρογγυλές πουτίγκες!! Σκέφτομαι, μόνο, ότι εάν χρησιμοποιήσουμε μπωλ καλό θα ήταν να το λαδώσουμε πολύ καλά πρώτα ώστε να μην κολλήσουν τα αμπελόφυλλα. Και για να πάω τη σκέψη σου παραπέρα μήπως, λες, θα μπορούσε να γίνει και σε γυάλινο μπωλ και να ψηθεί μετά σε μπαιν μαρί;;
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Ναι, έχεις δίκιο για το λάδωμα του μπωλ, χρειάζεται. Τώρα για το μπαιν μαρί, δεν ξέρω, ίσως και να μπορούσε απλά νομίζω θα φαινόταν περισσότερο σαν αχνισμένο κι όχι ψητό. Ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Μου αρέσει πολύ το κατσικίσιο τυρί. Φαντάζομαι ψημένο μέσα στα αμπελόφυλλα θα αποκτά ιδιαίτερο άρωμα.
Σοφή και η συμβουλή της Ρένας για ψήσιμο μέσα σε σκεύος.
Να'στε καλά κοριτσάκια με τις ωραίες σας συνταγές και ιδέες.
Σοφή και η συμβουλή της Ρένας για ψήσιμο μέσα σε σκεύος.
Να'στε καλά κοριτσάκια με τις ωραίες σας συνταγές και ιδέες.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Εντυπωσιακό. Για τραπέζια θα είναι πολύ φιγουράτο.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Ρένα, όσον αφορά το μπαιν μαρί ίσως να' χεις δίκιο... Πιθανόν να έχει αποτέλεσμα μαγειρεμένου στον ατμό παρά ψητό κι αυτό που θέλουμε είναι να είναι λίγο τραγανό το αμεπλόφυλλο. Οπότε, μένουμε σε αυτά που είπαμε αρχικά
Απ: Φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα
Ειρήνη και Σοφία, να' στε καλά και ξέχασα πριν γράφοντας στη Ρένα... Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα να έχουμε! Επίσης, καλή σχολική χρονιά!
Παρόμοια θέματα
» ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ
» Εύκολη τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί
» κολοκυθανθοι και αμπελοφυλλα στο φουρνο
» Φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον με δεντρολίβανο
» Φρέσκο Γάλα
» Εύκολη τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί
» κολοκυθανθοι και αμπελοφυλλα στο φουρνο
» Φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον με δεντρολίβανο
» Φρέσκο Γάλα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης