Αναζήτηση
ΜΑΦΙΝΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
+2
T.A.G
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΑΦΙΝΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Τα πιο απλά και τα πιο γρήγορα muffins με μόνο 3 υλικά. Η συνταγή είναι της Μαργαρίτας και έχει μόνο 3 υλικά που λογικά δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι μας, οπότε τι καθόμαστε? Βουρ για φτιάξιμο. Τα κορίτσια μας προτείνουν χτύπημα στο μίξερ αλλά εγώ βαριόμουν λίγο και τα έκανα με το ίδιο το κουτάλι στο μπωλ μέσα.
250 γρ. πραλίνα
10 κ.σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά χτυπημένα
9 θηκούλες μεσαίες (τα κορίτσια μας λένε 12, προφανώς οι θηκούλες μου είναι πιο μεγάλες)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά και ενώνουμε με την πραλίνα. Μετά κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε το αλευράκι μας, και γυρίζουμε στις θηκούλες μας. Υπολογίστε μία γενναία κουταλιά στα συγκεκριμένα. Επειδή είναι οι γνωστές ασημί θηκούλες ....του εμπορίου τις πέρασα με λίγο ηλιέλαιο και κακάο (σινιζάρισμα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά και τα βγάζουμε, όχι παραπάνω.
Τα έχω ξανακάνει και με spread μαστίχας Χίου (χιώτικο) που είχα βρει στα ΑΒ, είναι ένα λευκό άλλειμα τύπου μερέντας αλλά είναι με μαστίχα Χίου. Αν σας αρέσει η μαστίχα, κάντε το! Εγιναν πολύ νόστιμα.
Επόμενη δοκιμή με ταχίνι με μέλι, κάποια κοπέλα το έγραφε στα σχόλια της συνταγής των κοριτσιών ...και τώρα που το είδα...με μπρίζωσε!
Καλή σας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Πω, πω, πω Εφάκι... τι γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα που είναι τα μαφινάκια αυτά!!! Μπράβο, ευχαριστούμε Πολύ χρήσιμη συνταγή!!
Μπράβο στη Μαργαριτούλα με τα διαμάντια της! χαχαχαχ!!! Πάντως Αννα μου, στο τσακ μπαμ γίνονται! Και γλιτώνεις ζάχαρη, βούτυρο (τα έχει βέβαια η πραλίνα αλλά όσο να είναι, είναι μια αμαρτία...πιο light από άλλες!
Ε δικαιούμαστε που και που μερικές αμαρτίες Διαμαντάκι!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Οπωσδήποτε δικαιούμαστε μερικές αμαρτίες, ειδικά τέτοιου είδους ... Μπράβο και της Μαργαρίτας λοιπόν! Και... επειδή τα πολλά λόγια σημαίνει... ότι εσείς θα τρώτε ενώ εγώ δεν παύω να μιλάω.... στείλε κανένα μαφινάκι και προς τα δω Εφάκι μου μπας και προλάβω
Με τη μαστίχα Χίου έγιναν λευκά τα κεκάκια?? Γιατί εμείς έχουμε ένα θέμα με τα σοκολατένια γλυκά. Πάντως φαίνονταί νόστιμα και πανευκολα.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Ναι, Νταίζη, σαν το κανονικό κέηκ, αλλά μου είπε μία φίλη ότι το συγκεκριμένο άλλειμα καταργήθηκε.
Λιλού είδες??? Εγώ είμαι εδώ για να βάζω φωτιές! χαχαχα!! Φιλιά αγάπη μου!
Λιλού είδες??? Εγώ είμαι εδώ για να βάζω φωτιές! χαχαχα!! Φιλιά αγάπη μου!
νόστιμα, εύκολα, αμαρτωλά. Αλλά έχω μια απορία. Δεν γίνεται πολύ σφιχτό το μίγμα. Το φαντάζομαι κολλώδες και δύσχρηστο. Για διαφωτίστε με πληζ.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Registration date : 12/07/2009
Μια χαρά αφράτα αφράτα βγαίνουν, προσοχή μόνο μη σου παραψηθούν. Στα 20 λεπτά έξω από το φούρνο και προσοχή στο μέτρημα, οι κουταλιές να είναι κοφτές, οκ?
Εννοούσα την ωμή ζύμη αν δουλεύεται εύκολα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Εγώ δεν έβαλα καν μιξεράκι, με το χέρι τα χτύπησα, πρώτα τα αβγά και σιγά-σιγά την πραλίνα η οποία μόλις άρχισε να δουλεύεται ζεστάθηκε και συνεργαζόταν μια χαρά. Η αρχική συνταγή των κοριτσιών λέει για μίξερ. Βάλε μιξερ αν έχεις ενδοιασμούς.
Ευχαριστώ Έφη μου. Είναι όντως πολύ εύκολα και θα τα δοκιμάσω το συντομότερο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Παρόμοια θέματα
» μαφινς με ελαιόλαδο
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
» ΤΡΑΓΑΝΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΦΙΝΣ
» ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
» ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα