Αναζήτηση
ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά (για 12 μάφινς):
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας σάλτσα μήλου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου
κρυσταλλική ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με υποδοχές για μάφινς.
Σ' ένα μέτριο μπωλ ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά -εκτός των κερασιών και του φιλέ αμυγδάλου- μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό. Προσθέστε τα κεράσια και 1/2 κούπα απ' τα αμύγδαλα κι ανακατέψτε απαλά.
Μ' ένα κουτάλι μοιράζετε το χυλό ισόποσα γεμίζοντας τις υποδοχές μέχρι τα 2/3. Πασπαλίστε από πάνω με το υπόλοιπο φιλέ αμυγδάλου και με λίγη ζάχαρη.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφινς ελαφρά και τρυπώντας στο κέντρο τους με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγει στεγνή και καθαρή.
Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι πάντα νοστιμότερα εάν τα σερβίρετε ελαρώς ζεστά παρέα με βούτυρο.
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας σάλτσα μήλου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου
κρυσταλλική ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με υποδοχές για μάφινς.
Σ' ένα μέτριο μπωλ ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά -εκτός των κερασιών και του φιλέ αμυγδάλου- μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό. Προσθέστε τα κεράσια και 1/2 κούπα απ' τα αμύγδαλα κι ανακατέψτε απαλά.
Μ' ένα κουτάλι μοιράζετε το χυλό ισόποσα γεμίζοντας τις υποδοχές μέχρι τα 2/3. Πασπαλίστε από πάνω με το υπόλοιπο φιλέ αμυγδάλου και με λίγη ζάχαρη.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφινς ελαφρά και τρυπώντας στο κέντρο τους με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγει στεγνή και καθαρή.
Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι πάντα νοστιμότερα εάν τα σερβίρετε ελαρώς ζεστά παρέα με βούτυρο.
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Φοβερή πρόταση σερβιρίσματος. Σίγουρα δε μένει κανείς σε ένα.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αχ τέλεια, να είχαμε κανα δυο τώρα
Τη σάλτσα μήλου την παίρνεις έτοιμη ή τη φτιάχνεις?
Τη σάλτσα μήλου την παίρνεις έτοιμη ή τη φτιάχνεις?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Έχω βύσσινα στο ψυγείο, μάλλον θα τα δοκιμάσω με αυτά. Ωραία φαίνονται.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Νικόλα, καλωσόρισες
Είδες, ούτε να το ξέραμε ότι θα εμφανιστείς και να' σου το κέρασμα με μάφινς!
Είδες, ούτε να το ξέραμε ότι θα εμφανιστείς και να' σου το κέρασμα με μάφινς!
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Ρενάκι μου, θα το ξαναπώ.... τι να σου κάνω που είσαι μακριά !
Σάλτσα μήλου φτιάχνω συχνά διότι όντας Άγγλος ο σύζυγος το συνδυάζει με διάφορα κι όλο υπάρχει και κάποιο βαζάκι στο σπίτι. Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες σάλτσες που δεν είναι καθόλου άσχημες σε γεύση. Έχω δει στο Βασιλόπουλο. Εάν θέλεις όμως σπιτική πες μου να σου στείλω συνταγή
Σάλτσα μήλου φτιάχνω συχνά διότι όντας Άγγλος ο σύζυγος το συνδυάζει με διάφορα κι όλο υπάρχει και κάποιο βαζάκι στο σπίτι. Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες σάλτσες που δεν είναι καθόλου άσχημες σε γεύση. Έχω δει στο Βασιλόπουλο. Εάν θέλεις όμως σπιτική πες μου να σου στείλω συνταγή
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αννέτα, δεν ξέρω εάν στο μεταξύ έφτιαξες τα μάφινς αλλά... μήπως με τα βύσσινα βγουν ξινούτσικα και στιφά στη γεύση;
Πολύς κόσμος βέβαια αρέσκεται στο συνδυασμό γλυκού/ξινού οπότε πες μας εντυπώσεις να ξέρουμε κι εμείς
Πολύς κόσμος βέβαια αρέσκεται στο συνδυασμό γλυκού/ξινού οπότε πες μας εντυπώσεις να ξέρουμε κι εμείς
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Nαι βγήκαν λίγο άγλυκα ας το πω, αλλά μια χαρά τα φάγαμε Την επόμενη φορά καλύτερα με κεράσια.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
T.A.G έγραψε:Ρενάκι μου, θα το ξαναπώ.... τι να σου κάνω που είσαι μακριά !
Σάλτσα μήλου φτιάχνω συχνά διότι όντας Άγγλος ο σύζυγος το συνδυάζει με διάφορα κι όλο υπάρχει και κάποιο βαζάκι στο σπίτι. Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες σάλτσες που δεν είναι καθόλου άσχημες σε γεύση. Έχω δει στο Βασιλόπουλο. Εάν θέλεις όμως σπιτική πες μου να σου στείλω συνταγή
Άννα μου, αν δεν είναι κόπος θα ήθελα τη συνταγή.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αννέτα, δεν πειράζει! Οι δοκιμές χρειάζονται γιατί πολλές φορές καταλλήγουν σε καταπληκτικές ιδέες. Αφού τα φάγατε με τα βύσσινα φαντάσου με τα κεράσια τι θα γίνει
Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Ρένα, η επιθυμία σου εξετελέσθη με mail και δεν ήταν καθόλου κόπος
Παρόμοια θέματα
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
» μαφινς με ελαιόλαδο
» ΜΑΦΙΝΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
» Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
» μαφινς με ελαιόλαδο
» ΜΑΦΙΝΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
» Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης