Αναζήτηση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
+2
Rena
ΝΤΑΙΖΗ
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Καλημέρα. μόλις γύρισα απο ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που έχουμε στη γειτονιά μας και που μας έκανε προσφορά τις βασιλόπιτες του σχολείου μας . (γλυτωσα 12 βασιλόπιτες).
Μου έκανε ξενάγηση ο κ. και μου είπε οτι τα γλυκά του δεν έχουν καθόλου συντηρητικά , διογκωτικά και οτιδήποτε χημικό στοιχείο . Μου έκανε εντύπωση οτι ακομα και στα κέικ δεν χρησιμοποιέι διογκωτικές ύλες και στις τούρτες ζελε΄και ζελατίνες για να πήξουν οι κρέμες.
Εμεις που ανταλάσουμε μεταξύ μας τόσες πληροφορίες μήπως πρέπει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο ώστε πράγματι αυτό που φτιάχνουμε να είναι περισσότερο αγνο.Προσωπικά θα ψάξω για αυτές τις τεχνικές και ότι μαθαίνω θα σας ενημερώνω. Οτι γνωρίζεται ευπροσδεκτο.
Μου έκανε ξενάγηση ο κ. και μου είπε οτι τα γλυκά του δεν έχουν καθόλου συντηρητικά , διογκωτικά και οτιδήποτε χημικό στοιχείο . Μου έκανε εντύπωση οτι ακομα και στα κέικ δεν χρησιμοποιέι διογκωτικές ύλες και στις τούρτες ζελε΄και ζελατίνες για να πήξουν οι κρέμες.
Εμεις που ανταλάσουμε μεταξύ μας τόσες πληροφορίες μήπως πρέπει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο ώστε πράγματι αυτό που φτιάχνουμε να είναι περισσότερο αγνο.Προσωπικά θα ψάξω για αυτές τις τεχνικές και ότι μαθαίνω θα σας ενημερώνω. Οτι γνωρίζεται ευπροσδεκτο.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Δεν έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο. Εντύπωση μου κάνει. Θα ενδιέφερε κι εμένα να μάθω πως φτιάχνονται π.χ ένα κέηκ πως φουσκώνει χωρίς διογκωτικά? Εκτός αν βάζει κάποια συγκεκριμένη ύλη αντί για baking και αντί για ζελατίνες βάζει αγάρ αγάρ ή δεν ξέρω τι άλλο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ίσως χρησιμοποιεί φυτικά υλικά ή μη επεξεργασμένα. Για παράδειγμα το μπεικιν αντικαθίσταται αν βάλουμε σόδα μαγειρική διαλυμένη με λίγο ξύδι κι όσο περίεργο κι αν ακούγεται φουσκώνουν περισσότερο τα γλυκά.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενδιαφέρον αυτό που λες Helen,μήπως ξέρεις και αναλογία για σοδα-ξύδι? Οσο για τη ζελατίνη και εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα, με αγαρ-αγαρ ....λετε να υπάρχει και τίποτα άλλο?
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Τις τούρτες μου είπε ότι τις βάζει σε ένα ειδικό μηχάημα που έχει φέρει απο τη Γαλλία γιατί εκεί δεν χρησιμοποιούν ζελατίνη,και τη παγώνει σε ειδική θερμοκρασία.
Για τα κέικ μου είπε οτι τα ψήνει σε στόφα. Μάλιστα μου την είπε κιόλας ότι δήθεν φτιάχνουμε σπιτικά κέικ αλλά στην ουσία έιναι με χημικά αλεύρια.
Αγόρασα 2 πακέτάκια με μπισκοτάκια το ένα βανίλια και το αλλο σοκολάτα και ήταν το κάτι άλλο.
Για τα κέικ μου είπε οτι τα ψήνει σε στόφα. Μάλιστα μου την είπε κιόλας ότι δήθεν φτιάχνουμε σπιτικά κέικ αλλά στην ουσία έιναι με χημικά αλεύρια.
Αγόρασα 2 πακέτάκια με μπισκοτάκια το ένα βανίλια και το αλλο σοκολάτα και ήταν το κάτι άλλο.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Το νηστισιμο σοκολατενιο κεικ που φτιαχνω ειναι με σοδα και ξυδι και οντως φουσκωνει υπεροχα!Ομως και το διττανθρακικο νατριο οπωε λεγεται επισημως η σοδα χημικο στοιχειο ειναι. Πολυ επιβλαβεις για την υγεια ειναι οι μαργαρινες ιδιαιτερα οι soft ειχα παρακολουθησει μια διαλεξη του Κατσαρου, πρωην προεδρου του ΕΦΕΤ ο οποιος μας ειπε να μην αγοραζουμε νετοιμες τροφες να φτιαχνουμε οσο μπορουμε σπιτικα! Αυτο ειναι κατι που οσο μπορω το κανω σπιτι!
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Εγώ έχω αγοράσει μπεικιν από κατάστημα βιολογικών η οποία περιείχε μία ουσία απο σταφύλι (νομίζω τρύγα την λένε) και έκανε πολύ καλή δουλειά στα κέηκ. Επίσης αγοράζουμε βιολογικές ξηρές μαγιές (Γερμανικές) για ψωμιά αλλά και βιολογική κρέμα γάλακτος η οποία δεν περιέχει την καραγενάνη που περιέχουν οι συμβατικές κρέμες και η οποία θεωρείται ύποπτη για καρκινογενέσεις (Βλέπε σχόλια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ) Την καραγενάνη περιέχουν και οι κρέμες στιγμής. Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα έβρισκα στην Αθήνα και εδώ που είμαι φέτος δε βρίσκω τίποτα. Πάντως στα καταστήματα βιολογικών μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τα γλυκά σας.
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Λίλα τι εννοείς να φτιάχνουμε σπίτί , δε κατάλαβα. Αντί για μαργαρίνη να χρησιμοποιούμε βούτυρο φρέσκο.Εγώ στα κέικ βάζω αραβοσιτέλαιο και γίνονταί πολύ ωραία. Ο Παρλιάρος κάνει και κάποια γλυκά με ελαιόλαδο αλλα εγώ το φοβάμαι μήπως μυρίζει το γλυκό λαδίλα.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
VIVIAN έγραψε:Εγώ έχω αγοράσει μπεικιν από κατάστημα βιολογικών η οποία περιείχε μία ουσία απο σταφύλι (νομίζω τρύγα την λένε) και έκανε πολύ καλή δουλειά στα κέηκ. Επίσης αγοράζουμε βιολογικές ξηρές μαγιές (Γερμανικές) για ψωμιά αλλά και βιολογική κρέμα γάλακτος η οποία δεν περιέχει την καραγενάνη που περιέχουν οι συμβατικές κρέμες και η οποία θεωρείται ύποπτη για καρκινογενέσεις (Βλέπε σχόλια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ) Την καραγενάνη περιέχουν και οι κρέμες στιγμής. Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα έβρισκα στην Αθήνα και εδώ που είμαι φέτος δε βρίσκω τίποτα. Πάντως στα καταστήματα βιολογικών μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τα γλυκά σας.
Aχ, μπράβο Βίβιαν! Καλά έκανες και το έγραψες γιατί θυμόμουν τη συζήτηση που είχαμε κάνει στον καφέ, και δε μπορούσα να θυμηθώ πως την είχες πει την ουσία αυτή. Καραγενάνη λοιπόν.
Επί τη ευκαιρία έχεις βρει κι άλλα πράγματα για ζαχαροπλαστική στα βιολογικά πέρα από την τρύγα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Αντε δώσε μας πληροφορίες και μεις θα σου στέλνουμε οτι θέλεις και δε το βρίσκεις στη Κέρκυρα. Εγω έχω μια φίλη που έχει τους γονείς της εκεί και σε κάθε διακοπές φεύγει απο την Αθήνα και έρχεται επάνω.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Εκτός από τη μπέικιν που σας είπα, την κρέμα γάλακτος και τις μαγιές, από τα βιολογικά αγοράζω καλαμποκάλευρα ή αλεύρια σίτου (βέβαια δε φουσκώνουν όπως τα άλλα διότι δεν περιέχουν χημικές διογκωτικές ουσίες, γι αυτό παίρνω την τρύγα), σταφίδες (άλλους ξηρούς καρπούς συσκευασμένους δεν παίρνω διότι μου φάνηκαν πολυκαιρισμένοι, μάλλον θα έτυχε) βρώμη σε νιφάδες που τη βράζω με μέλι και φτιάχνω ένα απλό γλυκό για τα παιδιά και κυρίως αγοράζω ζάχαρη καστανή ή ακατέργαστη από ζαχαροκάλαμο που είναι πολύ πιο υγιεινή από τη λευκή επεξεργασμένη που βρίσκουμε στα S/Μ για την οποία το καλοκαίρι έμαθα ότι δεν είναι αθώα...... αλλά ένοχη για πάρα πολλά. Επίσης υπάρχουν σοκολάτες (Εγώ παίρνω τις χειροποίητες που λέγονται ΚΟΧΥΛΙ) και άλλα πράγματα που δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό γιατί έχω καιρό να ψωνίσω. Όσον αφορά τις μαργαρίνες εγώ δεν τις χρησιμοποιώ. Προτιμώ ελαιόλαδο (το παίρνω από συγγενή μου) που είναι μεν βαρύτερο αλλά είναι πιο υγιεινό. Αν η συνταγή απαιτεί οπωσδήποτε βούτυρο ε... τότε κάνω μία εξαίρεση και αγοράζω κανονικό βούτυρο, όχι μαργαρίνη. Ζελατίνες δε χρησιμοποιώ έχω ακούσει όμως ότι το άγαρ άγαρ κάνει την ίδια δουλειά άλλά είναι αρκετά ακριβό. Ελπίζω να βοήθησα. Αν θυμηθώ κάτι άλλο ή αν ανακαλύψω κάτι θα σας ενημερώσω.
Νταίζη στείλε μου καμιά βιολογική σοκολάτα παρακαλώ και κάνα αλεύρι ντίνκελ γιατί ξέμεινα και το Πάσχα αργεί!!!
Νταίζη στείλε μου καμιά βιολογική σοκολάτα παρακαλώ και κάνα αλεύρι ντίνκελ γιατί ξέμεινα και το Πάσχα αργεί!!!
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Παρόμοια θέματα
» Βιολογικά προϊόντα και υγεία
» Γλυκά Κεκάκια
» Για το παρεάκι μου...Σε φιλώ γλυκά!
» Μεθυσμένα γλυκά πιτάκια
» γλυκα μπουρεκάκια με αθότυρο
» Γλυκά Κεκάκια
» Για το παρεάκι μου...Σε φιλώ γλυκά!
» Μεθυσμένα γλυκά πιτάκια
» γλυκα μπουρεκάκια με αθότυρο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης