Αναζήτηση
Πάστες σοκολάτας
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πάστες σοκολάτας
Υλικά
μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα πατισερί
βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας πατισερί)
άρωμα βανίλιας, λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι, γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, φροντίζοντας να είναι μαλακό, και το άρωμα βανίλιας και τα δουλεύουμε καλά με σύρμα, να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι, κατά μήκος σε μπαστούνια, με φάρδος 3-4 δάχτυλα. Σκίζουμε κάθε μπαστούνι σε τρεις φέτες και τις ξαναβάζουμε στη θέση τους, τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνουμε τότε ένα ένα μπαστούνι, κατεβάζουμε τις δυο πάνω φέτες και αλείφουμε την κάτω, σ' όλο της το μάκρος με την κρέμα πατισερί, σε μια στρώση με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα. Έχουμε έτοιμο λίγο σιρόπι αραιό (1 φλιτζάνι νερό - 1 φλιτζάνι ζάχαρη), στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο κονιάκ. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα, με πινέλο, μ' αυτό το σιρόπι και κατόπιν τη στρώνουμε με μια στρώση κρέμας πατισερί. Τοποθετούμε πάνω την τρίτη φέτα και τη ραντίζουμε με λίγο σιρόπι μαρμελάδας.
Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα μπαστούνια, τα βάζουμε στη γραμμή και γλασάρουμε την επάνω επιφάνειά τους με γλάσο σοκολάτας.
Όταν στεγνώσει το γλάσο, κόβουμε τα μπαστούνια σε πάστες, με κοφτερό μαχαίρι, που το σκουπίζουμε, μετά από κάθε κοψιά, με βρεγμένο πανί. Γαρνίρουμε κάθε πάστα με μισό κερασάκι, στο κέντρο, και δυο κομματάκια κίτρου
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ
μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα πατισερί
βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας πατισερί)
άρωμα βανίλιας, λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι, γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, φροντίζοντας να είναι μαλακό, και το άρωμα βανίλιας και τα δουλεύουμε καλά με σύρμα, να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι, κατά μήκος σε μπαστούνια, με φάρδος 3-4 δάχτυλα. Σκίζουμε κάθε μπαστούνι σε τρεις φέτες και τις ξαναβάζουμε στη θέση τους, τη μια πάνω στην άλλη. Παίρνουμε τότε ένα ένα μπαστούνι, κατεβάζουμε τις δυο πάνω φέτες και αλείφουμε την κάτω, σ' όλο της το μάκρος με την κρέμα πατισερί, σε μια στρώση με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα. Έχουμε έτοιμο λίγο σιρόπι αραιό (1 φλιτζάνι νερό - 1 φλιτζάνι ζάχαρη), στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο κονιάκ. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα, με πινέλο, μ' αυτό το σιρόπι και κατόπιν τη στρώνουμε με μια στρώση κρέμας πατισερί. Τοποθετούμε πάνω την τρίτη φέτα και τη ραντίζουμε με λίγο σιρόπι μαρμελάδας.
Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα μπαστούνια, τα βάζουμε στη γραμμή και γλασάρουμε την επάνω επιφάνειά τους με γλάσο σοκολάτας.
Όταν στεγνώσει το γλάσο, κόβουμε τα μπαστούνια σε πάστες, με κοφτερό μαχαίρι, που το σκουπίζουμε, μετά από κάθε κοψιά, με βρεγμένο πανί. Γαρνίρουμε κάθε πάστα με μισό κερασάκι, στο κέντρο, και δυο κομματάκια κίτρου
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», Νίκου Τσελεμεντέ
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Πάστες σοκολάτας
Κρεμ πατισερί και γλάσο σοκολάτας είναι υπέροχος συνδυασμός.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Πάστες σοκολάτας
Πολύ νόστιμη συνταγή. Θα τη δοκιμάσω άμεσα.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης