Αναζήτηση
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Μελιτζάνες τον χειμώνα?? Μάλιστα, μελιτζάνες τον χειμώνα γιατί οι μελιτζάνες του θερμοκηπίου είναι πολύ γλυκές και εντελώς άσπορες. Πάμε λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ
1.300 μοσχαράκι για κατσαρόλα (κιλότο ή στρογγυλό)
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτί τριφτή ντομάτα
1 κούπα κρασί
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 ξύλο κανέλλας
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι προσέχοντας να μη καφετίσουν. Όταν μαλακώσουν τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο, τη ντομάτα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη δάφνη και τη κανέλλα και λίγο νερό. Βράζουμε το κρέας περίπου μία ώρα.
Εν τω μεταξύ πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες. Αφού βράσει για μια ώρα το κρέας και έχει μισοψηθεί το μεταφέρουμε με τη σάλτσα του στη γάστρα ή σε ταψί. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες ωμές και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά τό κρέας, να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα του (περίπου μια ώρα ακόμα).
Το ρύζι και ο πουρές του ταιριάζουν θαύμα!
Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία, δεν τη δέχεται το Imageshack!
ΥΛΙΚΑ
1.300 μοσχαράκι για κατσαρόλα (κιλότο ή στρογγυλό)
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτί τριφτή ντομάτα
1 κούπα κρασί
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 ξύλο κανέλλας
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι προσέχοντας να μη καφετίσουν. Όταν μαλακώσουν τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο, τη ντομάτα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη δάφνη και τη κανέλλα και λίγο νερό. Βράζουμε το κρέας περίπου μία ώρα.
Εν τω μεταξύ πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες. Αφού βράσει για μια ώρα το κρέας και έχει μισοψηθεί το μεταφέρουμε με τη σάλτσα του στη γάστρα ή σε ταψί. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες ωμές και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά τό κρέας, να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα του (περίπου μια ώρα ακόμα).
Το ρύζι και ο πουρές του ταιριάζουν θαύμα!
Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία, δεν τη δέχεται το Imageshack!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ειρήνη στις Παρ Μαρ 09, 2012 1:06 am, 2 φορές συνολικά
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Πωπω φαγάκι Ειρήνη μου! Δεν έχω καλύτερο από τις μελιτζάνες. Στη γάστρα δε το έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι πόσο θα μελώνει. Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε.
Τη φωτογραφία αν θες στείλτη στο mail μου να στην ανεβάσω.
Τη φωτογραφία αν θες στείλτη στο mail μου να στην ανεβάσω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Αγαπώ πολύ τα κρεατικά συνδυασμένα με λαχανικά! Μου αρέσει το συγκεκριμένο και με αρνάκι!
Υπέροχο φαγητό. Η πεθερά μου το φτιάχνει συχνά αλλά βάζει και μαϊντανό. Επίσης σε μια παραλλαγή που κάνει χαράζει τις μελιτζάνες και τις γεμίζει με φέτα, λουκουμάκι γίνεται.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Το έφτιαξα χθες κι έγινε υπέροχο. Τα μικρά το τσάκισαν αν και δε το περίμενα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Σοφία μου κυρίως χαίρομαι που το έφαγαν τα μικρά. Κάτι ξέρω για τον αγώνα των γονιών να φάνε τα παιδιά τους λαχανικά (χαχαχα!). Έβαλες τελικά και τυρί μέσα? Σίγουρα θα του πηγαίνει πολύ.
Λίλα η γιαγιά μου το έφτιαχνε με αρνάκι. Εγώ παντως το έχω φτιάξει και με κοτόπουλο!
Λίλα η γιαγιά μου το έφτιαχνε με αρνάκι. Εγώ παντως το έχω φτιάξει και με κοτόπουλο!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα
» ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
» ΚΟΝΙΚΛΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
» Αρνάκι με μακαρόνια στη γάστρα
» ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ (ΚΟΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ )ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
» ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ