delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

+4
Sevasti
sofia
Ειρήνη
Rena
8 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από Rena Τετ Νοε 17, 2010 11:08 am

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Zmglxv

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι νουά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1 κ.γλ. κόκκοι κύμινο
1 κ.γλ.ι κόκκοι κόλιανδρο
1 κουτί μπύρα
1 κ.σ. αλεύρι
λίγο λάδι

1 φλ.τσ. ζωμό βοδινού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Fp3v61

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τους κόκκους του κύμινου και του κόλιανδρου σε μέτρια φωτιά και τους αφήνουμε λίγο να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια τους βάζουμε στο γουδί και τους σπάμε να γίνουν σκόνη.

Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο λάδι για να σωτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε προσέχοντας μη σβωλιάσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε με λίγο ακόμη λάδι το κρέας μας και το σωτάρουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπίπερο, τον ζωμό και τη μπύρα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιέχομενο σε γάστρα φροντίζοντας τα υγρά να καλύπτουν το κρέας και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Δεν προθερμαίνουμε το φούρνο γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η γάστρα μας. Αν χρειάζεται κι άλλο υγρό μπύρα ή ζωμό ανάλογα το γούστο μας, συμπληρώνουμε.

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα 2jcbxib


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Σαβ Ιουλ 05, 2014 10:30 pm, 1 φορά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από Ειρήνη Τετ Νοε 17, 2010 11:16 pm

Τέλεια σάλτσα Ρένα μου και το κρέας πρέπει να είναι όνειρο!
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από sofia Τετ Νοε 17, 2010 11:54 pm

Τέλεια σαλτσούλα, ούτε μια φρατζόλα ψωμί δε θα μου φτανε.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από Sevasti Τετ Νοε 17, 2010 11:59 pm

Τέλειο, τέλειο, τέλειο! Κι ήθελα μια διαφορετική συνταγή για το μοσχάρι! Να'σαι καλά Ρενάκι μου.
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από anastazie Πεμ Νοε 18, 2010 12:27 am

Τι ωραία συνταγή. Σήμερα έλεγα να ξεπαγώσω μοσχάρι για αύριο, θα το φτιάξω έτσι λοιπόν, το αποφάσισα.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από Λίλα Πεμ Νοε 18, 2010 12:30 am

Είχα φτιάξει μια φορά κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα αλλά είχε πολύ έντονη τη γεύση της μπύρας και δεν μας άρεσε! Κάπου όμως που δοκίμασα με κόκκινα κρεατικά ήταν σούπερ!! Θα το δοκιμάσω γιατί το μοσχάρι μας αρέσει πολύ!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από VIVIAN Πεμ Νοε 18, 2010 1:14 am

ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ. ΜΠΡΑΒΟ

VIVIAN
Beautiful Member
Beautiful Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα Empty Απ: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα

Δημοσίευση από EfiK Παρ Νοε 19, 2010 6:09 am

Εγώ είπαμε...τρελάθηκα με τη σάλτσα του...και το είχα στο μυαλό μου για την Κυριακή που γιορτάζει το καμάρι μου...αλλά μου είπαν όλοι να κάνουμε ψητοκατάσταση οπότε αναβάλλεται πολύ, πολύ προσωρινώς! Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης