Αναζήτηση
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Σήμερα σας έχω ένα φαγάκι που δύσκολα του αντιστέκεσαι...και μαμαδίστικο πάλι.
Υλικά
6-7 μεγάλες βρασμένες πατάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέηκον
300 γρ. μυζήθρα νωπή τριμμένη
1 φλ. φέτα τριμμένη
2 φλ. τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας (εβαλα ρεγκάτο)
4 αβγά
200 ml γάλα φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 τουφίτσα ματζουράνα
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
μοσχοκάρυδο για τον πουρέ (και αλάτι μόνο στο βράσιμο της πατάτας)
πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί μας
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με ελάχιστο από το λάδι που έχουμε για τη συνταγή μας.
Πασπαλίζουμε το ταψί με τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και μόλις τσιμπιούνται με το πηρούνι τις βγάζουμε. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις κάνουμε πουρέ.
Σωτάρουμε σε λίγο από το λάδι μας το κρεμμύδι να γυαλίσει και το μπέηκον και τα προσθέτουμε μαζί με το λαδάκι τους στον πουρέ.
Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι και μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε όλα τα τυριά, το μαϊντανό, τη ρίγανη και την ματζουράνα και στο τέλος τα αβγά χτυπημένα λίγο μαζί με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα πηρούνι στο ταψί μας.
Από πάνω πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγη ακόμα φρυγανιά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να χρυσίσει η φρυγανιά και να έχει κάνει ωραία κρούστα και ο πάτος του ταψιού μας, περίπου για 50 λεπτά. Το ελέγχουμε με βάση το φούρνο μας και αν χρειαστεί το κατεβάζουμε στην τελευταία σχάρα προς το τελευταίο 10λεπτο.
Αν δεν θέλουμε δεν βάζουμε καθόλου μπέηκον. Επίσης παίζουμε με τα τυράκια όπως θέλουμε.
Σερβίρεται μόλις κρυώσει λίγο για να μπορεί να κόβεται.
Καλή σας όρεξη!
Απ: ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Πειρασμός και τα μυρωδικά του ένα κι ένα, ειδικά αυτή η ματζουράνα!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Αφράτο και λαχταριστό. Όντως δύσκολα του αντιστέκεται κανείς.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Ωραία πατατόπιτα. Όταν λες μυζήθρα νωπή εννοείς την ξινομυζήθρα γιατί δε βρίσκω άλλη στα S/M
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Και ξινομυζήθρα μπορείς να βάλεις αλλά όλα τα ΣΜ έχουν μυζήθρα νωπή, όχι την ξερή που τρίβουμε στα μακαρόνια. Και γενικά μπορείς να παίξεις με το τυράκι συμφωνα με τα γούστα σας.
Απ: ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
τελειο φαγακι και πολυ εμφανισιμο.Πιστευω οτι λιγη πιπερια φλωρινης θα του πηγαινε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης