Αναζήτηση
KRAPFEN....κοινώς DONUTS
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Οπως έχω ξαναπεί κατά καιρούς, αυτό το μπλογκ δεν έγινε μόνο για να προτείνει συνταγές, λειτουργεί και ως καταγραφή διαφόρων αγαπημένων συνταγών από φίλους που δεν θέλω να ξεχαστούν ή να χαθούν και να μην τις βρίσκω αργότερα!
Η συγκεκριμένη είναι τέτοια συνταγή και προέρχεται από το ζαχαροπαστένιο μπλογκ της Νίκης και πραγματικά μας ενθουσίασε όλους! Πείτε τα krapfen, berliner, donuts, γεμιστούς λουκουμάδες, όπως θέλετε πείτε τα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι τέλειο.
Γενικώς με τα ζυμάρια δεν το έχω και πολύ ..αυτή η συνταγούλα όμως μου φάνηκε απλή και της έδωσα μία ευκαιρία.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. ζάχαρη
25 γρ. νωπή μαγιά
3 κρόκοι αβγών
230 ml γάλα χλιαρό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι και το ανακατεύουμε. Κάνουμε λακούβα και ρίχνουμε 1 κ. σ. από τη ζάχαρη και τρίβουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε μέσα στη λακούβα το γάλα σιγά-σιγά και δουλεύουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε σκεπασμένο το μπωλ για 15 λεπτά στην άκρη να αφρίσει το υλικό και μετά ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο+ζάχαρη + κρόκοι και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα αναλόγως της σύστασης του μείγματος μας.
Αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένο το μπωλ να διπλασιαστεί η ζύμη και μετά ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 6 εκατοστών (άνοιγμα περίπου 1 μεγάλου νεροπότηρου).
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη στους δίσκους σκεπασμένη (ανεβαίνουν σε 15 λεπτά περίπου) και μετά τηγανίζουμε σε σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις χρυσίσουν, τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να μην μείνει λαδίλα.
Οταν κρυώσουν λίγο, γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με πραλίνα φουντουκιού ή με ότι μας κατεβάσει ο εγκέφαλος! Κόβουμε με προσοχή στη μέση λίγο και με ένα μικρό κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση. Επίσης τρυπιούνται με τη μύτη του κορνέ άνετα. Οπως βολεύεται ο καθένας τα γεμίζει.
Επίσης επειδή δεν θεωρείται γλυκιά πολύ η ζύμη, άνετα γεμίζονται με λουκανικάκι και δεν ξέρω τι άλλο και έχουμε αμέσως-αμέσως πιροσκάκια. Ετσι νομίζω από το αποτέλεσμα τουλάχιστον. Θα τα κάνω και έτσι κάποια στιγμή.
Δοκιμάστε τα, είναι καταπληκτικά!
Καλή απόλαυση!
Απ: KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Μου αρέσουν τα ντόνατς γενικώς αλλά δεν μου αρέσει το τηγάνι, όσες φορές όμως έψησα ντόνατς δεν πέτυχαν!!!! Πάντως δείχνουν ξελιγωτικά Εφάκι!!!
Απ: KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Με λίγωσες
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Πολύ αφράτα φαίνονται. Ότι πρέπει για ένα περιποιημένο Κυριακάτικο πρωινό και όχι μόνο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Δεν είχαν ιδιαίτερη "λαδίλα" Λίλα μου, καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου, κάνε μία δοκιμή να δεις! Φιλιά!
Ειρήνη μου ναι, για κυριακάτικο είναι τέλεια, γιατί με τους ρυθμούς τους καθημερινούς δεν νομίζω ότι μπορούμε κανένας μας...χιχιχιχι!!!
Ειρήνη μου ναι, για κυριακάτικο είναι τέλεια, γιατί με τους ρυθμούς τους καθημερινούς δεν νομίζω ότι μπορούμε κανένας μας...χιχιχιχι!!!
Απ: KRAPFEN....κοινώς DONUTS
Εδώ που τα λέμε καλύτερα που δεν τα έχουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Αν τρώγαμε κάθε μέρα κράπφεν και τα συναφή αλοίμονό μας! χαχα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Ταμπουλέ σαλάτα, κοινώς μαϊντανοσαλάτα
» Irish cream...κοινώς Baileys
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» Irish cream...κοινώς Baileys
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης