Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Σαβ Μαρ 05, 2011 10:54 am

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Img0541en
Υλικά

4 κότσια μοσχαρίσια
5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου στα δύο κομμένα
4 καρότα σε λωρίδες
1 κοτσάνι σέλερυ σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
10-15 baby πατάτες
πολύ λίγη σάλτσα ντομάτας (με το μάτι)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
μοσχοκάρυδο λίγο, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 μεγάλο κουτί (0,50 L) μπύρα

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κότσι στο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θωρακιστεί.
Οταν πάρει χρωματάκι και από τις δύο μεριές, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σβήνω με την μπύρα.
Μόλις πάρει μία βράση συμπληρώνω τα λαχανικά όλα, τη σάλτσα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσει για 3 ώρες (με διαβάθμιση 1-9, το είχα στο 3 συνεχώς).
Νερό δεν συμπλήρωσα καθόλου γιατί κατεβάζουν τα λαχανικά και είχε και την μπύρα.
Επίσης να προσέξετε το αλάτι γιατί νομίζω ότι σε αυτή την κατσαρόλα μένουν όλες οι βιταμίνες του κρέατος οπότε θέλει και μία ιδέα λιγότερο αλάτι. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με αλλά από προσωπική πείρα το καταθέτω και όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κατσαρόλα. Εγώ γενικά είμαι λίγο εγκρατής στο αλάτι οπότε ήρθε στα ίσα του το φαγάκι μας.
Εγινε ένα λουκούμι, τόσο τέλειο ήταν!
Σιγομαγειρεύω και σε άλλες κατσαρόλες αλλά τέτοιο αποτέλεσμα δεν είχα μέχρι τώρα....!!!

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Img0506yn
Μέλωσε η σαλτσούλα του και το κρέας το έπιανες με το πηρούνι και διαλυόταν....απίθανο!
Καλή σας όρεξη!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Απ: Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Μαρ 06, 2011 1:52 am

Φοβερό έγινε, τι ωραία που σου μέλωσε! Και οι πατατούλες όνειρο. Το έβαλα στο μάτι και από βδομάδα θα το δοκιμάσω στη γάστρα όμως ή στις δικές μου κατσαρόλες που μαγειρεύουν χωρίς νερό και κάνουν ίδια δουλειά με τη μαντεμένια περίπου.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Απ: Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από helen Την / Το Κυρ Μαρ 06, 2011 8:39 am

Τελικά πολύ τη ζηλεύω την μαντεμένια. Τι φανταστικό φαγητό φτιάξατε παρέα!

helen
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Απ: Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από sofia Την / Το Τρι Μαρ 08, 2011 12:43 am

Τέλειο το φαγάκι σου Έφη μου. Οι πατατούλες λουκουμαδένιες.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Απ: Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από anastazie Την / Το Τρι Μαρ 08, 2011 4:42 am

Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε η συνταγή σου, αν και δεν έχω την κατσαρόλα αυτή. Ελπίζω να μου γίνει εξίσου καλό.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα  Empty Απ: Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Τρι Μαρ 08, 2011 6:08 am

Τέλειο και σε γάστρα αλλά και σε απλή κατσαρόλα, το κόλπο είναι στο σιγανό ψήσιμο, δεν θέλει βιασύνες! Wink
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης