Αναζήτηση
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Καλημέρα!!!
Ηρθε ο καιρός της μουσταλευριάς!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!!! Ψάξτε στη λαϊκή αγορά αυτόν τον καιρό να βρείτε μούστο και φτιάξτε αυτή την υπέροχη κρεμούλα!!! Θα βρείτε σίγουρα στους πάγκους που πωλούν κρασί.
Υλικά
7 φλ. μούστος
1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
2 κ. .σ. ροδόνερο
καρύδια χονδροσπασμένα και κανελίτσα
Εκτέλεση
Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα αφού τον περάσουμε από ένα φίλτρο καφέ. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί μόλις πάρει βράση.
Αφού ξαφρίσουμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Οταν δούμε ότι έπηξε (περίπου 20 λεπτά), ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με χονδροσπασμένο καρύδι και κανέλα. Αν θέλουμε και με σουσαμάκι.
Μου έγινε πολύ διαφανής γιατί έτσι ήταν ο μούστος που πήρα. Πέρσυ ήταν πιο σκούρο το χρωματάκι της.
Καλή απόλαυση!
Απ: ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Ωραιότατη με το καρυδάκι της και το ροδόνερο. Μούστο από που πήραμε? Εμένα κάθε χρόνο μου τη φέρνει έτοιμη η μητέρα μου.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ακόμη δεν έφτιαξα φέτος, έχω κάτι σταφύλια στον κήπο με κουκούτσια και όλο λέω να τα στίψω αλλά όλο κάτι τυχαίνει!!!
Μουστοσιμιγδαλιά λοιπόν. χιχιχι! Νομίζω με το σιμιγδάλι θα έχει πιο ενδιαφέρουσα γεύση. Ωραία ιδέα Έφη.
Και μια ερωτησούλα: Με τις αναλογίες που δίνεις πόσα μπολάκια βγαίνουν?
Και μια ερωτησούλα: Με τις αναλογίες που δίνεις πόσα μπολάκια βγαίνουν?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Κρέμα μούστου με σιμιγδάλι...
Μου έβγαλε 4 μπωλάκια!
Αν βρείτε μούστο και δεν κάνετε αμέσως τη μουσταλευριά, θα τον βάλετε στο ψυγείο, ποτέ εκτός.
Μου έβγαλε 4 μπωλάκια!
Αν βρείτε μούστο και δεν κάνετε αμέσως τη μουσταλευριά, θα τον βάλετε στο ψυγείο, ποτέ εκτός.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης