Αναζήτηση
CANDY CORN CHEESECAKE
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
CANDY CORN CHEESECAKE
Cheesecake στα χρώματα του Halloween και του candy corn! Ομορφα χρώματα είναι η αλήθεια.
Γενικώς κυκλοφορούν ψημένα cheesecake στην σφαίρα του νετ, αλλά λόγω του φόβου μου για το σπάσιμο στην επιφάνεια του ψημένου, κράτησα την τεχνική και έκανα το δικό μου σταθερά cheesecake. Θα πειραματιστώ κάποια στιγμή και με ψημένο. Γίνεται σε ταψάκι 9 ιντσών (23 εκατοστά) και η σειρά των χρωμάτων είναι άσπρο - πορτοκαλί - κίτρινο.
Aυτό είναι το ειδικό εργαλείο που βγάζει το σχέδιο αυτό, όπως και διάφορα κέηκ τύπου σκακιέρα αλλά τελικά η δουλειά γίνεται άνετα με δύο τσέρκια μεταλλικά, ένα μικρό για το άσπρο μέρος και ένα μεγαλύτερο για το πορτοκαλί.
Πάλι πήγα να το καλύψω με μεμβράνη και λίγο το χάλασα στην επιφάνεια, εσείς μην το σκεπάσετε όσο είναι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα του.
Το ζελέ που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γεύση λεμονιού ή ανανά για να μην αλλοιωθεί το χρώμα, ουσιαστικά για την άσπρη κρέμα, προτιμώ του ανανά πάντα.
Χρειαζόμαστε χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο και πορτοκαλί.
Στρώνουμε το μπισκότο στο ταψί κανονικά και στερεώνουμε με προσοχή το διαχωριστικό ή το τσέρκι μας.
Ρίχνουμε στο κέντρο άσπρη κρέμα και το βάζουμε λίγο -για μισή ώρα και όχι παραπάνω-στο ψυγείο όπως και το μπωλ με την υπόλοιπη κρέμα.
Χρωματίζουμε σε ένα μπωλ λιγότερο από τη μισή κρέμα με μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώμα και καλύπτουμε το επόμενο μέρος και τέλος χρωματίζουμε κίτρινο το υπόλοιπο και το ρίχνουμε στον εξωτερικό δακτύλιο.
Το γλυκάκι μας μπαίνει πάλι στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα και μετά με προσοχή σηκώνουμε το διαχωριστικό ή τα τσέρκια χωρίς να πολυκουνάμε, το στρώνουμε απαλά από πάνω όπου πρέπει και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Αν τυχόν μας περισσέψει κρεμούλα μπορούμε επίσης να στρώσουμε βουτυρωμένο τριμμένο μπισκοτάκι και να την βάλουμε από πάνω σε ποτηράκι μικρό, ή σε στώσεις μπισκότο-κρέμα-μπισκότο-κρέμα. Δεν πετάμε τίποτα!
Κατά την ίδια λογική μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό αλλάζοντας τα χρωματάκια, πράσσινο, κόκκινο και λευκό.
Καλή απόλαυση!
Γενικώς κυκλοφορούν ψημένα cheesecake στην σφαίρα του νετ, αλλά λόγω του φόβου μου για το σπάσιμο στην επιφάνεια του ψημένου, κράτησα την τεχνική και έκανα το δικό μου σταθερά cheesecake. Θα πειραματιστώ κάποια στιγμή και με ψημένο. Γίνεται σε ταψάκι 9 ιντσών (23 εκατοστά) και η σειρά των χρωμάτων είναι άσπρο - πορτοκαλί - κίτρινο.
Aυτό είναι το ειδικό εργαλείο που βγάζει το σχέδιο αυτό, όπως και διάφορα κέηκ τύπου σκακιέρα αλλά τελικά η δουλειά γίνεται άνετα με δύο τσέρκια μεταλλικά, ένα μικρό για το άσπρο μέρος και ένα μεγαλύτερο για το πορτοκαλί.
Πάλι πήγα να το καλύψω με μεμβράνη και λίγο το χάλασα στην επιφάνεια, εσείς μην το σκεπάσετε όσο είναι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα του.
Το ζελέ που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γεύση λεμονιού ή ανανά για να μην αλλοιωθεί το χρώμα, ουσιαστικά για την άσπρη κρέμα, προτιμώ του ανανά πάντα.
Χρειαζόμαστε χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο και πορτοκαλί.
Στρώνουμε το μπισκότο στο ταψί κανονικά και στερεώνουμε με προσοχή το διαχωριστικό ή το τσέρκι μας.
Ρίχνουμε στο κέντρο άσπρη κρέμα και το βάζουμε λίγο -για μισή ώρα και όχι παραπάνω-στο ψυγείο όπως και το μπωλ με την υπόλοιπη κρέμα.
Χρωματίζουμε σε ένα μπωλ λιγότερο από τη μισή κρέμα με μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώμα και καλύπτουμε το επόμενο μέρος και τέλος χρωματίζουμε κίτρινο το υπόλοιπο και το ρίχνουμε στον εξωτερικό δακτύλιο.
Το γλυκάκι μας μπαίνει πάλι στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα και μετά με προσοχή σηκώνουμε το διαχωριστικό ή τα τσέρκια χωρίς να πολυκουνάμε, το στρώνουμε απαλά από πάνω όπου πρέπει και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Αν τυχόν μας περισσέψει κρεμούλα μπορούμε επίσης να στρώσουμε βουτυρωμένο τριμμένο μπισκοτάκι και να την βάλουμε από πάνω σε ποτηράκι μικρό, ή σε στώσεις μπισκότο-κρέμα-μπισκότο-κρέμα. Δεν πετάμε τίποτα!
Κατά την ίδια λογική μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό αλλάζοντας τα χρωματάκια, πράσσινο, κόκκινο και λευκό.
Καλή απόλαυση!
Απ: CANDY CORN CHEESECAKE
Υπέροχη εμφάνιση.
Όσο για το ψημένο cheese cake μη το φοβάσαι. Και αν σκάσει λίγο επικαλύπτεται από τη σος που βάζουμε συνήθως από πάνω. Βέβαια για το συγκεκριμένο σίγουρα είναι καλύτερη η μέθοδος που επέλεξες.
Όσο για το ψημένο cheese cake μη το φοβάσαι. Και αν σκάσει λίγο επικαλύπτεται από τη σος που βάζουμε συνήθως από πάνω. Βέβαια για το συγκεκριμένο σίγουρα είναι καλύτερη η μέθοδος που επέλεξες.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: CANDY CORN CHEESECAKE
Ποίημα το γλυκό σου. Μου άρεσε η ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο γλυκό ως εναλλακτική!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CHEESECAKE ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
» Cheesecake
» Cheesecake Φράουλα
» Cheesecake Kεράσι
» CHEESECAKE ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ....της στιγμής
» Cheesecake
» Cheesecake Φράουλα
» Cheesecake Kεράσι
» CHEESECAKE ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ....της στιγμής
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης