Αναζήτηση
ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
Κερνάμε σήμερα και γιορτάζουμε! Συνέπεσε φέτος μάλιστα να έχουμε διπλή χαρά στην οικογένεια γιατί απολύθηκε και ο ανιψιός μου ο μεγάλος, το δικό του κέρασμα θα έρθει από βδομάδα!
Ευτυχώς αυτή τη φορά το σχέδιο το πέτυχα οπότε δεν θα σας ζαλίζω άλλο με αυτό...χααχαχχαχα!!! Το' χουμε, το ' χουμε !!! Το κατακτήσαμε....μπουχαχχαχχαχα
Κεράκια μην ψάχνετε γιατί θα πιάσουμε γνωριμίες με την Πυροσβεστική...ένα συμβολικότατα θα ανάψουμε το βράδυ στο κόψιμο της τουρτίτσας.
Για όσους αναρωτιούνται κλείνω τα 25 και εκεί έχω σκοπό να μείνω....μπουχαχαχαχαχαχ!!
Πάμε να δούμε πως την φτιάξαμε την τουρτίτσα :
Υλικά
Για το παντεσπάνι (δύο δίσκοι)
2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 1/2 κ. γλ. baking powder
1 φλ. γάλα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κ.σ. κόκκινο αν θέλω να πετύχω τόσο κόκκινο αποτέλεσμα, προαιρετικά πάντα
Εκτέλεση
Χτυπάμε κανονικά όπως σε κάθε κέηκ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται. Στο τέλος προσθέτουμε το χρωματάκι και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί όμορφα στο μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στη μεσαία σχάρα σε δύο ταψάκια των 20 εκατοστών (μικρά) για 35 λεπτά περίπου, τσεκάρουμε αν ψήθηκαν με το γνωστό τρόπο της οδοντογλυφίδας.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε με προσοχή και τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν για να στέκεται ωραία η βουτυρόκρεμα.
Γέμιση
Για τη γέμιση αν θέλουμε φτιάχνουμε cream cheese βουτυρόκρεμα ή χτυπάμε μία απλή βουτυρόκρεμα. Εγώ μέσα έβαλα cream cheese και τη συνταγούλα θα τη βρείτε εδώ.
Επικάλυψη βουτυρόκρεμας
250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμ. δωματίου (ΜΗ βάλετε μαργαρίνη, προσοχή)
1 1/2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας στην οποία διαλύουμε 1 πρέζα αλάτι
4-5 φλ. άχνη ζάχαρη
4 κ. σ. γάλα (όχι όλο μαζί)
Στο τέλος προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε τα υλικά με την εξής σειρά :
Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο να κρεμώσει, και αρχίζουμε να προσθέτουμε πρώτα την εσάνς με το αλάτι, σιγά-σιγά την άχνη (όχι όλη μαζί), βοηθάμε με λίγο γάλα, κουταλιά γάλα και φλιτζάνι άχνη μέχρι να πετύχουμε σφιχτή, σταθερή βουτυρόκρεμα σε μέτρια ταχύτητα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε για να βοηθήσουμε το μείγμα μας λίγο γάλα ή άχνη αλλά με μεγάλη προσοχή και κουταλιά - κουταλιά για να μη γίνει νερουλή η σύσταση. Αυτό γιατί για να μπορέσουμε να κάνουμε το σχέδιο θέλουμε την επικάλυψη αρκετά σταθερή. Αν δεν κάνουμε αυτό το σχέδιο μπορούμε να την αφήσουμε και λίγο πιο ρευστή.
Τελειώνοντας αν θέλουμε χρωματιστή την κρέμα μας, ρίχνουμε το χρώμα που επιθυμούμε σε ποσότητα που να μας αρέσει η απόχρωση.
Το αλάτι το χρειαζόμαστε για να σπάσουμε την υπερβολική γλύκα της άχνης.
Για το σχέδιο θέλουμε μεγάλη μύτη κορνέ 1M της Wilton.
Εδώ πάλι έχουμε ένα βιντεάκι που δείχνει πόσο εύκολο είναι το σχέδιο. Αν πετύχετε καλή σύσταση στην κρέμα (εκεί είναι το κλειδί), θα σας φανεί παιχνιδάκι το υπόλοιπο. Επίσης αν γίνει λάθος παίρνετε την κρέμα με μία σπατουλίτσα και ξαναφτιάχνετε τη ροζέτα. Πλάκα είχε!
Από κακό υπολογισμό στη δοσολογία έψησα ένα παντεσπάνι εγώ (σε εσάς δίνω τα υλικά για δύο κανονικά), οπότε το έκοψα για να βγάλω δύο δίσκους. Εσείς θα βάλετε ένα ολόκληρο παντεσπάνι σαν ένα δίσκο για να τη στήσετε πιο όμορφα.
Απ: ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
Χρόνια πολλά και από εδώ Εφούλα μου και πάντα να μας κερνάς τις δημιουργίες σου που με τόση αγάπη και μεράκι φτιάχνεις. Φιλάκια.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
Κέντημα η τούρτα σου! Να τα εκατοστήσεις Εφάκι μου!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά και να έχετε όμορφες γιορτές με υγεία και κάθε καλό!
Απ: ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
χρόνια πολλά και από εμένα έστω και καθυστερημένα!!! χιλιόχρονη!!!
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης