delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Empty Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Δημοσίευση από Rena Τετ Φεβ 20, 2013 12:28 am

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών 2cf9v61


Μια ιδιαίτερα αρωματική μαρμελάδα για να συνοδεύσει τα πρωινά μας.


Υλικά


2 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 περγαμόντο
1 μεγάλο γκρέιπφρουτ (κατά προτίμηση ροζ)
1 λεμόνι
όση σηκώσει ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 λίτρο νερό


Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Dsc00903a


Εκτέλεση


Χρησιμοποιούμε φρούτα ακέρωτα και, αν είναι
δυνατόν, βιολογικά. Πλένουμε καλά τα φρούτα. Στύβουμε τα πορτοκάλια στο στύφτη,
καθώς και το γκρέιπφρουτ. Κρατάμε το χυμό. Κόβουμε στα τέσσερα τις στυμμένες
πορτοκαλόφλουδες. Αφαιρούμε τις φλούδες από τα στυμμένα φρούτα (πορτοκάλια και
γκρέιπφρουτ) και τις ψιλοκόβουμε σαν σπιρτόξυλα. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τη σάρκα από τα στυμμένα φρούτα, τα κουκούτσια και ό,τι έχει μείνει στο στύφτη
τα δένουμε σε ένα τουλπάνι ή τούλι. Βάζουμε το τουλπάνι στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε τις φλούδες από το λεμόνι και το περγαμόντο και τις ψιλοκόβουμε. Τις
προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ο χυμός από τα στυμμένα φρούτα πρέπει να είναι μισό
λίτρο, αλλιώς συμπληρώνουμε µε λίγο επιπλέον. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα,
καθώς και το 1 λίτρο νερό. Τα αφήνουμε µία νύχτα στην κατσαρόλα σκεπασµένα,
πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Την εποµένη βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία, να πάρει βράση. Μόλις πάρει
βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μέση) και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και
15΄, έως ότου μειωθούν τα υγρά στο μισό. Τότε στύβουμε καλά το τουλπάνι στην
κατσαρόλα και το βγάζουμε. Μετράμε το μείγμα της κατσαρόλας και όσα φλιτζάνια
είναι αυτό τόση ζάχαρη προσθέτουμε (περίπου 4-5 φλιτζάνια).


Αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη στα φρούτα,
ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε από την επιφάνεια όποτε
είναι αναγκαίο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για
περίπου 35΄, να δέσει η μαρµελάδα. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό
λεμονιού.


Αποστειρώνουμε βάζα για την καλή
συντήρηση της μαρμελάδας. Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα
και τα καπάκια. Τα σκουπίζουμε. Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία
πετσέτα. Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο. Τον
ανάβουμε στους 150οC, στις αντιστάσεις, για 15΄. Μόλις βγάλουμε τα
βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω, ξέχειλα,
και σφραγίζουμε µε τα καπάκια. Τα γυρνάμε ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον
πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες. Όταν
ανοίξουμε µία μαρµελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Dsc00899ai

Η συνταγή από την Αργυρώ


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τρι Απρ 21, 2015 1:47 am, 1 φορά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Empty Απ: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Δημοσίευση από Λίλα Τετ Φεβ 20, 2013 5:05 am

Φοβερή δείχνει Ρενάκι μου!!! Καλοφάγωτη!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Empty Απ: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Δημοσίευση από ntina Τετ Φεβ 20, 2013 5:27 am

υπέροχη!!!!!!!!!η αγαπημένη μου,θα την φτιάξω λιαν συντόμως
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Empty Απ: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Δημοσίευση από ΝΤΑΙΖΗ Τετ Φεβ 20, 2013 8:06 am

Ωραίες είναι αυτές οι μαρμελάδες , έχουν ΥΠΕΡΟΧΟ άρωμα. Η μαμά μου έφτιαξε χτές νεράτζί . flowerΜΑς έβαλε και της μαζέψαμε απο τους κήπους της γειτονιάς και μοσχομύρισε η κουζίνα .

ΝΤΑΙΖΗ
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών Empty Απ: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Δημοσίευση από Rena Πεμ Φεβ 21, 2013 2:42 am

Ντίνα, καλή επιτυχία!

Νταίζη σε αυτή υπερισχύει το περγαμόντο. Με τα νεράτζια φαντάζομαι άρωμα!
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης