Αναζήτηση
Vanilla Petit four-Πτι φουρ βανίλιας
Σελίδα 1 από 1
Vanilla Petit four-Πτι φουρ βανίλιας
Υλικά
225 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1.κ.γλ. βανίλια
280 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. baking powder
κερασάκια μαρασκίνο ή κεράσι γλυκό στραγγισμένο
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα. Η ζύμη που προκύπτει είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια. Πάνω σε μία λαδόκολλα, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στο σχήμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής ή πρέσσα μπισκότων και βάζουμε από ένα κερασάκι στο κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μην συνεχίσετε το ψήσιμο ακόμη κι αν σας φανούν μαλακά, όταν κρύωσουν θα σκληρύνουν όσο πρέπει. Τα διατηρούμε σε βάζο ή αεροστεγές κουτί.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης