delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια

Πήγαινε κάτω

Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια Empty Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια

Δημοσίευση από Rena Την / Το Σαβ Φεβ 28, 2015 10:09 am

Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια Eqqij7

Πεντανόστιμα, αφράτα και τρυφερά σταφιδόψωμα σαν τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη, αν το προτιμάτε. Για ευκολία μπορείτε να τα φτιάξετε και στον αρτοπαρασκευαστή. Ότι πρέπει για να ξεκινήσει γλυκά μια μέρα αλλά και για σνακ στο σχολείο ή στη δουλειά. Ένας ζεστός αχνιστός καφές τα συνοδεύει ιδανικά τις απογευματινές ώρες, που η μέρα ζητάει χαλάρωση.
Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια 15d7210

Υλικά
600 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
¼ φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
¾ φλ.τσ. γλυκαντικο Natreen ή ½ φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. σταφίδα
1 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό διαλυμένο με λίγο νερό για την επικάλυψη.
 
Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια Mmg4cp

Εκτέλεση

Αν έχουμε αρτοπαρασκευαστή βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται στον κάδο και επιλέγουμε το πρόγραμμα για φούσκωμα ζύμης χωρίς ψήσιμο. Διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά. Όταν θα έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας παίρνουμε απευθείας χωρίς να πατήσουμε να ξεφουσκώσει ένα μπαλάκι ζύμης στο μέγεθος μανταρινιού και πλάθουμε τα σταφιδόψωμα στο σχήμα της επιλογής μας.  Το πλέον εύκολο είναι να φτιάξουμε πλεξούδες. Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.  Αν δεν έχουμε αρτοπαρασκευαστή θα ετοιμάσουμε τη ζύμη μας ως εξής:

Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη.

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το χυμό και λίγο λίγο ζυμώνοντας το χλιαρό νερό και το γάλα. Ζυμώνουμε απαλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν στη ζύμη. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. 

Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια Yj5gy

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 45΄-1 ώρα.

Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού και πλάθουμε στο σχήμα της επιλογής μας. Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου για 45 λεπτά.

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.  

Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια Mw468l
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης