Αναζήτηση
Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
+6
sofia
raymonda
Λίλα
Ειρήνη
EfiK
Rena
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Υλικά
2 κιλά αλεύρι Robin Hood
200 γρ. μαγιά νωπή
1 κούπα χλιαρό νερό
½ κιλό ζάχαρη
250 γρ. φυτίνη ή βιτάμ
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
3 κομματάκια αλεσμένα μαστίχα
½ lt καυτό γάλα
7 αυγά θερμοκρασίας δωματίου
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Αμυγδαλόψιχα
Χρόνος ψησίματος: 20 – 30 λεπτά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με λίγη ζάχαρη (χωρίς να βράσει). Σε ένα άλλο μπρικάκι ζεσταίνουμε το νερό. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά ώστε να γίνει ένα, ρίχνουμε το αλάτι και αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώσπου το μίγμα να μη γίνει ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ πηχτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό υγρό μέρος, ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο και να κάνει μεγάλες φούσκες. Χρειάζεται περίπου 30’.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε ½ κιλό αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα 6 αυγά. Τα ρίχνουμε στη λεκάνη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε κατόπιν τη μαγιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας αλευρι και το καυτό γάλα σταδιακά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλες δόσεις, δουλεύοντας το μίγμα με τα χέρια, ώσπου να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
Μόλις αρχίσει να γίνεται ένα μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο κέντρο της ζύμης το ζεστό βούτυρο και την διπλώνουμε πολλές φορές, χωρίς να τη ζυμώνουμε, ώσπου να τελειώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη πρέπει να γίνει ζεστή, απαλή και βουτυράτη. Το βούτυρο απορροφάται, καθώς η ζύμη φουσκώνει. Την σκεπάζουμε πρώτα με λαδόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη κι ύστερα τυλιγουμε με μια κουβέρτα. Την αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου.
Χωρίς να ξαναζυμώσουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 24 μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης απαλά σε κορδόνια και πλέκουμε πλεξίδες. Τις βάζουμε δύο-δύο σε ταψάκια φούρνου, επάνω σε λαδόχαρτο, τις σκεπάζουμε με βαμβακερές πετσέτες της κουζίνας και τις αφήνουμε σε ζεστό υγρό μέρος να διπλασιασθούν σε όγκο, περίπου 30 λεπτά. Αλείφουμε τις επιφάνειες με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη και τις πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα. Ψήνουμε τα τσουρέκια δύο δύο με τη σειρά που τα πλάσαμε στους 165 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Δεν πρέπει να παραψηθούν, γιατί στεγνώνουν.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα πλάσουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου (κρουασάν) και να βάλουμε μερέντα. Μπορούμε ακόμη να τα βάλουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ταψί (με την ένωση προς κάτω) και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω (να τα αφήσουμε να φουσκώσουν πριν τα ψήσουμε).
Tη συνταγή μου την έχει δώσει το μέλος μας Alex
Δείτε εδώ πως δίνουμε το σχήμα στα κρουασάν
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Σεπ 07, 2014 9:07 pm, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Αν τα δουν θα γυαλίσει το μάτι τους....Θα προσπαθήσω να τα κάνω αύριο...για να δούμε...τέλεια και με την μερεντούλα ..αστέρια είναι!!!
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Καλή επιτυχία, αν τα φτιάξεις Εφάκι! Θαυμάζω το κουράγιο σου πάντως, με τέσσερα παιδιά και βρίσκεις και το χρόνο και το κέφι. Μπράβο
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Μπράβο στον-στην Alex για τη συνταγή και μπράβο στο Ρενάκι μας για την εκτέλεση.
Έφη, όποιος ασχολείται με ζύμες τσουρεκιών τον κοιτάζω με δέος. Η όλη διαδικασία μου φαίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκη. Μπράβο και σε σένα.
Έφη, όποιος ασχολείται με ζύμες τσουρεκιών τον κοιτάζω με δέος. Η όλη διαδικασία μου φαίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκη. Μπράβο και σε σένα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Τέλεια Ρενάκι μου και αν τα γεμίσουμε και με σπιτική μερέντα ακόμα καλύτερα!!!
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Το μυστικό είναι στο βούτυρο...θέλει δίπλωμα μέχρι να το τραβήξει όλο...εκεί είναι το κόλπο εκτός από τη θερμοκρασία βέβαια...
Μη νομίζεις ότι τα πετυχαίνω τα τσουρέκια πάντα...το παλεύω όμως...τουλάχιστον μου τρώγονται και από εκεί και πέρα ψάχνομαι...χιχιχιχι!
Μη νομίζεις ότι τα πετυχαίνω τα τσουρέκια πάντα...το παλεύω όμως...τουλάχιστον μου τρώγονται και από εκεί και πέρα ψάχνομαι...χιχιχιχι!
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Ρενάκι για να τα φτιάχνω δε με βλέπω πολύ ζωηρό, αλλά ευχαρίστως θα τα τσάκιζα ένα ένα.
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Πολύ όμορφα δείχνουν. Από ότι κατάλαβα δεν έχουν δύσκολη διαδικασία, απλά όπως σε όλα τα τσουρέκια είναι ο χρόνος αναμονής που παίρνει ώρα. Το φρέσκο βούτυρο που λες είναι το γάλακτος?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας. Πολύ λαχταριστά είναι!
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
Μας τσάκισες παλι!!! Θα σε μπουφλίσω Ρένάαααααααααααα
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τσουρεκάκια-Κρουασανάκια με πραλίνα
απλά υπέροχα !!!!!!
πολύ ωραία η παρουσίαση !!
γεια στα χεράκια σου Ρενάκι είσαι πολύ
πολύ ωραία η παρουσίαση !!
γεια στα χεράκια σου Ρενάκι είσαι πολύ
Παρόμοια θέματα
» Κρουασανάκια των 5 λεπτών
» Τσουρεκάκια
» Τσουρεκάκια
» Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια
» Τάρτα πραλίνα
» Τσουρεκάκια
» Τσουρεκάκια
» Σταφιδόψωμα αφράτα σαν τσουρεκάκια
» Τάρτα πραλίνα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης