Αναζήτηση
Γρανίτα Πεπόνι
Σελίδα 1 από 1
Γρανίτα Πεπόνι
Εύκολη και δροσιστική γρανίτα πεπονιού. Ιδανική λύση για απόλαυση χωρίς πολλές θερμίδες.
Υλικά
600 γρ σάρκα από πεπόνι
200 γρ. ζάχαρη
200 ml. νερό
1 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Πολτοποιούμε τη σάρκα του πεπονιού στο μπλέντερ και αναμειγνύουμε τον πολτό με το παγωμένο σιρόπι και το χυμό του λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια γρανίτας * και καταψύχουμε. Εναλλακτικά, βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να παγώνει το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα της γρανίτας σε παγοκύστες και να καταψύξουμε. Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε παγάκια, τα χτυπάμε στο μούλτι και σερβίρουμε σε ποτήρια.
* Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για 1-2 δευτερόλεπτα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης